Cookies

Lot-floden

View PDF

Lot-floden

Lot-floden buktar dig mellan breda dalar och vinmarker, smala bergs förtäringar, under branta kalkstensklippor och förbi forsande strömmar. Man glömmer sent de många borgarna eller Medeltidslandsbyarna som St. Cirq Lapopie, Laroque eller bedårande Vers, där det kan simmas i det klara vattnet.

Besök bland annat Prins Henriks Vinslot Caix för ett bra vinköp. Gläd dig till att segla under Valentré-bron, nära Cahors med de tre vattentornen från det 14. Århundradet.

Längs flodbrinken är det möjligt att se både utter, kungsfiskare och hägrar. Ett glas av det kraftfulla Cahors-vinet kan avnjutas på ett solbelyst café, tillsammans med foie gras och tryfflar.

Sedan 2007 är det möjligt att utvidga seglatsen så långt mot öst som till Larnagol. Den befästade landsbyn var en gång centrum för uppfödning av silkmaskar och stoltserar med en av de mest måleriska sträckningarna på floden. Landsbyn och slottet Calvignac är definitivt värd en cykeltur.

Seglatsmöjligheter och restriktioner

  • Det är möjligt att segla från 2 baser på Lot-Floden – Douelle och Bouzies. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar längs floden
  • På Lot-floden är slussarna obemannade och de manuella slussarna betjänas ganska lätt av seglarna själva
  • Det kan vara kraftiga strömmar och högre vattennivå i den här floden med det begränsningar som det må förorsaka. Vi rekommenderar därför bara området till gäster som har erfarenhet av flodseglats
  • Begränsade möjligheter för landström

Höjdpunkter 

  • Spektakulära naturscenerier och ett varierat djurliv – kom ihåg kikaren
  • Förhistoriska grottmålningar vid Pech-Merle Caves
  • St-Cirq Lapopie hittar du på en bergstopp med honungsfärgade hus och den fina byn är berömd för sina konstnärer och konsthantverk
  • Cahor’s Pont Valentré från det 14. århundradet
  • Vandringsstigar som är inristat i klipporna längs floden
  • Hyr en kanot eller kajak för en dag

Kanalkartbok över Lot-floden

Kanalkort

Kanalkartbok nr 5:
Lot-floden

Lot är med sina 491 km Frankrikes sjunde längsta flod. Det är en bergflod, flodbältet är smalt och der är bara få mindre bifloder, Vattennivån i området är mycket varierande beroende på säsong vilket man ska vara uppmärksam på.  I 1926 blev floden faktiskt stängd för seglats men 1989 blev den återetablerad bit för bit och nu är den öppen för seglats i det angivna området. Prioritet: På några platser är floden smal och det finns några regler som ska hållas i förhållande lustbåtar och professionella båtar om man seglar med eller motströms med mera, men det blir förklarat på basen.  Framför varje damm finns det signaler och bojar som tillkännagiver seglatsgränserna.  Var uppmärksam på att hålla dessa då strömmarna kan vara riktigt starka. Vid byn Nicols kan man få båten flyttad från Lot-floden till Baîse-floden men man ska ha professionell lots ombord för att utföra denna manöver. I boken hittar du turistinformation på engelska, tyska och franska. Boken innehåller många nyttiga upplysningar för seglats i området tillexempel slussarnas öppettider, signaler, fartbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, marknadsdagar, museer med mera. Boken är rikt illustrerad med foton. Boken finns ombord på båten men väldigt många beställer den på förhand som förberedelse inför båtsemestern och för att ha som en scrapbok till minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartbok tillsammans med din resa!

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...