Segelsemester i Sydostasien

Hyr segelbåt och upplev ett tropiskt paradis från vattnet

Seglingssemester i Malaysia och Thailand erbjuder möjligheten att besöka en värld av extraordinärt natursköna platser och uppleva den rika kulturella mångfalden i Sydostasien. Regionen är full av spännande kontraster och på en segelsemester kommer du både att uppleva pulserande städer och avlägsna primitiva bergsbyar.

  • Underbar segling
  • Fantastisk mat
  • Vänlig befolkning
  • Hisnande naturscenerier

En segelsemester i Sydostasien är lika med en mångkulturell upplevelse som innehåller hundratals språk och dialekter och välsmakande lokal mat. En semester i den vackra segelbåten eller katamaranen, som du hyr, låter dig uppleva en fantastisk natur med mångfald, inklusive regnskogar, berg, stränder, pulserande städer och avskilda byar, från ett helt annat perspektiv än en landbaserad resa.

Fjärran Östern är en plats långt ifrån de livligare och mer kända seglingsområdena i exempelvis Karibien. Isolering, hisnande skönhet och exotisk kultur, är en del av attraktionskraften, och äventyrslystna resenärer kommer att bli rikligt belönade när de drar ut för att utforska områdets underverk. Majestätiska klippor som tornar upp sig från det smaragdgröna havet, exotisk flora och fauna, fantastiska korallrev, avskilda vita sandstränder, avskilda bukter och vikar, och den gästvänliga och vänliga lokalbefolkningen, är bara några av attraktionerna på en segelsemester i Fjärran Östern.

Koh Chang

Koh Chang

Med så många primitiva tropiköar att välja mellan är segling vid Koh Chang-ögruppen et steg tillbaka i tiden. Trots Koh Changs storlek och närhet till huvudstaden, förblir öarna outvecklade och orörda, med många hemliga nöjen som väntar besökande seglare. På en segelsemester vid Koh Chang kommer du att vara bland de första seglare att utforska denna orörda och förtrollande seglingsområde, och dessa fantastiska stränder, kristallklara vatten, utomordentliga mat och vänliga befolkning. Koh Chang är den näststörsta ön i Thailand, och den fösta av de 52 öar i Koh Chang nationalpark. Ön är beläget på Thailands östkust och bjuder på hisnande och variabla landskap, inklusive regnskogar, vackra stränder, berg, vattenfall, korallrev, samt ett överflöd av maritimt liv. Bebyggelserna Hat Sai Khao, Hat Kai Mook och Hat Ta Nam attraherar den största delen av de landbaserade turisterna, och lämnar resten av Koh Chand och de återstående öarna fridfulla och orörda, ett paradis som är klar till att bli utforskat av lyckosamma seglare. Seglingsmöjligheter Detta fantastiska seglingsområde omfattar den spektakulära Koh Chang Nationalpark, klart vatten omringar det fantastiska ölandskapet med bergiga toppar och höga klippor, med frodig grön tropiskt vegetation och otroliga vattenfall. På en segelsemester vid Koh Chang kan du beundra den betagande kustlinjen från däcket av din segelbåt. Vädret är soligt och torrt, och temperaturerna från november till april ligger på mellan 21 och 24°C, och de nordostliga vindarna är svaga till friska (2,5-10 m/s). Höjdpunkter Stor naturlig skönhet Elefant-safari Uberörd natur Avskilda paradisstränder Läcker thailändsk mat Vackra Mu Ko Chang National Park
Läs mer

Phuket

Phuket

Hyr segelbåt eller katamaran vid Phuket En segelsemester vid Phuket sker i en vacker och exotisk del av världen med hisnande landskap och avkopplande segling. Avskilda vikar, omgivna av majestätiska kalkstensklippor och orörda vita sandstränder så långt ögat kan se och lite utanför kusten finns en mängd levande korallrev som är som en dröm att snorkla vid.Det är möjligt att segla båten själv eller få en skeppare med lokalkännedom ombord. Flygförbindelser till Phuket är billiga och baserna ligger några kilometer från flygplatsen. Segling vid Phuket Vattnet utanför Phukets östkust skyddas av Andamansjön, vilket garanterar en formidabel och säker segling året runt. Baserat på monsunerna finns det våt- och torrperioder som påverkar vädret och vindriktningen. På Thailands västkust börjar den nordöstra monsunen i november och leder lätt till måttliga vindar mellan 10-20 knop, och svalare temperaturer och torrare förhållanden. I maj börjar sydväst-monsunen: sydvästliga vindar kommer att gradvis öka till mer än 20 knop när regnperioden når sin topp (september/oktober). Under de återstående månaderna av regnperioden regnar det bara några timmar på eftermiddagen. Dagstemperaturen ligger runt 32°C från juli till februari och 16°C på natten. Från mars till juni är det varmare. Tidvattenskillnaden kan vara mer än 8 fot, vilket skapar starka tidvattenströmmar i smalare kanaler. Navigation är ofta enkel och kan göras med blotta ögat. men det är viktigt att hålla ett vakande öga på sjökortet och GPS på grund av alla korallrev. En segelsemester i Phuket passar seglare med grundläggande färdigheter i kustsjöfart. Höjdpunkter Marinparker fungerar som naturreservat för att skydda tropiska fåglar och överflödet av marint liv och att få upptäcka dessa farvatten är en resa in i ett oförstört paradis. Det är också en viktig del av en segelsemester att kunna njuta av den lokala kulturen och maten, och att kasta sig in i de blå vågorna och snorkla eller dyka. Om du är intresserad av ett livligt nattliv, så finns det också goda möjligheter för detta i Phuket.
Läs mer

Langkawi

Langkawi

Båtuthyrning vid Langkawi Ge dig ut på ett seglingsäventyr fyllt med ingredienser från den magiska Östern. Langkawi ligger på Malaysias nordvästra kust och där kan du segla hela året runt. De imponerande landskapen, lummiga djunglerna, varma, smaragdgröna havet och de spektakulära vita stränderna är skälen till att Langkawi blivit utsedd till en Geopark av UNESCO. Med ideala seglingsförhållanden och massor av närliggande sevärdheter att utforska är detta ett äventyr du inte vill missa. Förtrollande seglingsområden Fantastisk matkultur Unik kultur Vackra vikar och stränder Spektakulära landskap Malaysia präglas av en mångsidig kultur och dess världsberömda mat, samt invånarnas avslappnade men energiska livsstil. Om du kan slita dig från det malaysiska köket erbjuder en segelsemester i Langkawi trygga förhållanden och naturskön segling i varma vatten med vackra stränder överallt. För de mer äventyrslystna finns här också formidabel dykning. Segelsemester vid Langkawi En segelsemester i Malaysia börjar vid ögruppen Langkawi, som består av 99 öar som ligger i det fascinerande Andamanska havet. Det finns också möjlighet att besöka de södra thailändska öarna Butang och Turatao. Farvattnet är skyddat av den malaysiska halvön, och undviker helt den nordöstliga vintermonsunen, och här kan man även njuta av vintersolen när de östra delarna av landet är översvämmade. Temperaturen varierar mellan 22°C - 28°C och vindhastigheten är 5-20 knop året runt. Höjdpunkter Malaysias unika smältdegel av kulturer gör att en segelsemester här inte kan undgå att vara en stor kulturell upplevelse, även den vackra naturen och lokalbefolkningens generositet ger en extra krydda till upplevelsen.
Läs mer

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Läs mer

Seatravel kan arrangera segelsemestrar till exotiska destinationer i Fjärran Östern, där du verkligen kan uppleva fantastisk segling i tropiska områden.

Thailand och Malaysia erbjuder orörd natur och en vänlig lokalbefolkning, och Seatravel kan hjälpa till med alla aspekter av resan.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan