Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Staden Maslinica och ön Solta

Den charmiga ön Solta, som ligger strax utanför livliga Split. Längre ut är de större öarna Hvar, Vis och Brac - allt med ett spännande utbud av hamnar att utforska. När du närmar dig den västra sidan av Solta, kommer du att se en rad pittoreska öar utspridda i havet. Den lilla hamnen Maslinica och dess många rader av frodiga olivträd (maslina betyder oliv) blir långsamt synlig. Maslinica är känd för sina autentiska skönhet, olivlundar och vackra stränder.
Läs mer

Ön Vis och Vis Stad

Vis var tidigare en Jugoslavisk ö och hade en viktig strategisk placering under det kalla kriget. Under 1990-talet gick kontrollen av ön tillbaka till Kroatien och militärinstallationerna på ön som bland annat bestod av byggnader och tunnlar blev kvarlämnat. Några fick andra syften men några står stadigt tomma och ubåtsgrottan är bestämt en av dem som är värt ett besök. Med ett besök till den 110 meter djupa tidigare ubåtsbasen får du verkligen en känsla för Vis’ militärhistoria.
Läs mer

Fiskebyn Komiza (ön Vis)

Besöker du vattnen runt Vis, är det möjligt att inkludera ett besök i den pittoreska och lantliga staden Komiza.
Läs mer

St.Clement Island.

St Clement är en av de vackra Pakleni-öar som ligger utanför den stora ön Hvar.
Läs mer

Ön Hvar och Hvar Stad

Segling runt Hvar kombinerar områdets naturliga skönhet och avslappnad atmosfär, med surrande stadslivet och möjlighet att besöka ett antal avskilda vikar och bukter att simma, snorkla eller bara koppla av.
Läs mer

Ön Brac

Ön Brac är faktiskt relativt tätbefolkad och hem till de två större resorts Supetar och Bol, surr med aktivitet under högsäsong (juli och augusti), är öns skönhet och avskild atmosfär hisnande. Kom också ihåg att bege sig till den lilla fiskebyn Milna där du kan koppla av ombord eller gå iland och utforska.
Läs mer

Staden Split

Split är en kosmopolitisk, exotisk och livlig stad, med otaliga sevärdheter.
Läs mer

Den Blå Grottan (Ön Bisevo)

Tio framstående grottor leder djupt in i öns klippiga kusten, och den Blå Grottan är den mest spektakulära av dem alla. En timme före middagstid, när solen står högt på himlen och vattnet är lugn, flödande solsken från en öppning under vattnet in i grottan, vänder sitt vatten till en safir blå havet som gnistrar i olika nyanser av rosa och silver.
Läs mer

Viken Vela Graska

Besök denna mysiga lilla vik norr om Hvar stad - som är väl skyddad från de västra och nordliga vindar.
Läs mer

ACI Marinan på ön Hvar

Skyddad småbåtshamn med flytande bryggor och mooringsliner. Hamnen erbjuder bra plats, en mysig restaurang och ett litet snabbköp och en bar. Det finns el och vatten på hamnen.
Läs mer

Viken Stiniva

Stiniva är ett naturligt fenomen - med en mycket ovanligt utseende. Ingången till viken är mycket smal - bara 4-5 meter, men expanderar snabbt och längst ner är en vacker strand.
Läs mer

Ubådsgrotte

Vis var tidligere en Jugoslavisk ø og havde en vigtig strategisk placering under den kolde krig. I 1990’erne gik kontrollen af øen tilbage til Kroatien og militærinstallationerne på øen, som bl.a. bestod af bygninger og tunneller, blev forladt. Nogle fik andre formål, mens nogle stadig står tomme, og Ubådsgrotten er bestemt en af dem der er et besøg værd. Med et besøg til den 110 meter dybe tidligere ubådsbase får du virkelig en fornemmelse for Vis’ militærhistorie.
Läs mer

Milna

På den västliga sidan av ön Brac ligger Milna, en vacker och charmerande liten fiskarby påverkad av modern stress. Här hittar du en oas av ro och stillhet omringad av gårdar, vinmarker och olivlundar och på varje sida av hamnen sträcker det sig sten-och sandstränder som ger tillgång till att bada i det kristallklara vattnet. I byn hittar du också flera restauranger, där du kan njuta av det lokala köket.
Läs mer

Palmizana

Palmizana är en populär, liten turistresort på ön Sveti Klement och resorten ligger vackert placerat i en bukt omgiven av tät granskog och exotiska plantor. Här är det ingen trafik men tillgängeld är det ett stort nätverk av stigar, där du kan utforska ön och hitta gömda bukter eller andra pärlor. Platsen är känd för att servera läckra specialiteter och det lokala köket har flera gånger blivit utnämnd som Medelhavets bästa.
Läs mer

Agana – Moorings

Moorings hamn - omkring 13 km väster om Trogir är Moorings hamn i Marina Agana.
Läs mer

Split – Kiriacoulis

Kiriacoulis hamn i Split - i den vackra kuststaden Split med de många romerska byggnaderna hittar ni basen i ACI marina Split   
Läs mer

Trogir, Marina Baotic (Navigare)

Navigare hamn i Trogir - omkring 1 km väster om Trogir är Navigare Yachtings hamn i Marina Seget
Läs mer

Agana – Sunsail

Sunsail hamn i Agana - omkring 13 km väster om Trogir är Sunsails hamn i Marina Agana.
Läs mer

Split - Sunlife Charter

Sunlife Charter Hamn - ACI Marina Split
Läs mer

Kremik - Anamore Yachting

Anamore Yachting bas - Kremik Marina ligger söder om Sibenik - ca 45 minuter från flygplatsen i Split och några timmar från Zadar.
Läs mer

Split (Euromarine

Euromarine Hamn - I ACI marina i Split är Euromarines hamn - lätt att ta sig till och med enkel utgång till den vackra kroatiska skärgården och spännande öar som Brac, vad och Vis.
Läs mer

Trogir, Marina Baotic (Freewave)

Freewave Charter hamn i Marina Seget Trogir
Läs mer

Rogoznica (Pelsys Charter)

Pelsys Charter hamn i Rogoznica (den prisbelönta Marina Frapa) 24 km från Split.
Läs mer

Trogir, ACI Marina (Waypoint)

Waypoint Charter hamn i Trogir - ACI marinan Trogir ligger på norra sidan av Ciovo Island - mellan Trogir-bron och Cape Čubrijan.
Läs mer

Rogac (Sailing Europe Charter)

Sailing Europe Charter - Hamnen ligger på den norra delen av den vackra ön Solta nära Split, i mitten av den fantastiska kroatiska skärgården.
Läs mer

Trogir (Ultra Sailing)

Ultra Sailing base -  hamnen ligger 10 km från Split flygplats i den väl skyddade ACI Marina i Trogir. Det är en trevlig liten stad, och Ultras hamn ligger i den gamla delen av staden.
Läs mer

Split (Ultra Sailing)

Ultra Sailing hamn - ACI Marina Split ligger i den sydvästra delen av staden och är en bra utgångspunkt för segelsemester i Adriatiska havet.
Läs mer

Kastela (Noa Yachting)

Noa Yachting's base - I regionens näst största stad, Kaštela, er Noa Yachting's bas. Marina Kastela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla staden Kastel Gomilica.
Läs mer

Trogir SCT (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - Trogir SCT.
Läs mer

Marina Baotic (Helios Stratos)

Marinaen är byggd för högsta standard och är en av de modernaste i Kroatien.
Läs mer

Trogir ACI (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina
Läs mer

Split (Adria Yachting)

Adria Yachting base - - Lätt att ta sig till och utgång till den vackra kroatiska skärgården och spännande öarna Brac, Hvar och Vis.
Läs mer

Split (Orvas Yachting)

Orvas Yachting base - I ACI marina i Split är Orvas Yachting hamn - lätt att ta sig till och med enkel utgång till den vackra kroatiska skärgården och spännande öar som Brac, vad och Vis.
Läs mer

Kastela (Croatia Yachting)

Croatia Yachting's base - I regionens näst största stad, Kaštela, er Noa Yachting's bas. Maruba Kastela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla staden Kastel Gomilica.
Läs mer

Split (Adria Sail Charter)

Adria Sail Charter base - lätt att ta sig till och med utgång till den vackra kroatiska skärgården och spännande öar som Brac, Hvar och Vis.
Läs mer

Split (Nautika Centar Nava)

Nautika Centar Nava base - hitta NCN i deras privata Marina Nava Split.
Läs mer

Kastela (Adriatic Yacht Charter)

Adriatic Yacht Charter's base - I regionens näst största stad, Kaštela, er Adriatic Yacht Charter's bas. Maruba Kastela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla staden Kastel Gomilica
Läs mer

Trogir SCT (Angelina Yachtcharter)

Angelina Yachtcharter hamn i Trogir.
Läs mer

Rogoznica (Brave Cats)

Brave Cats Charter hamn i Rogoznica (den prisbelönta Marina Frapa) 24 km från Split.
Läs mer

Trogir SCT (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter här base i Trogir SCT Marina
Läs mer

Kastela (Yacht4you)

Den nya marina Kastela är med bra parkering, shopping och mycket mer.
Läs mer

Split (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina Split
Läs mer

Kastela (Burin Yacht Charter)

Burin Yacht Charter base - I regionens näst största stad Kastela ligger Burin Yacht Charters bas. Marina Kaštela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla bydelen Kaštel Gomilica.
Läs mer

Trogir (Baotic Yachting)

Baotic Yachting base i Marina Seget Trogir
Läs mer

Split (Adriatic Challenge)

Adriatic Challenges base - med utgång till den vackra kroatiska skärgården och spännande öarna Brac, Hvar och Vis.
Läs mer

Kastela (Trend Travel Yachting)

Trend Travel Yachtings's base - I regionens näst största stad, Kaštela, er Trend Travel Yachting's bas. Marina Kastela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla staden Kastel Gomilica.
Läs mer

Trogir, ACI Marina (Dalmatia Charter)

Dalmatia Charter bas ligger 10 km fra Split flygplats i Trogir. Det är en fin liten by och Dalmatia Charters bas ligger i gamla byn.
Läs mer

Split ACI Marina (Aba Vela)

Aba Vela bas - Ligger i ACI Marina Split
Läs mer

Kastela (BavAdria)

BavAdria base - i Marina Kastela
Läs mer

Split ACI Marina (Astarea)

Astarea base - i Split ACI Marina
Läs mer

Trogir Marina Baotic (Yacht and Fun)

Yacht and Fun bas - i Trogir, Marina Baotic
Läs mer

Kastela (Candor Charter)

Candor Charter - Marina Kastela
Läs mer

Trogir ACI (Nova Eurospectra)

Nova Eurospectra base - I Marina Trogir ACI
Läs mer

Trogir ACI (Angelina Yachtcharter)

Angelina Yachtcharters bas i Trogir ACI.
Läs mer

Kastela (Ban Tours)

Ban Tours Yachting base - I Marina Kastela
Läs mer

Trogir SCT (More Yacht Club)

More Yacht Clubs base ved Trogir Marina SCT
Läs mer

Kastela (Yacht4you)

Den nya marina Kastela är med bra parkering, shopping och mycket mer.
Läs mer

Skradin, ACI Marina (Istion Yachting)

Istions bas i Skradin Kroatien, modern ACI Marina
Läs mer

Kastela (Adriatic Sailing)

Adriatic Sailings bas i Kastela
Läs mer

Kastela (Sail Club Croatia)

Sail Club Croatias bas - I regionens näst största stad, Kaštela, ligger Sail Club Croatias bas. Marina Kaštela är en av de nyaste i Kroatien och ligger i den gamla staden Kaštel Gomilica.
Läs mer

Kastela (Orvas Yachting)

Orvas Yachtings base i Kastela
Läs mer

Segelväder i centrala Kroatien (Split)

Den kroatiska kustens popularitet som destination för segelsemestrar förklaras i lika hög utsträckning av det idealiska klimatet som av den vackra kusten och de varierande seglingsförhållandena. Det soldränkta Adriatiska havet har i genomsnitt 315 dagar om året med klarblå himmel. Säsongen startar i april och sträcker sig till slutet av oktober. Under den mest populära perioden - mitten av juni till mitten av september - är det blå himmel och värme som är den dominerande väderleken. Somrarna är varma och torra medan vintrarna är milda med spridda regnskurar. Seglare bör dock ändå vara uppmärksamma då förhållandena kan ändra sig mycket snabbt.

  • April-maj: soligt med liten chans för regn, temperatur 22-28°C. Vind: NV (5-10 m/s - upp till 13 m/s).
  • Juni-augusti: soligt och blå himmel varje dag, temperatur 26-30°C. Vind: NV (5,10 m/s).
  • September-oktober: sol med en risk för regn (risk för längre regnskurar i slutet av oktober). Vind: NV (5-10 m/s).

De 3 dominerande vindarna i Kroatien

Bora: en torr och kall vind. Då den är nordöstlig blåser den huvudsakligen från östkusten av Adriatiska havet som en frånlandsvind. Det innebär bra väder. På grund av landets utformning kan vindarna vara mycket lokala med varierande kraft, och beroende på området blåsa N till ONO. Det dramatiska landskapet i östra Adriatiska havet gör att den lokalt kan vara mycket stark och dyka upp som en blixt från klar himmel. Borans kraft varierar från en lätt bris till vindbyar med stormstyrka.

Sirocco: en varm och fuktig vind som blåser från OSO till SSO. Den förekommer över hela Adriatiska havet och kan orsaka hård sjö. Himlen blir molnig och vinden ackompanjeras nästan alltid av regn. Vinden når sin fulla styrka i den sydliga delen av Adriatiska havet och kan uppstå under alla tider på året. I genomsnitt blåser den 8-10 m/s.

Maestro: dagtid blir luften över land mera uppvärmd än luften över vattnet och som ett resultat av det börjar luftströmmar att stiga upp från jorden och vänder så småningom nedåt och trycks ut mot havet och skapar därmed luftcirkulation mellan land och hav. Maestron karaktäriseras normalt av skyar med vita stackmoln och varslar om bra väder. Det börjar normalt att blåsa upp mellan klockan 9 och 10 på förmiddagen och därpå når vinden sin maximala styrka runt 14:00. Vinden har alltid mojnat av innan solnedgången. Dess normala styrka ligger på cirka 8-10 m/s.

Månad

°C Max

°C Min

Genomsnittlig
nederbörd (mm)

Genomsnittlig
vattentemp. (°C)

Genomsnittlig
vind (m/s)

Januari

8

1

95

14

3

Februari

10

2

86

14

3

Mars

12

4

89

14

4,5

April

16

8

82

14

4,5

Maj

21

12

69

17

4

Juni

25

15

74

21

2,5

Juli

28

17

46

24

2,5

Augusti

28

17

64

25

2,5

September

25

14

75

23

2,5

Oktober

19

10

102

20

2,5

November

14

6

134

17

2,5

December

10

3

127

15

2,5

 

Tidvattenskillnaden

Tidvattenskillnaden är obetydlig och aldrig mer än 30-60 cm (1-2 fot) så man behöver inte oroa sig för tidvattenströmmarna. Seglare med basala kunskaper i kustnära navigation kan segla i området utan problem.