Cookies

Thailand

Thailand

Segelsemester i Thailand - Hyr segelbåt eller katamaran i Thailand och upplev detta tropiska paradis från vattnet…

En segelsemester vid Phuket sker i en vacker och exotisk del av världen – med hisnande landskap och avkopplande segling. Avskilda vikar, omgivna av majestätiska kalkstensklippor och orörda vita sandstränder så långt ögat kan se – och lite utanför kusten finns en mängd levande korallrev som är som en dröm att snorkla vid.

Det är möjligt att segla båten själv - eller få en skeppare med lokalkännedom ombord. Flygförbindelser till Phuket är billiga och baserna ligger några kilometer från flygplatsen.

Segling vid Phuket

Vattnet utanför Phukets östkust skyddas av Andamansjön, vilket garanterar en formidabel och säker segling året runt. Baserat på monsunerna finns det en våt-och torrperioder som påverkar vädret och vindriktningen. På Thailands västkust börjar den nordöstra monsunen i november och den leder lätt till måttliga vindar mellan 10-20 knop, och svalare temperaturer och torrare förhållanden. I maj börjar sydväst-monsunen – sydvästliga vindar kommer gradvis stärkas till mer än 20 knop när regnperioden når sin topp (september/oktober). Under de återstående månaderna av regnperioden regnar det bara några timmar på eftermiddagen.

Dagstemperaturen ligger runt 32°C från juli till februari och 16°C på natten. Från mars till juni är det varmare. Tidvattenskillnaden kan vara mer än 8 fot, vilket skapar starka tidvattenströmmar i smalare kanaler. Navigation är ofta enkel och kan göras med blotta ögat – men det är viktigt att hålla ett vakande öga på sjökortet och GPS på grund av de många korallreven. En segelsemester i Phuket passar seglare med grundläggande färdigheter i kustsjöfart.

Höjdpunkter

Marinparker fungerar som naturreservat för att skydda tropiska fåglar och överflödet av marint liv – och att få upptäcka dessa farvatten är en resa in i ett oförstört paradis. Det är också en viktig del av en segelsemester att kunna njuta av den lokala kulturen och maten, och att kasta sig in i de blå vågorna och snorkla eller dyka. Om du är intresserad av ett livligt nattliv, så finns det också goda möjligheter för detta i Phuket.

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Sunsail

Sunsail

Med över 800 yachter för 30 olika spännande destinationer över hela världen kan Sunsail och Seatravel infria dina önskningar och behov för en oförglömlig seglingssemester. 
Läs mer
Moorings

Moorings

Med Seatravel och Moorings’ båtuthyrning kan du komma ut på en seglingssemester med dina nära och kära från mer än 25 baser i Karibien, Medelhavet, Indiska Oceanen, Thailand, Nordamerika och Stilla havet.
Läs mer
Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter startade år 2001 och har idag över 33 destinationer och en flotta på över 450 båtar som kan seglas i Karibien, Medelhavet, Asien, Stilla havet, Indiska Oceanen, Bahamas och Nordamerika.
Läs mer
Navigare Yachting Ltd

Navigare Yachting Ltd

Svenska Navigare Yachting Ltd grundades 1995 och har som enda svenska företag egen charterflotta i Grekland, Kroatien, Turkiet och Sverige.
Läs mer
Elite Yachting

Elite Yachting

Elite Yachting
Läs mer

Loading...