Semester på Shannon-Erne

Färdas i hjärtat av det förtrollade landet

Ett land med myter och hemligheter, det klaraste vattnet och dramatiska scenarier – Irland har alla ingredienser till den perfekta båtsemestern. De vackra floderna Shannon och Erne och de omkringliggande sjöarna utgör ett av Europas mest populära semestermål inom båtsemester.

Låt dig betagas av det majestätiska, lantliga scenarier omkring Upper and Lower Lough Erne, där branta klippor reser sig från vattnet. Och när du har behov för en paus kan du besöka en av de många irländska pubarna, där livlig keltisk musik bjuder dig välkommen på land. Här kan du passande smaka på den lokala whiskyn eller få dig en klassisk Guiness.

 

 

Speciellt med resor på Shannon-Erne

Båtresor på Shannon-Erne är lätta och behagliga och därför perfekt för nybörjare. Man ska dock vara uppmärksam på när det blåser upp på öppet vatten.

Var uppmärksam på att några båttyper kan vara för stora för att köra in på Lough Allen-kanalen mellan Carrick och Drumshanbo.

I det här området ska man ha ett smart card för att använda slussarna. Ett smart card kan köpas på baserna till ett mindre belopp. Det ska tilläggas ett mindre belopp vid slussarna och broarna.

Det är möjligt att förbeställa transfer från flygplatsen till baserna och retur. Kontakta oss för mer information.

Carrick-on-Shannon

Carrick-on-Shannon är huvudstaden för din båtsemester. Den erbjuder en lång rad av pubar, restauranger och butiker, samt alla faciliteter man kan föreställa sig i en stad av denna storleken. Är du i staden på den rätta tiden i augusti månad kan du njuta av den lokala festivalen, Carrick Water Music Festival som är en tillbakavändande, årligt evenemang. Det lilla Costello-kapell på Bridge Street är det minsta på Irland och sägs vara det nästminsta i världen. Besök också Aura Leisure Center för en tur i swimmingpoolen och dettas wellness center. I de smala gatorna i Carrick är det flera butiker. Supermarketen Clancys levererar gärna beställda varor till båten – kontakta supermarketen direkt för mer information. Det är marknad varje torsdag förmiddag, där lokala producenter säljer fika, ostar och färskfångad fisk. Njut av en god måltid på ett av de lokala hotellen – exempelvis Cryans eller Bush Hotel. Cryans ligger vid sidan av Landmark Hotel i staden nära vattenvägen. Bush Hotel ligger på huvudgatan i staden mittemot St. Mary’s kyrka. Tilläggning: Lägg till vid Emerald Star-bron (del av Le Boat), där man kan få diesel och ström. Det är också möjligt att lägga till vid pontonerna framför Landmark Hotel nedströms från basen. Här är det bad-och toalettfaciliteter.
Läs mer

Tarmonbarry

Tarmonbarry i sig själv rymmer inte så mycket, men är tillgängeld är en superplats att övernatta på. Här är det kort avstånd till bra pubar som också erbjuder god, lokal mat. På väg ut genom byn ligger det ett mindre supermarket vid bensinstationen (i riktning mot väst). Tilläggning: Man kan lägga till mellan bron och slussen. Här är det bara 5 minuters gång in till byn. Man kan tanka vatten, men det är inte åtkomst till landström. Segla vänligast inte in i den privata marinan syd för slussen.
Läs mer

Athlone

Athlone är huvudstaden i Midlands och en upptagen stad med en lång rad butiker, lokala konsthantverk och goda restauranger och pubar. Golden Island Shopping Centre har mer än 40 outletbutiker och utöver det finns det nyare Athlone Town Centre som sägs ha riktigt bra shoppingmöjligheter. Från Athlone Castle och Visitor Center är det en fantastisk utsikt över floden Shannon. I borgen kan man uppleva dennes historia och gå en tur på vallarna. Besök Derryglad Folk and Heritage Museum för den fina samlingen om folklivet i Irland från det 18 århundradet fram till nu. För barnen är Kiddies Adventureland är ett stort drömlekland. I Fernhill Garden Centre är det en övertäckt marknad den sista söndagen i månaden. Athlone Farmers Market är varje lördag på marknadsplatsen. Här säljs bland annat ekologiska grönsaker, rökt fisk, lokal honung, fikabröd, blomster och planter. På en regnvädersdag kan man besöka Athlone Leisure World på Grace Road. Aktiviteterna omfattar virtuell bowling, äventyrsland för barn, olika fotbollsspel och en hälsa-och fitnessklubb. Staden har en bra tågförbindelse till Dublin. Det tar cirka en timme i tåget, och är därmed en ideell utgångspunkt för sightseeing i Dublin. För en kortare dagstur kan man alternativt ta en tur förbi parkanläggningen vid Belvedere House Gardens (cirka en timmes körtur därifrån). Tilläggning: Det rekommenderas att lägga till vid flytandepontonerna mellan järnvägsbron och vägbron. Var uppmärksam på att övernattningar kostar pengar. Här kan man få landström.
Läs mer

Belleek

Här hittar du en härlig blandning av grottor, gamla kloster och borgar. Reser du i juni månad, kan du ha turen att springa på den årliga tillbakavändande musikfestivalen för traditionell, irisk folkmusik. Området i och omkring Belleek är bra för både golfbanor (Castle Hume Golf Club och Ashwoods Golf Centre), goda möjligheter för att fiska – ta eventuellt en titt på de kända Loughs Melvin och MacNean som ligger endast ett par minuters gång från byn eller en picknick vid Castle Caldwell, Castle Archdale, trädgårdarna vid Tullycastle eller vid det gamla korset på Inishmacsaint. Tilläggning: Lägg till vid flytdepontonen i Belleek. Man kan tanka vatten, men det är ingen möjlighet för landström här.
Läs mer

Enniskillen

Enniskillen ligger precis i mitten av landet på en ö som delar den övre och nedre delen av Lough Erne. Byns centrum långa, smala huvudgata som byter namn inte mindre än 6 gånger över hela gatans längd. I utkanten av byn ligger Castle Cool med en vacker parkanläggning och neoklassiska hus. Vid Broadmeadow ligger The Fermanagh Lakeland Forum – ett stort sports-och friluftcenter med stor swimmingpool. The Marble Arch Caves är en av Europas finaste kalkstensgrottor. Besökande kan ta en tour, som startar med en underjordisk båttur (tar cirka 1 timmes tid). Det är också ett utställningscentrum med en geologisk utställning och audi-visuell presentation. Tilläggning: Tilläggningsplatserna är behagliga placerade vid Erneside butikscenter och generellt ligger de placerat nära byns centrum. Man kan tanka vatten, men det finns ingen landström.
Läs mer

Carrick-on-Shannon (Le Boat)

Le Boat hamn - Shannon, en charmig och livlig stad med cirka 2.500 invånare. Detta är den största seglarcentrum i Irland, och en perfekt bas för en fantastisk flodbåt semester på den vackra floden Shannon.
Läs mer

Portumna (Le Boat)

Le Boat hamn - Portumna ligger vid norra änden av vackra Lough Derg, där besökarna kan kasta ankar och förtöja vid småbåtshamnen i Portumna Bay.
Läs mer

Carrick-on-Shannon (Locaboat)

Locaboat base - Färdas på den majestätiska floden Shannon. Från basen finns det goda möjligheter att uppleva Irlands längsta flod.
Läs mer

Banagher, Carrickcraft (Locaboat)

Locaboat base - Färdas på den majestätiska floden Shannon. Från basen finns det goda möjligheter att uppleva Irlands längsta flod.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87