Canal du Midi - den klassiska Midi-resa i södra Frankrike

På Canal du Midi har vi flera båtbaser, där du kan börja din kanalsemester. Canal du Midi går genom charmiga franska landsbygden med vinodlingar, pittoreska byar och förbi långa rader av plataner, som kantar kanalen. Du kan välja att kör kanalbåt hela sträckan av Canal du Midi eller ta några kortare rutter. Utforska den imponerande medeltida muromgärdade staden Carcassonne, smaka maträtten Cassoulet, ursprungligen från staden Castelnaudary och njuta av besök på vingårdar Domaine Gayda och Château de Paraza.

En kanalsemester på Canal du Midi är full av upplevelser - se hur många genom att klicka här.

powercat

Aquitaine - Gourmet resa genom regionen, som har allt

Aquitaine ligger också i södra Frankrike och är en region, som erbjuder en färgglad palett av olika gourmet och delikatess upplvelser till förmån för din aptit! Kör kanalbåt genom vackra landskap med många vingårdar i backarna  och odlingar av plommon. Besök den vackra staden Buzet, där vinen Buzet produceras - besöka vingårdar, som ligger i närheten och prova en eller två glas smakfull vin. Agen ligger också vid kanalen Garonne, som är en stad med en rik medeltida historia - här kan du uppleva typiska korsvirkeshus, jakobinska kyrkor och känna den historiska atmosfären, som staden utstrålar. Om du börjar din båtsemester mer söderut på kanalen, besöka städerna Moissac och Montauban, som erbjuder utmärkta restauranger och imponerande kloster. 

En kanalbåtssemester genom delikatesse riket Aquitaine är en sann glädje för din smakssanser - läs mer om Aquitaine och sevärdheter i området genom att klicka här.

kanaltur

Bourgogne - Känd för sina fridfulla landskap, vackra vattenvägar och imponerande slott

En kanalbåtstur i Bourgogne: NIvernais & Loire är en vacker resa genom den idylliska vingårdar och landskap och atmosfäriska städer med spännande historia. Det finns flera kanalbåt turer i Bourgogne, som tar dig förbi vingårdar med möjlighet för provsmakning. En resa som kan rekommenderas är antingen en resa tur/retur från basen Migennes eller en enkelriktad från Migennes till Tannay (eller vice versa). Det är en tur på 100 km med 50 slussar och tar ca 28 timmar. Du kommer genom Chablis vin regionen, där den spännande staden Auxerre ligger. På vägen ligger flera små mysiga städer som Chatel-Censoir, som har bra restauranger och en kyrka från 1500-talet. Besök även Vincelles-Vincelottes som erbjuder flera viner från området, som kan avnjutas tillsammans med en bra franska måltid på en av de lokala restaurangerna.

Vinet rika regionen Bourgogne upplevs bäst på en flodbåt - läs mer om Bourgogne, Nivernais och Loire genom att klicka här.

kanaltur

Om du har frågor eller vill veta mer om ett av de områden eller kanalbåtarna, kan du kontakta oss på 08-1241 0087 eller skicka ett mail till info@seatravel.dk

Du kan också skicka en förfrågan till oss här.