Kanalbåtssemester i Belgien

Sök efter din båt

 

Belgien - ett litet land med ett stort hjärta

Smaka på sötman av det sprudlande Flandern. Bland annat känt för sin delikata choklad och sitt världsberömda gourmetkök, är regionen Flandern i den kustnära delen av Belgien rik på kultur och naturlig skönhet: väderkvarnar, ängar, mossar, sandstränder och sprudlande städer fulla med arkitektonisk storhet. Överallt stöter man på Flanderns historia och den ena stora borgen efter den andra. Flandern indikerar också sin historia och sitt kulturarv genom sina många katedraler och palats. I Gent kan du beundra katedralen St. Bavon och bestiga St. Michael-bron och njuta av den fantastiska utsikten över medeltidsstaden. Ipres är berömd för sina dramatiska museer om första världskriget.

Den vackra stranden i Nieuwpoort och Oostende drar till sig tonvis med turister. Ta ett dopp i vågorna för att därefter slappna av på en bistro vid havet.

Flanderns gastronomi kommer att glädja dina smaklökar! Pröva på Vlaamse stoofkarbonaden, en gryträtt, som är populär i Belgien och gjord på nötkött, men med öl istället för rödvin. Eller vad sägs om Konijin i gueze, kanin tillagad med öl, och glöm inte den världsberömda Praliner-chokladen till dessert.

Belgien är berömd för sin öl, champagne, lambic och mycket mer. Straffe Hendrik-bryggeriet erbjuder rundvisningar och ölprovning, och Dulle Griet Bar i Gent har en meny med 250 olika slags drycker.

ha det kul med barnen i Bellewaerde Park i Ypres med sina åkattraktioner och sällsynta djur. Brielmeersen Park i Deinze bjuder på minigolf och en bambulabyrint. Barnen kan också ha glädje av stranden och den läckra chokladen på båtsemestern.

Oavsett var du väljer att resa i Belgien kommer du uppleva en hjärtlig stämning. Belgien är känd för hemmalagad choklad, otaliga ölsorter, exklusiva spetshantverk, och serietidningsfiguren Tintin. En båtsemester på de belgiska kanalerna innefattar också stilla landskap och vackra gamla barockstäder, som oskiljaktigt är förbundet med landets rika kulturhistoria.

 

Nieuwpoort och Gent

Välkommen till Flanderns fredliga och sköna vattenvägar som snor sig mellan vackra och traditionella flamska byar. Upplev landet som är världsberömt för den fina chokladen, unika knypplingar och fler är 300 ölsorter!

Höjdpunkter i Nieuwpoort och Gent: 

 • Vackra Brugge
 • Gotiska Gent - Flanderns Pärla
 • Diksmuide Ijzer tornet
 • Brielmeersen Park i Deinze
 • Gents katedral St. Bavo
 • Groeninge-museet i Brygge
 • Dulle Griet baren i Gent
 • Krigsmonumenten i Ypres
 • Sandstränderna vid Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Chokladfestivalen i Brygge
 • Mer än 300 olika belgiska ölsorter

Om båtsemester i Belgien - Praktiska tips

När du väljer en båtsemester i Flandern, Belgien påbörjar du en fantastisk resa i ett land vid havet. Kanaler och floder passerar de vackra lågt liggande kustområdena, som är en fristad för havsfåglar och badgäster. Det finns ca 1570 km vattenväg i Belgien och de används till såväl kommersiell frakt som till fritidsresor. Vattenvägarna är en så stor del av Flandern att man finner många broar kors och tvärs i varje stad – faktum är att Gent kan stoltsera med mer än 120 broar. En båtsemester i Flandern tar dig längs kusten med sina sanddyner och vallar. Nordsjöluften blåser nytt liv i dig och du kan skämma bort dig själv med läckra skaldjur och belgiska brygder på caféer längs Atlantkusten. Du kan köra till Gent via en kanal byggd 1886, bara en av de vattenvägar som gör Belgien så speciellt för båtsemester.

Nieuwpoort

Parkering

Gratis öppen parkering i Nieuwpoort.

Stormarknad i Nieuwpoort

1,5 km från basen hittar du UNIC, en välsorterad stormarknad (också färskt bröd, kött och grönsaker, m.m.).

Affärer och stadscentrum

Du hittar lokala butiker, restauranger och caféer i centrum av Nieuwpoort, ca 2 km från basen.

I Belgien är de flesta slussar och broar bemannade. Några av brovakterna betjänar fler broar åt gången och är därför kanske inte vid bron när ni ankommer för att komma igenom. För att köra runt om Brugge skal man kontakta de personer som betjänar hela systemet av broar och slussar från en central kontrollpost. Har du inte din egen mobiltelefon med eller har en som inte fungerar utomlands, man kan hyra en mobiltelefon på basen. Basen förser telefonen med kort och saldot blir kontrollerat vid utlämning och återlämning, du betalar skillnaden.

Betalning med kreditkort

Nieuwpoort och Gent accepterar VISA och MasterCard till betalning av riskförsäkring, bränsledeposition och extrautrustning.

Bemärk: I Belgien kan man betala med kreditkort på restauranger, hotell, affärer och några av de större matbutikerna, men inte i mindre matbutiker och snabbköp.

Fiske

Fiske är tillåtet men man skall ha ett fiskekort (dock inte för barn under 16 år), och kortet kan köpas på posthuset.

Gent

Stormarknad i Gent

Express GB Oude Beestenmarkt ligger 200m från basen.

Marknadsdag

Det finns 10 olika marknader i Gent, se www.visitgent.be för mer info.

Golf

The Royal Latem Golfclub, Latemstraat 120, Sint-Martens-Latem, +32 (0)9 282 54 11.

Färd till och förtöjning i Brugge

Kör ni till Brügge följer man ”ring-kanal” (en gammal vallgrav) runt längs stadens utkant. Man kan förtöja säkert vid ”La Coupure”, inlopp i kanalen som hamnmästaren stänger för natten. Det kostar ca €10 per båt i hamnavgift.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87