Segelsemester i Montenegro - exotisk, eklektisk och något helt utöver det vanliga!

Montenegro har många sandstränder, äventyr och fantastisk fisk och skaldjur. Kotorregionen som är en del av UNESCO:s världsarvslista, osar av historisk storhet och myllrande gator. Det är inte svårt att förstå varför Montenegro blir mer och mer populärt som destination för segelsemestrar, med 250 solskensdagar om året, ett spektakulärt undervattensdjurliv, vackra öar, optimala villkor för vattensport och inte minst 5 nationalparker. Montenegro har allt!

72 km vackra sandstränder rakt framför näsan på dig när du ankommer till vår nya destination i Montenegro. Här hittar du över 290 km kustlinje, och staden Herceg Novi bjuder in dig med sina vackra småstensstränder och det klaraste vattnet i det Adriatiska havet. Montenegros natur och djurliv är rikt och varierat. Det rena vattnet är upplagt för en snorkeltur. Dyk ned och utforska det spektakulära undervattenslivet.

Om du någonsin skulle tröttna på de bildsköna stränderna (…som om!), bör du unna dig själv en tur förbi en av Montenegros fem nationalparker. Höga klippor, grottor och backig terräng är en del av landskapet i Lovcen National Park en avsides pärla som bara väntar på att bli utforskad av glada vandrare och äventyrare.

Forsränning på Tarafloden är en jättestor attraktion. Härifrån får du bäst utsikt till den stora UNESCO-beskyddade Tarakanjonen. Flodklyftan är den längsta i Montenegro och den djupaste av sitt slag i Europa. Montenegro är perfekt oavsett om du drömmer om snabba äventyr på Tarafloden eller om en härlig simtur på en av de många vackra stränderna.

Galen i fisk och skaldjur? - så har du kommit rätt. Fisk och skaldjur utgör en essentiell del av den montenegrinska matkulturen och det omkringliggande havet är fullt av bukter med fantastiska och välsmakande fiskarter. I Montenegro hittar du massor av fisk- och skaldjursrestauranger som serverar så färsk fisk som du kan tänka dig. Många restauranger erbjuder möjligheten att utpeka precis vilken fisk som du gärna vill ha tillagad.

I Montenegro serveras fisk och skaldjur ofta med en flaska av det lokala vinet. Vi rekommenderar att du provar den svarta risotton som är färgad med bläckfiskens bläck. Svart risotto är en intressant och läcker variant av den klassiska medelhavsklassikern. Rätten ser kanske lite farlig ut med sin svarta färg men är i verkligheten en fantastisk smakfull, traditionell montenegrinsk rätt.

Montenegros traditionella maträtter är ofta fylliga och oftast baserade på ost, bovete, potatis och något slags kött, gärna lamm, kalvkött eller rökt skinka. Maten är energifylld och lokalbefolkningen älskar att ge deras kött en vända på grillen. Prova den lokala cevapi (kebab) ett populärt val bland den yngre lokalbefolkningen och är en enkel läcker måltid som inte bör undervärderas!

Missa inte ett smakprov av de lokalt producerade livsmedlen. Många små familjeägda lokalproducenter av ost, olivolja, grönsaker m.m. säljer deras varor på de lokala matmarknaderna. Montenegro har en hel festival dedikerad till ära av landets lokalproducenter som heter Festival of Wine and Bleak. Bleak är det engelska ordet för löja, en lokal färskvattensfisk.

Montenegro är genomsyrat av historia; ta en tur nedför kullerstensgatorna i de medeltida byarna eller besök gamla kloster i Ostrog, som är ett populärt resmål för pilgrimsresande av olika religioner. Vid roten av Lovcenberget ligger den historiska staden Cetinje. Cetinje är Montenegros rättsliga huvudstad och har statusen som den gamla, kungliga huvudstaden i landet. Trots stor ödeläggning orsakat av flera århundrades kamp mot Turkiet står staden fortfarande stadigt och har byggnader hela vägen tillbaka till 17- och 18-hundratalet.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan