Cookies

Bourgogne Franché-Comte

View PDF

Bourgogne Franché-Comte

Hyr kanalbåt och åk på kanalbåtssemester i Bourgogne Franché-Comte

Från täta skogar, robusta klippor – och bergslandskap, till böljande gräsängar, vingårdar och fridfyllda landskap – Bourgognes nätverk av lugna floder och kanaler är ett nöje att segla på och allt ett paradis, som uppskattar en avslappnande livsstil, gott vin, gourmetmat och förbluffande landskap. Den generösa naturen med frodiga fruktträdgårdar och betande Charolais-boskap varvas med gamla handelsstäder där vackra hustak av glasserat tegel avspeglar regionens rika historiska kulturarv.

Höjdpunkterna för kanalresor i detta område

Landskapet i Franche-Comté regionen i Bourgogne är fylld av naturskönhet; tallskogar, vattenfall och berg längs vattenvägarna tillsammans med färgrika fält och blomsterängar.

 • Vinprovning på ett av Cote de Beaune’s ledande cru-vingårdar, som rymmer berömda namn som Pommard, Chasagne-Montachet, Rully och Mercury
 • Tallskogar, vattenfall och bergslandskap
 • Myndighetsbyggnader, överdådiga fasader och ett rikt kulturarv i Dijon – det är närmast en miniversion av Paris
 • Magnifika slott och sommarfestivaler i Scey-sur-Saone och Ray-sur-Saone
 • Michelinrestauranger som château de Pommard i närheten av Beaune eller Lameloise i Chagny
 • Bourgogne-ost, senap, honungskakor och andra regionala delikatesser
 • Hospices de Beaune med färgsprakande tegeltak och en fascinerande rundvandring i det gamla sjukhuset
 • Bressekyckling från Louhans, berömd för sin fjäderfämarknad varje måndag
 • Dole och Besancon – två städer som skimrar av charm och historia
 • Kyrkan St. Philibert i den spännande romerska staden Tournus
 • St. Vincents Katedral och de livliga fredags- och söndagsmarknaderna i Chalon-sur-Saone
 • Historiska Mâcon

Seglatsmöjligheter på kanalresa

 • Segla ut från en av våra 7 båtbaser i området retur eller envägsseglats. Klicka på utgångshamnen i menyn under kartan på denna sida för att se deras placeringar i området
 • Saône floden inbjuder normalt till lugna seglatser
 • Floden Doubs (Canal du Rhône au Rhin) mellan Dôle och Montbéliard rekommenderas inte till förstagångsseglare

Inspiration till Bourgogne

Floden Saône ringlar sig från nord, här kallat Petit Saône, förbi byar av gallisk härkomst till St. Jean de Losne, en knutpunkt för flodbåtsfolket. Längre söderut löper floden genom en bredare dal till Châlon-sur-Saône med vacker arkitektur.

Floden Doubs är delvis kanaliserad och rinner mot öst till vackert belägna Dôle med gamla garverikvarterer och till fästningsstaden Besancon.

Här produceras årligen mer än 150 miljoner flaskor med de ädlaste droppar från områdena Côte de Nuit, Côte de Beaune och Côte Châlonnaise. Se exempelvis Château de Meursaults mer än 2 000 vinfat, lagrade i underjordiska vinkällare från 1400- 1600-talen. Många vingårdar har öppet hus med provsmakningar, "Dégustation", samt utförsäljning.

Kanalkartbok över Bourgogne: Franche-Comté

Kanalkort

Kanalkartbok nr 3:
Saone-floden, Seille-floden, Canal entre Champagne et Bourgogne, Canal des Vosges, Doubs-floden, Canal de Bourgogne, Canal de Rhone au Rhin og Canal de Centre.

Kanalkartbok nr 9:
Canal du Rhone au Rhin.


Kom ihåg att boka karta över Bourgogne: Franche-Comté tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...