Maldiverna ligger vid ekvatorn, lite sydväst om Sri Lanka, i den exotiska Indiska oceanen. Nationen består av 1190 korallöar, som är grupperade i 26 större atoller. Maldiverna sträcker sig 820 km från norr till söder och 120 kilometer från öst till väst. Endast 202 av de 1190 öarna är bebodda, och 87 av dessa är exklusiva resortöar.

Maldivernas ursprung är sedan länge glömt, men historieböckerna avslöjar att öarna har varit bebodda i över 3000 år. Det tidigaste invånarna var resande på sidenvägen och stammade ursprungligen från civilisationen i Indusdalen. Med ett konstant varmt klimat och de lokalas naturliga vänlighet och gästfrihet, är det inte svårt att känna sig bekväm och fullständigt avslappnad på en segelsemester vid Maldiverna.

Malé Atoll

Malé Atoll

Segla vid undersköna Maldiverna Malé Atoll är, som de andra maldiviska öarna, toppen av en undervattensbergskedja, och med en genomsnitts höjd på 1-3 meter, är maldiverna de lägsta länderna i världen. Öarna har alltid varit en välkommen synd för seglare, som här har hittat lä för den Indiska oceanen. Den rika kulturella mångfalden kan ses i allt från musik till båtbyggning, musiken spelar ofta på den lokala bodu-beru, eller stortrumma, som påminner mycket om afrikanska trummor. Den maldiviska dhoni, en snygg båt byggd av duktiga hantverkare, har en slående likhet med en dhow, den traditionella arabiska segelbåten. Om din definition av paradis inkluderar en simpel livsstil, där de största problem är vilket paradisstrand som ni skall kasta ankar vid, och där himlen alltid är blå och solen skiner, kommer du inte bli besviken på Maldiverna. Du kan göra ett besök i lokala fisklandsbyar, och snorklingen och dykningen vid de tusentals av korallrev, är något av det bästa i hela världen. Stanna vid obebodda palmöar, eller utnyttja faciliteterna vid toppmoderna resorts. Kort sagt, Maldiverna har alla ingredienserna till den perfekta segelsemestern. Seglingsmöjligheter Maldiverna är välsignade med tropiskt väder året runt, temperaturen växlar mellan 22-33°C. Öarna är, som nästan alla andra destinationer i den Indiska oceanen, underkastade olika monsuner som har inflytande på vindriktningen och regnfall. Sydvästmonsunen börjar normalt i juni/juli, och tar med sig regnväder. Nordostmonsunen från november till april, resulterar i torrt väder och svag vind. Havsbriser gör oftast temperaturerna måttliga, även på varma sommardagar. Tidvattenskillnaden är på 2-3 m. Det går att segla året runt, men den ideella tidpunkten att besöka öarna är mellan november-april, och är därmed den perfekta platsen att undgå de kalla vintrarna på det norra halvklotet. Höjdpunkter Maldiverna är för många det perfekta öparadiset, och den ultimata destinationen för en drömsemester. Kombinationen av kristallklart vatten med ett rikare undervattensliv som inte finns på någon annanstanns i världen. Perfekta obebodda palmöar med sandvita stränder, moderna resorts och en mycket tillmötesgående lokalbefolkning, gör att segelupplevelsen här är inte mindre än oöverträffad.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan