Reading

Reading är en driftig och modern handelsstad, som har undergått stora förändringar under de senaste åren. Tidigare var staden berömd för de tre B's – Biscuits, Beer och Bulbs. Staden har massor av shoppingmöjligheter och ett aktivt nattliv. Här hittar du också en stor supermarket nära flodbrädden. Besök Reading Museum och Gallery med permanenta utställningar om byns historia. Museet vid Blakes sluss berättar stadens historia om floderna Themsen och Kennet. Varje år i augusti är Reading platsen för Englands största rockfestival. Tilläggning: Ovanför Caversham-slussen finns det offentliga tilläggningsplatser på bägge sidor av floden. Under festivalperioden är det dock avstängt på den här delen av sträckan, och det kan därför vara vanskligt att få en plats. Man kan tanka vatten vid Shiplake-slussen och 2 slussar längre ned på floden. Det finns inga platser för el.
Läs mer

Bilder från området - Bristol

Bilder från området - Bristol
Läs mer

Bristol

I sydvästra England hittar du den vackra hamnstaden Bristol, som definitivt är värt ett besök när din kanalbåtsemester äger rum i detta område. Här, där Floden Avon snor sig mellan kalkstensklipporna, är det lätt att tro att du befinner dig i södra Europa. Ett av de stora monumenten att se är Clifton hängbro, som förbinder två klippsidor på motsatta sidor av floden Avon. Härifrån har du en utmärkt utsikt över Bristol. När du återvänder till staden är det upplagt att utforska de smala gatorna och gränderna som kännetecknar den gamla sjöfartsstaden. Det var bland dem som den italienska upptäcktsresanden, känd på engelska som John Cabot, satte segel och blev en av de första européerna att utforska fastlandet Nordamerika sedan vikingarna.  
Läs mer

Bath

Under många år försökte romarna att kuva Britannia, som de kallade Storbritannien, och hann göra större delen av landet till en romersk provins. Men till skillnad från många andra platser i det romerska riket, myllrar det inte av rester från det romerska riket i England. Det finns dock ett verkligt vackert undantag, nämligen staden Bath i södra England. Som namnet antyder låg här ett av de berömda romerska baden som utnyttjade de varma källorna i området. Sedan dess har människor vallfärdat till Bath för att njuta av avkopplande bad. Idag kan du utforska de gamla romerska baden på morgonen innan du tillbringar eftermiddagen i de avkopplande moderna termiska baden i staden. Om du hellre vill utforska själva staden är Bath en idealisk plats att ta en närmare titt på georgiansk arkitektur som Royal Crescent eller The Circus. Du kan också ta en promenad över Pulteney Bridge från 1774, en bro inspirerad av Ponte Vecchio i Florens.  
Läs mer

The Caen Hill Lock Flight

Caen (uttalas som cane) Hill Lock Flight är det enda av de 7 underverken på de brittiska vattenvägarna som finns utanför området från norra Wales till Leeds i Nordengland. Men detta underverk har verkligen förtjänat sin plats på listan. 1810 byggdes den som den sista delen av den vackra Kennet and Avon-kanalen, och består av 29 slussar som över drygt 3 km höjer eller sänker båtar 72 meter. Det är en mycket speciell upplevelse att köra genom de 16 små sjöarna, som ligger vid sidan. Men ta dig tid om du vill igenom alla 29 slussar, eftersom det kan ta upp till 6 timmar. Om du hellre vill beundra underverket från landsidan kan du förtöja din båt i närheten och längs på stigar hela vägen till kanalkanten.  
Läs mer

Devizes

I slutet av det vackra ingenjörsarbetet Caen Hill Locks ligger den historiska handelsstaden Devizes. Staden har ett färgstarkt medeltida förflutet och det arkitektoniska arvet i staden är stort, med mer än 500 byggnader markerade som värda att bevara. Som handelsstad har marknadsplatsen alltid spelat en viktig roll, och i början av 1700-talet blev Devizes hem för den största spannmålsmarknaden i västra England. Detta ledde bland annat till att bryggerier sattes upp, och idag kan du gå på en trevlig promenad runt Wadworth-bryggeriet, som stammar från 1875. Om du har lust att åka på en liten utflykt från staden, är det mindre än en halvtimmes bilresa till den berömda stensättningen Stonehenge. Annars rekommenderas det också att bara promenera runt i staden och njuta av atmosfären.
Läs mer

Bradford on Avon (Black Prince)

Black Prince Base - Denna bas ligger i den vackra staden Bradford on Avon nära Wiltshire. Njut av en kanalbåt semestern börjar i den pittoreska Wiltshire staden Bradford on Avon. Från denna narrowbådsbase finns olika vägar för att passa de allra flesta - oavsett erfarenhet. Segling västerut och komma att segla över akvedukter, under broar och slussar innan du anländer till världsarvet-arv staden Bath, en liten dags segling från början basen. För den mer erfarna narrowboat besättning i veckan kommer att vara tillräckligt med tid att segla genom bad och viderer till Bristol - genom den vackra naturen längs floden Avon.
Läs mer

Hilperton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Hilpertonär ABC Boat Hires sydligaste bas, bra placerat på Kennet- och Avon-kanalen. Ofta ansett en av de bästa för naturlig skönhet och djurliv.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87