Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Kotor Bay

Kotor Bay är ett bra val för de som gärna vill undgå överfyllda marinor och stränder. Kuststaden Kotor byggdes egentligen som en del av en militärbas och den gamla staden är omringad av inget mindre än en 4 km massiv mur som byggts löpande under flera århundraden. Kotor är liksom de många andra gamla och bevaringsvärdiga städerna i Montenegro imponerande välbehållen och hem för ett otaliga restauranger och barer. Går du en promenad upp till San Giovanni slottet möts du av en vacker utsikt över Kotor. De omringande 13 500 trappstegen till toppen tar dig till en överväldigande höjd på 1200 meter! Utsikten här uppifrån är betagande och definitivt värd alla trappsteg. Kotor regionen är ett UNESCO beskyddat område och arkitekturens många fasader är ett resultat av att vara under skiftande regimer (det bysantinska, venetianska, ottomanska samt napolitanska).
Läs mer

Budva

Resortorten Budva ligger bara en timmes körning från Kotor. Staden har ett bra nattliv med livliga nattklubbar men Budva är mest känd för sina fina och härliga stränder, gamla stadskärna med ringlande kullerstensgator. Gå barfota i den fina sanden på stranden eller ta en uppfriskande springtur längs Budvas strandpromenad. Besök en av stränderna nära den gamla medeltidsstaden. Den längsta och mest populära stranden är Jaz som är en 2,5 km lång sandstrand. Varje år håller staden en festival som heter Sea Dance festivalen som är dedikerad till toner från den internationella musik scenen.
Läs mer

Herceg Novi

Herceg Novi är känt för att ha det klaraste vattnet i hela Adriatiska havet och är därför en väldigt populär destination för seglare. Om du tar en tur förbi det här området bör du inte missa möjligheten för en simtur i Den Blå Grottan. Vattnet i grottan lyses upp av solen på ett helt särskilt sätt det gör att vattnet nästan framstår som turkost. Ta båten en tur runt ön Mamula där du också hittar Mamula-fästning. Vid första åsyn kan det tidigare koncentrationslägret verka ovälkomnande och kanske nästan skräckinjagande men ta inte fel. Den gamla fästningen och koncentrationslägret är en imponerande bild av en svunnen tid. I dag är bygden omgjort till en lyxresort men med välbevarade byggnader och en vacker natur som omringar den och är absolut ett besök värt! Herceg Novis byggdes ursprungligen som en hamnby som fortfarande är starkt representerat i stadens arkitektur. Staden är också hem för en lång rad fisk och skaldjursrestauranger, som kommer servera dig sin version av dagens fisk. Stadsbilden är starkt präglad av de karaktärsrika mimosa-träden, lavendel och otaliga trappor i Stari Grad (stadskärnan). Den Nobelprisvinnande författaren Ivo Andric har en gång beskrivit den lilla hamnstaden som grön, solrik och full av trappor.
Läs mer

Sveti Stefan

Knappt 10 km öst från Budva ligger den tidigare fiskebyn Sveti Stefan som är en del av den Budvanska Rivieran (Budvas Riviera). Många turister framhäver den här lilla staden som höjdpunkten för deras Montenegro resa! Medeltidsstaden byggdes så tidigt som 1442 och gör ett stort intryck med sina venetianska murar och säregna stenhus. Sveti Stefan har två kurvade stränder med rosa sandstrand är två av det mest populära och exklusiva stränderna i Montenegro. Den ena av dem hör till Aman-resorten men den andra är både offentlig och gratis att besöka. Sveti Stefan har länge varit en populär semesterdestination bland kändisar och bland annat Marilyn Monroe, Sophia Loren, Kirk Douglas och Claudia Schiffer ska ha gästat denna betagande lilla stad.
Läs mer

Kotor (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Kotor ligger i Kotorbukten. Kotor är en by av handelsfolk och berömda seglare, som har många historier att berätta. Kotor Marina ligger på den sydöstliga änden av hamnen och är markerat med en liten skylt. Dream Yacht Charters yachts är placerade precis framför den lilla bydelen.
Läs mer