Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Cala Mondrago Viken

Segling på Mallorcas sydöstra kust till den pittoreska naturvårdsområde i Cala Mondrago, som innehåller mycket vackra vikar och sandstränder i Cala Mondrago Bay. Viken har två delar, båda med sandstränder - och de är väl skyddade mot alla vindar. Vattnet i bukten är helt klart.
Läs mer

Fiskelägen Cala Figuera

Cala Figuera är en av de vackraste fiskelägen på Mallorca. Det är bara en 2 mil sydväst om viken i Cala Mondrago. Detta område har en mycket romantisk atmosfär.
Läs mer

Ön Cabrera

Skärgården består av 18 små öar - och sedan 1991 har hela området varit ett naturskyddsområde. På den tiden blev yachter nekades tillgang till det natursköna området, vilket resulterade i starka protester från sjömansorganisationer. Man kom överens om en kompromiss och idag kan 50 båtar kasta ankar i huvud bukten Puerto de Cabrera, och 8 i Cala es Burri.
Läs mer

Cala Pi Viken

Den fjordliknande viken i Cala Pi, ligger på den södra kusten av Mallorca. När du seglar in i viken, kommer du att passera den gamla vakttornet på styrbords sida. Den branta kusten är täckt med barrträd, och det finns några enkla hus. Längst ner i viken är en legendarisk vacker sandstrand - och det finns många restauranger och butiker.
Läs mer

Es Trenc och Port Puerto de Campos

Den vackra stranden Es Trenc (Playa Es Trenc), inte långt från Cala Pi. Den kilometerlånga stranden med de majestätiska naturliga sanddyner och skimrande vit sand, är den vackraste och romantiska sandstranden i Mallorca.
Läs mer

Hamnen Cala d’Or

Cala d'Or ligger i en av de vackraste vikarna på Mallorca
Läs mer

Staden Portocolom

När du anländer i Porto Colom på eftermiddagen, kan du besöka den gamla staden, som är en av de bäst bevarade antika stadsdelar i Balearerna.
Läs mer

Marina Naviera Balear, Mallorca - Sunsail

Sunsail hamn - vid Palma De Mallorca's långe hamnefront är Sunsail's bas som ligger centralt och med enkel tillgång till utforska resten av Mallorca och Balearerna.
Läs mer

Palma de Mallorca (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Marina Naviera Balear.
Läs mer

Palma de Mallorca (Cruesa Charter)

Cruesa Charter bas - finns vid Marina La Lonja
Läs mer

Palma de Mallorca (Sunsail)

Sunsail base - Ta utgångspunkt i Sunsails bas på Palma de Mallorca.
Läs mer

Palma de Mallorca (Moorings)

Moorings base - Ta utgångspunkt i Sunsails bas på Palma de Mallorca.
Läs mer

Palma de Mallorca (Navigare)

Palma de Mallorca - Basen ligger i Marina Port Calanova, bara 5 km från centrum och 15 minuter från Palma de Mallorca flygplats.
Läs mer

Mallorca, Porto Colom (NSS Charter)

NSS Charter base - I Porto Colom
Läs mer

Palma de Mallorca (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharters base på Mallorca
Läs mer

Mallorca, Can Pastilla (First Class Sailing Spain)

First Class Sailing Spains base på Mallorca
Läs mer

Segelväder vid Mallorca

Med mer än 300 soldagar om året är Mallorca som skapats för segling. Vår och sommar domineras området runt Mallorca av härliga varma vindar.

Balearerna, som Mallorca är en del av, påverkas av två vädersystem - där Ibiza och Formentera omfattas av samma system som det spanska fastlandet, bara knappt 20 mil bort.

Seglingssäsongen börjar redan i april, men havstemperaturen är bättre lämpad för ett dopp från maj. Mallorca är en relativt stor ö, så det brukar alltid finnas utrymme i sina hamnar och marinor. Generellt är högsäsongen för en segelsemester från juni till mitten av september. Under dessa månader är det mycket som händer på land, och det finns gott om service i alla hamnar. Öarnas väder är perfekt för bad och strand, men kom ihåg att använda solskyddskräm, eftersom solen kan vara extrem vid havet. Havstemperaturen stiger ju längre in på sommaren man kommer.

Den dominerande vinden i Mallorca

  • Januari/februari – oftast tyst
  • Mars/april – risk för kraftiga vindar från nordväst från slutet av mars
  • Maj/juni – varierade och svaga vindar
  • Juli/augusti – vindstilla på förmiddagen, sjöbrisar från omkring kl. 12:30
  • September – vindstilla på förmiddagen, sjöbrisar från omkring kl. 12:30, risk för regn i slutet av månaden
  • Oktober – Lätta vindar från väst. Några dagar med stark vind kan förekomma
  • November/december – i november lätta vindar och regn. I december lätta vindar