Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Holland

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Hyr kanalbåt och få en riktig holländsk upplevelse...

I Holland kan ni resa i två områden: norra respektive södra Friesland. I norr reser man från basen Hindeloopen ut i ett charmigt och lugnt kanalnätverk med åtskilliga möjligheter för att stanna till vid de lokala byarna. I söder heter basen Vinkeveen, den ligger i Hollands gröna hjärta, med enkel tillgång till metropoler som Amsterdam, Utrecht och oststaden Gouda. Här är naturen lika storslagen, och man kan bland annat besöka en av de berömda holländska blomsterparkerna.

Livet på vattnet är en tradition i Holland och en flodbåtsemester är det bästa sättet att uppleva detta vackra land och träffa dess vänliga befolkning. Beundra de traditionella väderkvarnarna som finns utmed din färdrutt, ta en cykeltur och lägg till i en fin ny småbåtshamn med moderna faciliteter – eller direkt vid stadens torg. På er kanalsemester kan ni färdas i ert eget tempo och fara förbi ängar med färgsprakande tulpanfält, mysiga byar, större kosmopolitiska städer. Men det är också platsen för att uppleva allt från de stora holländska konstnärernas mästerverk till de berömda holländska ostarna. Här fins aktiviteter för alla åldrar, bad och fiske i glittrande sjöar är självklart också möjligt.

Friesland-Amsterdam-regionen är full med historia och kulturarv, speciellt Amsterdam och Urecht. Besök Anne Franks hus i Amsterdam, det kungliga palatset och Dom Square. I det historiska Utrecht får du inte missa en tur till Stadskasteel Oudaen, ett muromgärdat hus omvandlat till ett bryggeri.

Höjdpunkterna på en kanalresa i Holland

  • Ett nätverk av sjöar och kanaler i pittoreska landskap
  • Utmärkta faciliteter för fritidsresande och cyklister
  • Amsterdams kosmopolitiska livsstil
  • Det Kungliga Slottet i Amsterdam
  • Keramik i Makkum
  • Millers hus i Woudsend
  • Den stora slussen i Muiden
  • Vårens färgstrålande tulpanfält och den berömda Blomsterparken Keukenhof vid Lisse
  • Giethoorn – Hollands "Lilla Venedig"

Nyttig information inför båtsemestern i Holland

Det är lätt att navigera i Holland och bra för nybörjare. Alla slussar och broar är bemannade. Ha småpengar redo då slussmästaren/brovakten skall ha en mindre avgift för att låta dig passera. Slussarna är stängda för lunch och ½ timme på eftermiddagen för en kaffepaus. Man kan lägga till längs kanalerna i städerna. Det finns småbåtshamnar med landströmsanslutning och andra faciliteter, där man betalar en mindre avgift. För att besöka Amsterdam kan man lägga till i Weesp och ta tåget till centrum. Alternativt kan man lägga till i Six Haven småbåtshamn strax utanför Amsterdam Centralstation och ta en gratis färja som åker dygnet runt till stadens centrum.

Det kan arrangeras transfer mellan baserna eller från flygplatsen/järnvägen till baserna.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87