Cookies

Falkirk

View PDF

Falkirk

Segla i våra moderna och vackra narrowboats frän Falkirk 

Seglatsområdet i denna del av Skottland är varierat och bjuder på något för varje smak – naturen är vacker och avslappnande, och det finns både mindre, charmiga byar med bl.a. ett rikt urval av mysiga pubar, samt tillgång till metropolerna Edinburgh och Glasgow. Det är även lätt att ta sig till basen i Falkirk – likväl som att flygpriserna till Edinburgh är mycket överkomliga.

Beroende på din flodbåtssemesters längd och dina egna önskemål – kan du välja mellan flera spännande segelrutter:

Falkirk - Glasgow rutten följer Forth & Clyde Canal med sju slussar var för sig. Den ringlar sig genom idylliska landskap, under flera svängbroar och förbi byarna Auchinstarry – med ett fort från romartiden och Kirkintill och från 1300-talet, och som sägs ha fler kyrkor än pubar. Cadder Village är en pittoresk by och vidare till Glasgow. Glasgow är Skottlands största stad och har fina shoppingmöjligheter, ett livligt nattliv, och många berömda konstsamlingar. Det finns många enastående museer och gallerier, inklusive en konstakademi, Kelvingrove Konstgalleri samt den historiska Katedralen.

Falkirk - Edinburgh rutten följer Union Canal. Först förbi den populära The Union Inn, så följer tre slussar och därefter över den vackra Almond Aqueduct med höga stenvalv. Fortsätt den slussfria seglatsen förbi det berömda Linlithgow Palace, där Drottning Maria av Skottland föddes. Linlithgow Palace är utan tvivel Skottlands finaste medeltidsbyggnad och Linlithgow-slussen är populär för sina vattensportsaktiviteter och fågelliv. Ratho är platsen för Edinburgh Canal Center och är ett favoritstopp – njut av en måltid i den populära Bridge Inn. Edinburgh bjuder på många spännande attraktioner – den mest berömda är nog det imponerande Edinburgh Castle med utsikt över den äldsta delen av staden med många inrättningar och möjligheter för guidade rundturer. Du borde inte missa en rundtur i Scotch Whisky Experience eller den speciella upplevelsen av Camera Obscura.

Falkirk-Hjulet ligger halvvägs mellan Edinburgh och Glasgow och är ett av de mest fantastiska naturscenerier på alla kanaler i hela Storbritannien. Hjulet är världens första och enda roterande båtlyft och kostade 17 mil. £ och är lika hög som 8 dubbeldäckarbussar ovanpå varandra. Falkirk Hjulet förbinder Forth & Clyde och Union-kanalen. Hjulet är ett storslaget mekaniskt vidunder och är redan erkänt som ett ikoniskt landmärke för Skottlands ingenjörskonst. Det är 35 meter i nivåskillnad mellan de två kanalerna och hjulet blev invigt år 2002 av Drottning Elizabeth. Hjulet ersätter 11 slussar som tidigare anslöt de två kanalerna, men slussarna var förfallna och lades ned på 1930-talet. Besökscentret i förbindelse med hjulet är värt ett besök.

Höjdpunkterna för båtsemester från Falkirk:

  • Edinburgh Quay
  • Linlithgow Palace och slussar
  • Almond Aqueduct
  • The Union Inn
  • Falkirk Wheel
  • Glasgow - Kelvingrove Art gallery
  • Ratho (Edinburgh Canal Centre)

På en vecka kan man segla till Edinburgh och retur till Glasgow och sedan återvända till basen Falkirk.

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Black Prince

Black Prince

Black Prince Narrowboat Holiday är uppkallad efter den första prinsen av Wales, Edward, och är känd för sina långa, smala kanalbåtar.
Läs mer

Loading...