Kanalresa på Grande Lago

Från basen vid Amieira Marina kan man segla på det kristallklara vattnet där man kan njuta av att simma, fiska, snorkla och fotografera. Grand Lago i södra Portugal är den största konstgjorda sjön i Europa på 250 km2 och ligger nära den spanska gränsen. Kom också ihåg att besöka orten Luz, den översvämmade byn som blev ombyggd sten för sten på sjöns mitt (kom ihåg att besöka museet) eller Mourao med dess borg och fästning från 1200-talet med sina smala kullerstensgator och fantastiska tjurfäktningsarena som alltjämt är i bruk.

Med mer än 300 solskensdagar om året är Grande Lago perfekt för en båtsemester året runt.

Alentejo-regionen är halvtorr och solig, med jordbruk, vinodlingar och mindre industri som huvudinkomstkällor för områdets invånare. Det har redan byggts en välfungerande småbåtshamn i Amiera, som erbjuder all slags båtservice och är bas för vår båtuthyrning i Portugal. Då turism i Alentejo-regionen har varit mycket begränsad fram tills nu, kan turister uppleva ett helt annat Portugal långt ifrån turistställenas normalt strålande ljus och livliga semesterorter. Befolkningen i de små byarna bemöter turisten med vänlighet, och byarna är fortfarande små samhällen med sina egna pittoreska kyrkor och fästningar. De flesta har lokala restauranger och caféer eller barer med några spännande lokala specialiteter. Eftersom området omkring Grande Lago i gamla tider var skådeplats för stridigheter och blev befriat från morerna av tempelriddare finner man många gamla borgar och andra lokala bebyggelser i landskapet som alltjämt kan ses och besökas idag.

Biluthyrning

Vid landning på Lissabon eller Faros flygplats kan ni genom en portugisisk biluthyrningsfirma hyra en bil för den första dagen och så igen den sista dagen mellan flygplatsen och basen. Landar man i Lissabon och ska köra till basen är det rekommenderat att göra ett stopp i den berömda staden Evora, som är Portugals bäst bevarade och vackraste medeltidsstad och ett fantastiskt ställe att gå på upptäcktsfärd genom historien på, och stadskärnan är på UNESCO:s världsarvslista.

 

 

Några av de mest intressanta städerna är på båtresan:

  • Juromenha - en muromgärdad stad med gammal borg, kyrka och hus med traditionella eldstäder. Staden ligger nära den spanska gränsen och har spelat en viktig roll ända sedan romartiden. Staden är klassificerad som en historisk plats.
  • Monsaraz är ännu en muromgärdad stad och en arkeologisk plats. Staden har en arena som fortfarande används till tjurfäktning och tjurrusningar och här finns en härlig medeltidsaktig atmosfär. Besök stadens kyrka och torget med dess skampåle, och gå upp på borgens räcke och få en örnutsikt över det omkringliggande landskapet. Monsaraz är en av de äldsta städerna i syd och har alltid spelat en stor roll i Portugals försvar mot Spanien.
  • Mourao med sin borg och befästning med rötter från 1200-talet. Här sjuder av historia och under medeltiden var staden skådeplats för korsriddarna och konflikter mellan Portugal och Spanien. Njut av en måltid i stadens bästa restaurang "Old Winery Restaurant" i centrum av staden, mysigt och mycket rustikt och med lokala maträtter.
  • Museo da Luz och staden Luz – som är en äkta kopia av den gamle staden Luz som blev översvämmad då reservoaren fylldes upp. Sten för sten bröt man ned den gamla staden och återuppbyggde den på sidan av reservoaren – till och med kyrkogården flyttades.
  • Portugals största ostronbädd ligger i närheten av Amieira och där finns en mycket känd restaurang som erbjuder rätter med ostron.
  • Omgivningarna kring städerna Esporao och Monsaraz är kända för sina utmärkta vingårdar med rödvin av god kvalitet.

Amieira Marina (Nicols)

Nicols hamn - Från hamnen vid Amieira Marina kan du segla på sjöns kristallklart vatten, där naturälskare kan njuta av bad, fiske, dykning och de formidabla möjligheter till naturfotografering.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87