Res på en seglingsäventyr i Karibien

Båtsemester vid Brittiska Jungfruöarna - en upplevelse för livet

En segelsemester i Karibien vid Brittiska Jungfruöarna erbjuder många spännande upplevelser och det kan vara svårt att välja vilka områden och öar du måste besöke. Vi har valt ut några av de öar och områden, som vi rekommenderar att besöka på en segelsemester. Det finns flera pärlor av BVI - men det är helt upp till dig hur du väljer att skapa dit eget seglingsäventyr.

Kort over BVI

Segla från ön Tortola, BVI

Normann Island

Om du någonsin som barn hade en dröm att bli pirat, är det en nödvändighet att besöka Norman Island. Det ligger ca 7 miles från Tortola - ön är känd för sin roll i filmen Treasure Island. Ön är obebodd idag, men det är möjligt att förtöja på båtplatser på The Bight för $ 25. Det är också möjligt att förankra, men det kan finnas starka vindar från norr. Här finns bra snorkling platser i både nordost och sydost.
Klättra ombord på flytande restaurang och bar William Thornton, en gammal skonare. Mycket populär under högsäsong, så se till att reservera bord.

Du kan också besöka The Caves, som kanske är en av de mest populära turistattraktionerna när du hittar bra snorkling möjligheter här.

Normann island

Salt Island
En gång bebott av cirka 100 personer på den lilla ön, men idag är det obebodd. Det är en mycket speciell atmosfär på ön, eftersom det är helt öde. Du kommer att hitta några fantastiska stränder här. Precis utanför ön är en av de mest kända platserna för dykning och snorkling "Wreck of the Rhone". Det är känt som ett av de vackraste skeppsvrak dyk i världen. Den stora skeppet RMS Rhone sjönk under en orkan i oktober 1867 efter att den seglade in i ön. Det är möjligt att snorkel precis ovanför vrak, där den lägsta punkten är 6 meter djup. I närheten finns också flera bra snorkling platser.

Det kan finnas många båtar här, men du hittar också flera förtöjnings ställen att ligga med, som rekommenderas på grund av de förändrade vindar i området.

Salt Island

Cooper Island
I Manchioneel Bay kan du ligga med förtöjningsplatser på Cooper Island Beach Club, som har en otroligt vacker strand. Det är mycket pittoresk med palmer, snövit sand och det är ett bra ställe att njuta av solnedgången och ljusen från Road Town. Här finns också en fin, mysig restaurang, som är öppen för lunch och middag.

En bra dykning och snorkling plats är Cistern Point, som ligger i den södra änden av Manchioneel Bay. Här finns en mängd färgglada fiskar och du kan ha turen att se några stora stingrockor.

Cooper Island

Virgin Gorda
Virgin Gorda är den tredje största ön i BVI - det sägs att Christopher Columbus namngav ön och namnet, som betyder den tjocka jungfru, har ön fått, då den ser ut som en fet kvinna liggande på sidan, när du ser ön på horisonten.

På den södra delen av ön hittar du The Baths - ett absolut must see på segelsemester. Stranden är fylld med stora stenblock, som gör platsen speciell. Det finns ett antal förtöjningsplatser och du kan simma i land eller ta dinghyen nästan till stranden. Från The Baths kan du gå den vackraste lilla promenad genom alla stenar nästan som grottor till Devils Bay och tillbaka igen. Efter det kan du gå ner en väg till toppen av The Bath, där det finns en restaurang med en vacker utsikt - en bra liten resa för lunch.

Virgin gorda the baths

Valley Trunk Bay är en vacker strand med goda sand, simma i land.
Virgin Gorda har också en full service småbåtshamnen.

Marina Cay
En mysig liten ö täckt med blommor och omges av den finaste vita sandstranden. Ön tillhör Pussers' Company och det är möjligt att både tank vatten och diesel. Ön ligger i en vacker smaragdgrön lagun där havet på grund av den korta djupet är alltid tyst och har en behaglig temperatur. Det är en idealisk plats att snorkla, eftersom många färgglada fiskar plaskar bland de många koraller.

På ön hittar du flera förtöjningsplatser att ligga efter - det är en mysig restaurang med en vacker strand framför. En självklar plats att njuta av färgglada solnedgången över havet. Det är en mycket populär plats så kom tidig för att få en plats.

Marina Cay

Green Cay
Kanske denna plats är verkligen paradiset på jorden - en liten ö där du kan simma i land och för några timmar vara Robinson Crusoe. Men med möjlighet att simma tillbaka till civilisationen igen. Mjuk snö-vit strand välkomnar dig med några vajande palmer. Här finns många möjligheter att snorkla och njuta av den vackra utsikten.

Green Cay

Jost Van Dyke
Jost Van Dyke är definitivt värt ett besök - det är möjligt att ligga vid förtöjningar flera platser inklusive på Little Harbour. I Great Harbour finns det inga förtöjningsplatser, men här kan du vara för ankar för natten. Här finns även bar Foxy s, som ligger på en topp 10 barer i Karibien, som du måste besöka.

White Bay är definitivt en plats du också måste besöka. Man drar in White Bay genom en smal segelväg med rev på båda sidor. Det finns några förtöjningsplatser att ligga med och du kan också ligga för ankar. Det rekommenderas inte att förankra för natten om det finns vågor.

Goda möjligheter för snorkling - här kommer du att se massor av fisk i stim och lika många pelikaner fiske. Otroligt vacker strand med flera barer och restauranger, där man kan sitta och njuta av solnedgången.

The Bubbling Pool - en annan riktigt bra ställe. Segla runt östra sidan av Jost Van Dyke och hitta en förtöjning eller lika för ankar utanför Foxy's Taboo. Gå i land och spaser längs stranden, tills en väg upp på stranden. Det är en vacker liten plats, där vågorna skölja över och bildar en naturlig spa. Kom ihåg kalla drycker.

Jost Van Dyke

Är du frestad? Om du är så skickar vi dig en offert - klicka här och skicka oss en förfrågan.

Fjärran Östern

Fjärran Östern

Segelsemester i Asien Hyr segelbåt och upplev ett tropiskt paradis från vattnet Seglingssemester i Malaysia och Thailand erbjuder möjligheten att besöka en värld av extraordinärt natursköna platser och uppleva den rika kulturella mångfalden i Sydostasien. Regionen är full av spännande kontraster och på en segelsemester kommer du både att uppleva pulserande städer och avlägsna primitiva bergsbyar. Underbar segling Fantastisk mat Vänlig befolkning Hisnande naturscenerier En segelsemester i Sydostasien är lika med en mångkulturell upplevelse som innehåller hundratals språk och dialekter och välsmakande lokal mat. En semester i den vackra segelbåten eller katamaranen, som du hyr, låter dig uppleva en fantastisk natur med mångfald, inklusive regnskogar, berg, stränder, pulserande städer och avskilda byar, från ett helt annat perspektiv än en landbaserad resa. Fjärran Östern är en plats långt ifrån de livligare och mer kända seglingsområdena i exempelvis Karibien. Isolering, hisnande skönhet och exotisk kultur, är en del av attraktionskraften, och äventyrslystna resenärer kommer att bli rikligt belönade när de drar ut för att utforska områdets underverk. Majestätiska klippor som tornar upp sig från det smaragdgröna havet, exotisk flora och fauna, fantastiska korallrev, avskilda vita sandstränder, avskilda bukter och vikar, och den gästvänliga och vänliga lokalbefolkningen, är bara några av attraktionerna på en segelsemester i Fjärran Östern.
Read more

Grekland

Grekland

Hyr segelbåt eller katamaran i vackra Grekland och upptäck en perfekt segelsemester Välkommen till Grekland och den vackra grekiska skärgården. En symbios av hav och segling genom århundradena. Från Kykladerna, där vinden snabbt ändrar riktning och styrka till glädje för de seglare som vill ha utmaningar, till den Saroniska bukten och de Joniska öarna, där stabila och lugna vindförhållanden vanligtvis ger en enklare och mer avslappnad segling. Överallt hittar du platser med otrolig skönhet, hundratals öar, tusentals mil av vackra sandstränder, traditionella hamnstäder samt pittoreska små fiskelägen som bara kan upptäckas genom segelbåt eller katamaran. Alla städer erbjuder något unikt och helt annorlunda och möjligheterna för segling är oändliga och som gjorda för alla typer av upplevelser.Inbäddat i hjärtat av Medelhavet och med grekiska byar med vita hus ställda mot turkosblått vatten som glittrar under den evigt blå himlen, kommer du upptäcka hur bra en segelsemester kan vara, och med våra många baser i Grekland kan Seatravel leverera en oförglömlig semester fylld med perfekt segling, skönhet, kultur och historia.I Grekland kan du hyra en segelbåt i 4 härliga områden: Aten & Saroniska bukten, Korfu, Lefkas och Joniska havet, Sporaderna och Kykladerna.Du kan segla båten själv eller få en skeppare med lokalkännedom med ombord. Läs mer om områdena genom att klicka på menyn, och kom ihåg att du är alltid välkommen att ringa eller skicka ett mail om du har frågor.
Read more

Kroatien

Kroatien

Hyr segelbåt eller katamaran och upplev det vackra Kroatien på en segelsemester Mer än 1200 vackra öar skjuter upp från Adriatiska havet utanför Kroatiens dalmatiska kust och gör området till ett av de mest fantastiska för seglingssemester i Europa. Kroatiens slingrande kust och dess öar skapades av en dramatisk höjning av havsnivån för 13000 år sedan. Området är rikt på fascinerande natur, skyddade vikar och vackra förankringsplatser. Du kan hyra segelbåt eller katamaran och bege dig ut på seglingssemester i tre olika områden i Kroatien: Norra Pula (Zadar och Šibenik), uppdelade i centrala Kroatien och Dubrovnik i söder. Alla är belägna vid det Adriatiska havet. I centrala Dalmatien hittar du Split – staden är en utmärkt utgångspunkt för en segelsemester i områdets berömda skärgård, med öar som Hvar, Brac och Vis. Den romerska kejsaren Diocletianus byggde ett palats här eftersom öarna i detta område skyddas av det azurblå havet på ena sidan och de höga majestätiska bergen på landsidan.Dubrovnik, i Dalmatiens sydligaste region, är en gammal fästning och kallas ibland för det Adriatiska havets pärla. Den engelske författaren George Bernard Shaw sa en gång: "Den som söker paradiset på jorden ska komma till Dubrovnik och finna det." Stadens klimat är typiskt för Medelhavet med varma, torra somrar och kalla, fuktiga vintrar. Besökande seglare kan hitta dungar av citron, apelsin och mandarinträd bredvid palmer och agave, och du kan också promenera genom renässansparker, blomsterträdgårdar och medeltida stenpalats. Farvattnet omkring ön inkluderar en mängd öar, inklusive Korcula, där den berömda upptäcktsresanden Marco Polo sägs ha fötts. Zadar i norra Dalmatien är en historiskt viktig region med stora naturrikedomar och vackra landskap. De levande färgerna är ofta det som besökarna först upptäcker. Det färgrika blå havet står i kontrast till den djupa gröna färgen på tallar och olivlundar som sträcker sig ner till kusten. Zadar är 3000 år gammal och är särskilt känd för sina romanska kyrkor. Här i staden hittar du den minsta katedralen i hela världen. Kyrkan sägs endast vara 36 steg bred. Vad som krävs för att segla i KroatienSkepparexamen: Kroatien är det landet i världen som har strängast krav angående vilka seglarcertifikat man ska ha för att kunna hyra en båt. Du ska som minimum ha ett intyg i segling och SRC/VHF-certifikat (radiocertifikat) för att kunna hyra båt i Kroatien. Om du inte har ett SRC/VHF-certifikat, har vi möjlighet med enskilda partner att göra ett undantag från detta krav, men du får ett mycket bättre urval av segelbåtar till ett bättre pris om du har ett VHF-certifikat. Läs mera om de olika områdena i menyn till vänster. Låt oss hitta en segelbåt för din segelsemester - klicka här eller använd hemsidans sökmotor.
Read more

Turkiet

Turkiet

Hyr segelbåt och upplev Turkiet från vattnet Turkiet utgör en geografisk och kulturell bro mellan Europa och Asien. Här, där öst möter väst, överraskas man verkligen av lokalbefolkningens vänlighet och hjärtliga välkomnade. Oavsett var du hyr segelbåt i Turkiet hittar du alltid spännande platser att utforska, och en segelsemester i Turkiet serverar en uppsjö av spännande upplevelser för alla åldrar. Turkiets kuster är ofta täckta av tjocka skogar, och de majestätiska bergen stiger brant upp mot himlen. Öar, vikar och långa halvöar skapar ett unikt och orört seglingsområde (området besöks ännu inte av horder av turister som man möts av på andra håll i Medelhavsområdet), vilket gör Turkiet till ett mycket speciellt seglingsområde. Den turkiska kusten är perfekt för segling och sträcker sig från Gallipolihalvön i norr ner till Antalya. Den bergiga kusten är djupt skårad med ett stort antal bukter, halvöar och fjordar och är faktiskt 1000 sjömil lång. Turkiet har också goda möjligheter för flodseglingar. Attraktionskraften ligger i skönheten, avskildheten, stränderna, de lugna städerna och de många imponerande medeltidsstäderna. Små intima restauranger finns vid många förankringsplatser och här kan du njuta av en kall drink och en läcker måltid med lokal mat. De varma och gästvänliga människorna gör en yachtsegling till Turkiet till en mycket charmig upplevelse. Segelsäsongen startar i mitten av april och slutar i mitten av november.
Read more

Karibien

Karibien

Drömsemester i Karibien - Hyr segelbåt eller katamaran och få en upplevelse för livet En segelsemester i Karibien gör det möjligt att blanda storslagna och vackra naturupplevelser med intryck av en spännande och annorlunda kultur, roliga attraktioner på land och mycket mer – en värld av olika upplevelser som uppfyller dina förväntningar är aldrig långt borta i Karibien. Kristallklart vatten, pittoreska stränder, natursköna förankringar och välutrustade hamnar gör Karibien till en perfekt segeldestination för svenska segelresenärer. Den stabila vinden, line-of-sight navigering och många säkra förankringar och båtplatser gör detta till en sjömans drömsemester. Rik på myter och legender om pirater och gömda skatter, förevigat av författare som Robert Louis Stevenson, erbjuder Karibien några av de bästa seglatserna i hela världen. Det lugna turkosblå vattnet rullar in i skrovet medan jättestim av tropiska fiskar simmar bredvid båten, strax under ytan. Överallt kan man se vita sandstränder, omgiven av höga palmer och mysiga strandbarer. Andra öar förblir obebodda och väntar bara på att utforskas. Seatravel har mångårig erfarenhet av att organisera seglingssemestrar med segelbåt eller katamaran i Karibien och vi är redo att hjälpa dig att hyra den perfekta båten, precis som vi också kan hjälpa dig att hitta den bästa flygrutten och hotellrum. Du kan hyra en segelbåt från en av våra moderna baser på Brittiska Jungfruöarna (Tortola), St. Martin och Antigua, St. Lucia och Martinique och St. Vincent och Grenada.
Read more

Thailand

Thailand

Segelsemester i Thailand Hyr segelbåt eller katamaran i Thailand och upplev detta tropiska paradis från vattnet En segelsemester vid Phuket sker i en vacker och exotisk del av världen, med hisnande landskap och avkopplande segling. Avskilda vikar, omgivna av majestätiska kalkstensklippor och orörda vita sandstränder så långt ögat kan se och lite utanför kusten finns en mängd levande korallrev som är som en dröm att snorkla vid. Det är möjligt att segla båten själv, eller få en skeppare med lokalkännedom ombord. Flygförbindelser till Phuket är billiga och baserna ligger några kilometer från flygplatsen. Segling vid Phuket Vattnet utanför Phukets östkust skyddas av Andamansjön, vilket garanterar en formidabel och säker segling året runt. På grund av monsunerna finns det våt- och torrperioder som påverkar vädret och vindriktningen. På Thailands västkust börjar den nordöstra monsunen i november och den leder lätt till måttliga vindar på mellan 5-10 m/s, svalare temperaturer och torrare förhållanden. I maj börjar sydväst-monsunen: sydvästliga vindar kommer gradvis öka till mer än 10 m/s när regnperioden når sin topp (september/oktober). Under de återstående månaderna av regnperioden regnar det bara några timmar på eftermiddagen. Dagstemperaturen ligger runt 32°C från juli till februari och 16°C på natten. Från mars till juni är det varmare. Tidvattenskillnaden kan vara mer än 2,5 meter, vilket skapar starka tidvattenströmmar i smalare kanaler. Navigation är ofta enkel och kan göras med blotta ögat men det är viktigt att hålla ett vakande öga på sjökortet och GPS på grund av alla korallrev. En segelsemester i Phuket passar seglare med grundläggande färdigheter i kustsjöfart. Höjdpunkter Marinparker fungerar som naturreservat för att skydda tropiska fåglar och överflödet av marint liv, och att få upptäcka dessa farvatten är en resa in i ett oförstört paradis. Det är också en viktig del av en segelsemester att kunna njuta av den lokala kulturen och maten, och att kasta sig in i de blå vågorna och snorkla eller dyka. Om du är intresserad av ett livligt nattliv, så finns det också goda möjligheter för detta i Phuket.
Read more

Australien

Australien

Segelsemester i Australien Hyr segelbåt eller katamaran och upplev paradisöar och det Stora barriärrevet Australien är världens sjätte största land men har den lägsta befolkningstätheten. Det gynnsamma klimatet gör det till ett populärt semestermål året runt, på vintern kan en semester "down under" till exempel, både inkludera skidåkning i de sydliga delstaterna och en segelsemester i det varma vattnet runt Whitsundayöarna, nära Queenslands berömda stora barriärrev. Landskapet är fyllt med många kontraster såsom vädret, de tropiska regnskogarna, bergskedjorna och de vidsträckta öknarna, liksom över sju tusen orörda stränder vilket skapar oändliga möjligheter till aktiviteter både på vatten och land. Det spektakulära landskapet är hem till ett överflöd av djur- och växtarter och man kan säkert kalla Australien ett perfekt val för naturälskare. Seglingsförhållanden och navigeringen är enkla och det gör segling i Australien och Whitsundayöarna till ett bra val för familjer. Livet under ytan är extraordinärt, och de som har haft turen att försöka dyka eller snorkla där instämmer säkert. En segelsemester i Australien är ett perfekt sätt att upptäcka de många och varierade nöjena som finns i Whitsundays seglingsområde, som erbjuder allt från hisnande naturlandskap till lyxiga öresorter och avskilda ankarplatser, och inte minst den fantastiska maten och kosmopolitiska shoppingmöjligheterna samt den avslappnade australiensiska mentaliteten.
Read more
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+45) 39 16 33 44