Segelsemester i Lefkas och Joniska öarna - en av de bästa områdena att segla i Grekland

Lefkas, även känd som Lefkas eller Lefkas, en av de sju öarna i Joniska havet i västra Grekland. Det är den fjärde största ön i Grekland och huvudstaden kallas också Lefkas. Ön är separerad från fastlandet med endast en 50 meter smal kanal. Ön är ansluten till fastlandet med en lång strandpromenad och en brygga, vilket gör det till den enda ön utom Evia, som kan nås med bil. Det finns 9 satellit öar inklusive Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri och Scorpio - den sistnämnda ön som ägs av Onassis familj.

Utöver det kristallklara blå havet och några fantastiska stränder finns det många andra attraktioner på Lefkas - hela ön har en vacker natur, historiska platser, museer och kloster. Ett must-see är att besöka till exempel Nidri (en venetiansk borg), kloster Faneromeni (den viktigaste religiösa centrum på ön), Arkeologiska museet, Agios Ioanis Antzoussis kyrka och Dimosari Falls.

Lefkas är uppkallad efter den vita klippor, som återfinns den södra delen av ön, där legenden säger, att poeten Sappho kastade sig i havet vid Cape Lefkas på grund av kärlek sorger. En tysk arkeolog, tror att Lefkas faktiskt är Homero's Ithaka och Odysseus palats låg väster om Nidri på södra kusten. Lefkas har alltid spelat en viktig roll i historien och har haft flera vackra byggnader, vars ursprung går tillbaka århundraden, men våldsamma jordskalv ødelage stora delar av ön år 1948 och återigen 1953, så det är bara några få exempel på den traditionella gamla arkitektur bevarade på ön.

En av Lefkas magnifika stränderbilden:

badestrand-lefkas

Det finns många bra sandstränder på ön. Lefkas stad ligger på den norra delen av ön och har några fantastiska färgglada hus målade etter regnbågens färger. Lefkas stad har en traditionell och vänlig atmosfär. Staden har ett rikt kulturliv och i augusti finns det konst och litteratur festival med musik, dans och teater som sker i skuggan av Santa Maura fästning i solnedgången. Faneromeni klostret är en trevlig plats att ta en promenad - en lugn plats med en pittoresk utsikt över havet. Marinan är väl utrustade och det finns en mängd barer och restauranger och en kort promenad till centrum, hittar du många turistbutiker, men också intressanta butiker med konst och smycken gallerier, etc. Kaféerna och restaurangerna i stadens torg är idealisk för att njuta av en drink och observera omgivningarna.

Besök ön Meganissi på en segelsemester

Ön Meganissi är den näst största ön utanför Lefkas' östkust. Det finns tre byar med mindre än 2.000 invånare, här är en typisk grekisk och avkopplande atmosfär med utsikt över det omgivande landet. Njuta av omgivningarna genom att promenera längs stränderna eller njuta av en Ouzo med lokalbefolkningen i en taverna. Staden Spartochori är en traditionell orörd by med en hamn, stenhus, traditionella tavernor och ett urval av lokala butiker och marknader.

Nedanför bilden kan du se bukten Abilike Bay på Meganissi:

badestund-meganissi

Kefalonia - den största av de Joniska öarna

Kefalonia är den största av de joniska öarna och är ett populärt semestermål. Öarna har undgått det värsta massturism. Här är dramatiska landskap och många vackra vikar och klippiga kusten har små stränder med sand. På norra kusten av ön ligger Myrtos Bay med ren vit sand och en fantastisk djupblå havet. Härifrån kan du se byn Assos - en liten bosättning vid foten av ett imponerande venetiansk fästning. Längre norrut är byn Fiscardo också i venetiansk stil med en ganska liten hamn med typiska grekiska fiskebåtar, lyxyachter och dagsejlere. Den södra sidan av ön har några fantastiska stränder, där du kan se havssköldpaddor (övervakas av den lokala havskildpaddebeskyttelsesgruppe).

Klicka här för mer info om Lefkas och Joniska öarna.

Är du intresserad av att veta mer om möjligheterna för en segling semester i Joniska öarna? Kontakta oss här.