Birmingham

Birmingham var engang synonym med dårlig byplanlægning. I dag er byen Englands andenstørste by, og har travlt med at ryste den negative arv af sig. Med sin industrielle baggrund og kaotiske vejnetværk, fremstår Birmingham måske ikke som en oplagt turistattraktion – men her er masser at gå på opdagelse i, inklusiv fine museer, et solidt natteliv og noget af den bedste mad i The Midlands-området.
Läs mer

Bilder från området - Birmingham

Bilder från området - Birmingham
Läs mer

Stoke-on-Trent

Vid floden Trent ligger staden Stoke. Eller ska vi säga städerna Stoke. För tillbaka i 1910 gick städerna Hanley, Stoke-on-Trent, Burslem, Tunstall, Longton och Fenton samman under namnet Stoke. Befolkningen växte dramatiskt under industrialiseringen, där keramik var den centrala verksamheten. Staden var faktiskt huvudcentrum för keramikindustrin i Storbritannien, och den historien lever fortfarande bland invånarna, som också kallas "Potters". Runt de sex stadsdelarna kan du hitta många museer tillägnade historien om keramikindustrin. Du kan också njuta av en trevlig promenad i några av de många konstfulla trädgårdarna och parkerna. Om väderprognosen erbjuder regn, är Stoke också en bra stad för inomhusaktiviteter som museibesök eller kanske du har modet att göra din egen keramik?  
Läs mer

Stafford

Mitt i träskområdet som omger floden Sow kan du besöka staden Stafford, som har gett sitt namn till grevskapet Staffordshire. Staden erbjuder många intressanta sevärdheter. Du kan till exempel ta en tur till slottet Stafford Castle, som idag är en ruin, men som ursprungligen byggdes i trä av normanderna på 1000-talet. Inne i staden kan du också låta dina ögon vandra över fasaden på en annan imponerande byggnad, "The Ancient High House". Huset sägs vara det största kvarvarande korsvirkeshuset i England och är från slutet av 1500-talet. Idag ligger här ett museum, där du kan lära dig mycket mer om husets historia. Från basen i Gailey är det bara en kort tur till Stafford, där Victoria Parks fantastiska grönområden är särskilt välkomnande för familjer med yngre medlemmar, innan förfriskningar och en rejäl måltid intas på en av stadens många mysiga pubar.  
Läs mer

Worcester

Worcester är inte bara hemstad för en av baserna i Birmingham-området, men också en stad som är värd att tillbringa lite extra tid i, antingen före eller efter din kanalbåtsemester. På varje panorama av staden dominerar den imponerande katedralen Worcester Cathedral, vars fantastiska välvda kyrkorum får de flesta att tappa hakan. För många förknippas Worcester förmodligen med den berömda Worcestershiresåsen som de två kemister John Wheeley Lea och William Henry Perrins utvecklade i staden på 1830-talet. Den smakrika såsen används idag som en krydda i allt från Caesarsallad till den berömda drycken Bloody Mary, men också en bra ingrediens i marinader, så kanske du ska ta med en flaska hem från Lea & Perrinsfabriken? Från basen i Worcester kan du färdas längre ut i den vackra landsbygden i centrala England, där städer som Birmingham och Stratford-upon-Avon är möjliga mål för din kanalbåtsemester.  
Läs mer

Coventry

Under hela medeltiden var Coventry en av de viktigaste städerna i hela Storbritannien, och stadens centrum var fram till andra världskriget ansett vara ett historiskt landmärke. Men under kriget drabbades staden särskilt hårt av tyska flyganfall, och stora delar av stadens kärna förstördes så att de inte kunde återuppbyggas. Därför kan du se många moderna byggnader på en promenad genom staden. En av anledningarna till att tyskarna gick efter Coventry var att staden var ett viktigt industriellt centrum för den brittiska krigsinsatsen. Även efter kriget fortsatte staden att vara viktig, särskilt för bilindustrin. Även om den brittiska bilindustrin nu har gått bakåt, är Coventry fortfarande hem till huvudkontoret för London EV Company. Du känner kanske inte till företaget, men du känner förmodligen till deras primära produkt: de berömda svarta taxibilarna i London.  
Läs mer

Warwick

Liksom många andra mittengelska städer, byggdes det ett slott i Warwick i mitten av 1000-talet, när Vilhelm I var på väg till Yorkshire för att besegra ett uppror. I staden kan du se många byggnader från 1700- och 1800-talet, eftersom en stor brand härjade i staden 1694. Warwick är också hem för en stor kapplöpningsbana. Det är en självklar plats att känna solens strålar medan du och resten av sällskapet njuter av en stor kulturell upplevelse. Om du är typen som gärna vill gå ut och känna det mjuka gröna gräset på golfbanor, bör du också ta dig förbi kapplöpningsbanan. "Varför det?", tänker du då. Det beror på att du kan ge dig en läcker 9-hålsgolfbana i grönområdena runt omkring. Du kan också ta ett träningspass på kapplöpningsbanans driving range.  
Läs mer

The Peak District (Black Prince)

Black Prince base - En av de mest populära Black Prince baser - ligger på den nyutvecklade National Garden Festival Site!
Läs mer

Stoke Prior (Black Prince)

Black Prince Base - Båtbas i Stoke Prior är beläget i ett vackert område och är basen för dig som vill ha en mer aktiv flodbåtsemester - här är ett relativt stort antal lås och navigering tar dig ut på floderna Severn och Avon.
Läs mer

Gailey (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Perfekt för att utforska delar av västra Midlands, Staffordshire, Cheshire och Shropshire. Färdas längs Staffordshire och Worcestershire kanal, där du reser norrut mot Potteries och Peak District, eller fortsätt genom Shropshire mot Cheshire Plains och dess dramatiska landskap.
Läs mer

Alvechurch (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Alvechurch Marina ligger i hjärtat av ett extremt varierat kanalnätverk med flera rutter runt Midlands. Nära marinan finns den imponerande 30 slussar långa Tardebigge Flight, som leder ned till Worcester och flodern Severn, och på pladsen finns den prisvinnande Weighbridge pub, som serverar mat och många bra ales.
Läs mer

Worcester (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Genom staden Worcester runner Severn-floden, där finns också Worcester-katedralen från 1100-talet. Det är hem åt Royal Worcester Porcelain och födelseord för komponisten Sir Edward Elgar.
Läs mer

Kings Orchard Marina (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Kings Orchard Marina ligger i Staffordshire, på Coventry-kanalen, och ligger vid ett vackert landligt gömmställe, en ideel startpunkt.
Läs mer

Springwood Haven (ABC Boat Hire)

Springwood Haven - För lugn och ro, börja från Springwood Haven där du kan njuta av utsikten över landsbygden innan du ger dig ut på resor till vackra stadslandskap. Detta är en utmärkt utgångspunkt för att utforska Ashby Canal.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87