En segelsemester mellan vulkaner

Om sommaren ligger dagstemperaturen på 33 grader och havstemperaturen ligger på runt 28 grader. Det blåser 3–7 m/sekund och är vindstilla om natten, samt en lätt dimma. En segelsemester vid De Eoliska Öarna, norr om Sicilien, erbjuder chansen att uppleva några av det mest hisnande naturfenomen på jorden.

sicilien

Du kan segla vart du vill

Vi anländer till Sant'Agata di Militello efter resan med lokalbussen från Catania, över bergen till den norra sidan av Sicilien, var en av våra båtbaser ligger i en liten stad. Vi anländer till hamnen och går ombord på båten. Base manageren berättar om området, och att navigering är lätt: "Du kan segla där det finns vatten. Det finns bara ett ställe där du ska ta hänsyn", säger han och pekar på ett turistkarta - en karta som vi faktiskt seglar mer efter än sjökart som finns i båten.

sicilien

Ett liv på vulkaner

Det närmar sig på eftermiddagen och en härlig bris, som har varit hittills är försvunnit. Vi slår på motorn och börjar semestern. Efter några timmars segling dockor första vulkanön upp genom värme dimma. Vi har valt att börja med den sydligaste av de sju juveler, som italienarna själva kallar denna skärgård. Den kallas Vulcano. Alla öarna är av vulkaniskt ursprung, och några av dem är fortfarande aktiva. Vulcano är en av de aktiva vulkaner, och var vi kan se hur det hela tiden kommer rök från toppen av den.

sicilien

På den nordvästra sidan av ön hittar vi en mysig ankervig omgiven av några vackra och dramatiska klippformationer . Sandstrand med sin karakteristiska svart sand, som nästan glittra i solen, erbjuder oss nästa morgon välkommen. Vi beslutar att segla i land och vill klättra den nästan 400 meter höga vulkanen.

Vill du veta, hur det går att klättra upp av vulkanen? Läs resten av mitt betänkande om min segling semester på Sicilien i pdf-format nedan. Det är på danska, men jag hoppas det går bra.

Min segelsemester i Sicilien Del 1 - klicka här.

Min segelsemester i Sicilien Del 2 - klicka här.

Vill du veta mer om området och öarna och attraktioner som kan upplevas här, kan du klicka här.

Vill du få en offert, skicka mig din förfrågan genom att klicka här.