Båtsemester vid Brittiska Jungfruöarna - en upplevelse för livet

En segelsemester i Karibien vid Brittiska Jungfruöarna erbjuder många spännande upplevelser och det kan vara svårt att välja vilka områden och öar du måste besöke. Vi har valt ut några av de öar och områden, som vi rekommenderar att besöka på en segelsemester. Det finns flera pärlor av BVI - men det är helt upp till dig hur du väljer att skapa dit eget seglingsäventyr.

Kort over BVI

Segla från ön Tortola, BVI

Normann Island

Om du någonsin som barn hade en dröm att bli pirat, är det en nödvändighet att besöka Norman Island. Det ligger ca 7 miles från Tortola - ön är känd för sin roll i filmen Treasure Island. Ön är obebodd idag, men det är möjligt att förtöja på båtplatser på The Bight för $ 25. Det är också möjligt att förankra, men det kan finnas starka vindar från norr. Här finns bra snorkling platser i både nordost och sydost.
Klättra ombord på flytande restaurang och bar William Thornton, en gammal skonare. Mycket populär under högsäsong, så se till att reservera bord.

Du kan också besöka The Caves, som kanske är en av de mest populära turistattraktionerna när du hittar bra snorkling möjligheter här.

Normann island

Salt Island
En gång bebott av cirka 100 personer på den lilla ön, men idag är det obebodd. Det är en mycket speciell atmosfär på ön, eftersom det är helt öde. Du kommer att hitta några fantastiska stränder här. Precis utanför ön är en av de mest kända platserna för dykning och snorkling "Wreck of the Rhone". Det är känt som ett av de vackraste skeppsvrak dyk i världen. Den stora skeppet RMS Rhone sjönk under en orkan i oktober 1867 efter att den seglade in i ön. Det är möjligt att snorkel precis ovanför vrak, där den lägsta punkten är 6 meter djup. I närheten finns också flera bra snorkling platser.

Det kan finnas många båtar här, men du hittar också flera förtöjnings ställen att ligga med, som rekommenderas på grund av de förändrade vindar i området.

Salt Island

Cooper Island
I Manchioneel Bay kan du ligga med förtöjningsplatser på Cooper Island Beach Club, som har en otroligt vacker strand. Det är mycket pittoresk med palmer, snövit sand och det är ett bra ställe att njuta av solnedgången och ljusen från Road Town. Här finns också en fin, mysig restaurang, som är öppen för lunch och middag.

En bra dykning och snorkling plats är Cistern Point, som ligger i den södra änden av Manchioneel Bay. Här finns en mängd färgglada fiskar och du kan ha turen att se några stora stingrockor.

Cooper Island

Virgin Gorda
Virgin Gorda är den tredje största ön i BVI - det sägs att Christopher Columbus namngav ön och namnet, som betyder den tjocka jungfru, har ön fått, då den ser ut som en fet kvinna liggande på sidan, när du ser ön på horisonten.

På den södra delen av ön hittar du The Baths - ett absolut must see på segelsemester. Stranden är fylld med stora stenblock, som gör platsen speciell. Det finns ett antal förtöjningsplatser och du kan simma i land eller ta dinghyen nästan till stranden. Från The Baths kan du gå den vackraste lilla promenad genom alla stenar nästan som grottor till Devils Bay och tillbaka igen. Efter det kan du gå ner en väg till toppen av The Bath, där det finns en restaurang med en vacker utsikt - en bra liten resa för lunch.

Virgin gorda the baths

Valley Trunk Bay är en vacker strand med goda sand, simma i land.
Virgin Gorda har också en full service småbåtshamnen.

Marina Cay
En mysig liten ö täckt med blommor och omges av den finaste vita sandstranden. Ön tillhör Pussers' Company och det är möjligt att både tank vatten och diesel. Ön ligger i en vacker smaragdgrön lagun där havet på grund av den korta djupet är alltid tyst och har en behaglig temperatur. Det är en idealisk plats att snorkla, eftersom många färgglada fiskar plaskar bland de många koraller.

På ön hittar du flera förtöjningsplatser att ligga efter - det är en mysig restaurang med en vacker strand framför. En självklar plats att njuta av färgglada solnedgången över havet. Det är en mycket populär plats så kom tidig för att få en plats.

Marina Cay

Green Cay
Kanske denna plats är verkligen paradiset på jorden - en liten ö där du kan simma i land och för några timmar vara Robinson Crusoe. Men med möjlighet att simma tillbaka till civilisationen igen. Mjuk snö-vit strand välkomnar dig med några vajande palmer. Här finns många möjligheter att snorkla och njuta av den vackra utsikten.

Green Cay

Jost Van Dyke
Jost Van Dyke är definitivt värt ett besök - det är möjligt att ligga vid förtöjningar flera platser inklusive på Little Harbour. I Great Harbour finns det inga förtöjningsplatser, men här kan du vara för ankar för natten. Här finns även bar Foxy s, som ligger på en topp 10 barer i Karibien, som du måste besöka.

White Bay är definitivt en plats du också måste besöka. Man drar in White Bay genom en smal segelväg med rev på båda sidor. Det finns några förtöjningsplatser att ligga med och du kan också ligga för ankar. Det rekommenderas inte att förankra för natten om det finns vågor.

Goda möjligheter för snorkling - här kommer du att se massor av fisk i stim och lika många pelikaner fiske. Otroligt vacker strand med flera barer och restauranger, där man kan sitta och njuta av solnedgången.

The Bubbling Pool - en annan riktigt bra ställe. Segla runt östra sidan av Jost Van Dyke och hitta en förtöjning eller lika för ankar utanför Foxy's Taboo. Gå i land och spaser längs stranden, tills en väg upp på stranden. Det är en vacker liten plats, där vågorna skölja över och bildar en naturlig spa. Kom ihåg kalla drycker.

Jost Van Dyke

Är du frestad? Om du är så skickar vi dig en offert - klicka här och skicka oss en förfrågan.