Kanalbåtssemester i Irland

En av världen största destinationer för kanalbåtssemester är Irland - när du har varit på en båtsemester på irländska floder Shannon och Erne, kommer du att förstå varför. Imponerande landskap, en atmosfär genomsyrad av mystik och inte minst livliga kvällar på de lokala pubarna.

Omkring Irlands floder Shannon och Erne hittar du ett stort nätverk av sjöar. Det är lätt att navigera på dessa floder och sjöar, vilket gör Irland ett populärt resmål för kanalbåtssemester. Den irländska landskapet består av böljande gröna kullar, där man fläckvis kan se de pittoreska byarna. Vattnet du kommer att uppleva här är kristallklart och har några av de renaste floder du kan hitta i Europa. Naturen runt om floderna kan utforskas med cykel eller till fots. Stanna på en lokal pub och uppleva sann irländsk atmosfär, där lokala musiker spelar dansmusik.

Förutom de vackra landskap kan du utforska de irländska historiska slott, keltiska monumenter och imponerande herrgårdar, som fortfarande omges av en viss mystik. Lough Key Forest & Leisure Park är en attraktion för hela familjen oavsett väder, perfekt för barn och lekfulla vuxna.

När du kör på floden Shannon, är det svårt inte att göra stopp. Glada irländska folket är redo att ta emot dig när du kommer i en kanalbåt. Under den irländska sommaren kommer det även att finnas många festivaler och events som du kan besöka om du får lust att uppleva den irländska stämning i landet.

Vill du veta mer om en kanalbåtssemester i Irland kan du läsa mer här om resmålet Irland.

Vi erbjuder kanalbåtssemester med Le Boat och Locaboat i Irland.