Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Belgien

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Båtsemester i Belgien - ett litet land med ett stort hjärta

Smaka på sötman av det sprudlande Flandern

Bland annat känt för sin delikata choklad och sitt världsberömda gourmetkök, är regionen Flandern i den kustnära delen av Belgien rik på kultur och naturlig skönhet: väderkvarnar, ängar, mossar, sandstränder och sprudlande städer fulla med arkitektonisk storhet. Överallt stöter man på Flanderns historia och den ena stora borgen efter den andra. Flandern indikerar också sin historia och sitt kulturarv genom sina många katedraler och palats. I Gent kan du beundra katedralen St. Bavon och bestiga St. Michael-bron och njuta av den fantastiska utsikten över medeltidsstaden. Ipres är berömd för sina dramatiska museer om första världskriget.

Den vackra stranden i Nieuwpoort och Oostende drar till sig tonvis med turister. Ta ett dopp i vågorna för att därefter slappna av på en bistro vid havet.

Gastronomi: Flanderns gastronomi kommer att glädja dina smaklökar! Pröva på Vlaamse stoofkarbonaden, en gryträtt, som är populär i Belgien och gjord på nötkött, men med öl istället för rödvin. Eller vad sägs om Konijin i gueze, kanin tillagad med öl, och glöm inte den världsberömda Praliner-chokladen till dessert.

Ölprovning: Belgien är berömd för sin öl, champagne, lambic och mycket mer. Straffe Hendrik-bryggeriet erbjuder rundvisningar och ölprovning, och Dulle Griet Bar i Gent har en meny med 250 olika slags drycker.

Familjebåtsemester: ha det kul med barnen i Bellewaerde Park i Ypres med sina åkattraktioner och sällsynta djur. Brielmeersen Park i Deinze bjuder på minigolf och en bambulabyrint. Barnen kan också ha glädje av stranden och den läckra chokladen på båtsemestern.

Oavsett var du väljer att resa i Belgien kommer du uppleva en hjärtlig stämning. Belgien är känd för hemmalagad choklad, otaliga ölsorter, exklusiva spetshantverk, och serietidningsfiguren Tintin. En båtsemester på de belgiska kanalerna innefattar också stilla landskap och vackra gamla barockstäder, som oskiljaktigt är förbundet med landets rika kulturhistoria.

Höjdpunkter för båtsemestern i Belgien

  • Brielmeersen Park i Deinze
  • Diksmuide Ijzer tornet
  • Gents katedral St. Bavon
  • Groeninge-museet i Brygge
  • Dulle Griet baren i Gent
  • Krigsmonumenten i Ypres
  • Sandstränderna vid Nieuwpoort
  • Strandpromenaden i Oostende
  • Chokladfestivalen i Brygge

Nyttiga råd inför färden

När du väljer en båtsemester i Flandern, Belgien påbörjar du en fantastisk resa i ett land vid havet. Kanaler och floder passerar de vackra lågt liggande kustområdena, som är en fristad för havsfåglar och badgäster. Det finns ca 1570 km vattenväg i Belgien och de används till såväl kommersiell frakt som till fritidsresor. Vattenvägarna är en så stor del av Flandern att man finner många broar kors och tvärs i varje stad – faktum är att Gent kan stoltsera med mer än 120 broar. En båtsemester i Flandern tar dig längs kusten med sina sanddyner och vallar. Nordsjöluften blåser nytt liv i dig och du kan skämma bort dig själv med läckra skaldjur och belgiska brygder på caféer längs Atlantkusten. Du kan köra till Gent via en kanal byggd 1886, bara en av de vattenvägar som gör Belgien så speciellt för båtsemester.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87