Semester på Shannon-Erne

Färdas i hjärtat av det förtrollade landet

Ett land med myter och hemligheter, det klaraste vattnet och dramatiska scenarier – Irland har alla ingredienser till den perfekta båtsemestern. De vackra floderna Shannon och Erne och de omkringliggande sjöarna utgör ett av Europas mest populära semestermål inom båtsemester.

Låt dig betagas av det majestätiska, lantliga scenarier omkring Upper and Lower Lough Erne, där branta klippor reser sig från vattnet. Och när du har behov för en paus kan du besöka en av de många irländska pubarna, där livlig keltisk musik bjuder dig välkommen på land. Här kan du passande smaka på den lokala whiskyn eller få dig en klassisk Guiness.

 

 

Speciellt med resor på Shannon-Erne

Båtresor på Shannon-Erne är lätta och behagliga och därför perfekt för nybörjare. Man ska dock vara uppmärksam på när det blåser upp på öppet vatten.

Var uppmärksam på att några båttyper kan vara för stora för att köra in på Lough Allen-kanalen mellan Carrick och Drumshanbo.

I det här området ska man ha ett smart card för att använda slussarna. Ett smart card kan köpas på baserna till ett mindre belopp. Det ska tilläggas ett mindre belopp vid slussarna och broarna.

Det är möjligt att förbeställa transfer från flygplatsen till baserna och retur. Kontakta oss för mer information.

Carrick-on-Shannon (Le Boat)

Le Boat hamn - Shannon, en charmig och livlig stad med cirka 2.500 invånare. Detta är den största seglarcentrum i Irland, och en perfekt bas för en fantastisk flodbåt semester på den vackra floden Shannon.
Läs mer

Portumna (Le Boat)

Le Boat hamn - Portumna ligger vid norra änden av vackra Lough Derg, där besökarna kan kasta ankar och förtöja vid småbåtshamnen i Portumna Bay.
Läs mer

Carrick-on-Shannon (Locaboat)

Locaboat base - Färdas på den majestätiska floden Shannon. Från basen finns det goda möjligheter att uppleva Irlands längsta flod.
Läs mer

Banagher, Carrickcraft (Locaboat)

Locaboat base - Färdas på den majestätiska floden Shannon. Från basen finns det goda möjligheter att uppleva Irlands längsta flod.
Läs mer

Bellanaleck (Nicols)

Nicols bas vid Bellanaleck på Lough Erne. Basen är i Nordirland så du behöver pund.
Läs mer

Carrick-on-Shannon (Nicols)

Nicols base vid Carrick-on-Shannon
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87