Båtsemester på Lot-floden

Floden Lot slingrar sig mellan breda dalar och vingårdar, smala bergskedjor, under branta kalkstensklippor och förbi forsande strömmar. Man glömmer sent de många borgar och Medeltidsstäder som St. Cirq Lapopie, Laroque eller bedårande Vers, där man kan simma i det klara vattnet.

Längs flodbrädden är det möjligt att se både utter, kungsfiskare och hägrar. Ett glas av det kraftfulla Cahors-vinet kan avnjutas på ett solbelyst café, tillsammans med gåslever och tryfflar.
Sedan 2007 är det möjligt att utvidga resan så långt mot öst som till Larnagol. Landsbyn var en gång centrum för uppfödning av silkesmaskar och stoltserar med en av de mest pittoreska sträckorna av floden. Landsbyn och slottet Cenevieres är definitivt värt en cykeltur.

 

 

Resmöjligheter och restriktioner

  • Det är möjligt att resa från 2 baser på Lot-Floden - Douelle och Bouzies. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar längs floden.
  • På Lot-floden är slussarna obemannade och de manuella slussarna betjänas ganska lätt av de resande själva.
  • Vi rekommenderar detta område till gäster som har tidigare erfarenhet av flodresor, då det kan vara ganska strömt ibland.

Douelle (Le Boat)

Le Boat Base - Douelle och floder runt om i staden är höljd i historia. Lot floden används för handel med vin och livsmedel från Cahors sedan medeltiden.
Läs mer

Cahors (Locaboat)

Locaboat Base - floder runt om i staden är fylld med historia. Lot-floden används för handel med vin och livsmedel från Cahors sedan medeltiden.
Läs mer

Cahors (Nicols)

Nicols base - I den vackra Lot-dalen hittar du Nicols bas i Cahors. Ett flott reseområde för dem som har tidigare erfarenhet.
Läs mer

Kanalkartbok över Lot-floden

Kanalkort

Kanalkartbok nr 5:
Lot-floden

Lot är med sina 491 km Frankrikes sjunde längsta flod. Det är en bergsflod, och flodbältet är smalt och der finns bara få mindre bifloder, Vattennivån i området är mycket varierande beroende på säsong vilket man ska vara uppmärksam på. 1926 blev floden faktiskt stängd för resor men 1989 blev den återetablerad bit för bit och nu är den öppen för resor i det angivna området. Prioritet: På några platser är floden smal och det finns några regler som ska hållas i förhållande till lustbåtar och professionella båtar om man reser med eller motströms med mera, men det blir förklarat på basen. Framför varje damm finns det signaler och bojar som tillkännager färdgränserna. Var uppmärksam på att hålla dessa då strömmarna kan vara riktigt starka. Vid byn Nicols kan man få båten flyttad från Lot-floden till Baîse-floden men man ska ha professionell lots ombord för att utföra denna manöver. I boken hittar du turistinformation på engelska, tyska och franska. Boken innehåller många nyttiga upplysningar för resor i området, t.ex. slussarnas öppettider, signaler, fartbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, marknadsdagar, museer med mera. Boken är rikt illustrerad med foton. Boken finns ombord på båten men väldigt många beställer den på förhand som förberedelse inför båtsemestern och för att ha som till minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartbok tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87