Hyr segelbåt och bege dig ut på segelsemester i Franska Polynesien

Polynesierna var några av världens första stora upptäcktsresande, de bosatte sig i stora delar av södra Stilla havet, långt innan Christopher Columbus seglade på de blå haven. Ön Raiatea, i ögruppen Sällskapsöarna, var ett viktigt centrum för den polynesiska kulturen dagens Franska Polynesien ett bra ställe för en segelsemester och det är också normalt att besöka de närliggande öarna Bora, Huahine och Tahaa.

Korallrev omger öarna, vilket skapar lugna laguner där snorkling, dykning och simning på de vita sandstränderna är en ren fröjd. Fjordliknande vikar som omfamnas av de höga bergen innebär vackra, avskilda och orörda förankringsplatser.

Raiatea

Raiatea

Båtuthyrning vid Raiatea – Hyr segelbåt i Franska Polynesien Läöarna vid Tahiti, mest kända för vackra Bora Bora, är ett rent exotiskt seglingsmecka. Mysiga förankringsplatser med omgivande rev och hisnande gröna berg som reser sig mot himlen, gör Raiatea, Tahiti och Franska Polynesien till ett segelparadis. Segling i det exotiska farvattnet i södra Stilla havet Vackra Bora Bora Pittoreska ankarplatser, doften av vanilj på Tahaa Snorkling och dykning vid de många reven Arkeologiska platser vid Raiatea Bra restauranger och spännande butiker Våra baser ligger på Raiatea, precis vid flygplatsen. Vi har ett bra urval av segelbåtar och katamaraner och erbjuder prisgaranti på alla våra båtar. Seglingsmöjligheter En segelsemester i Raiatea erbjuder varma passadvindar från öst, som normalt har en styrka på mellan 15-20 knop året runt, vilket närmast garanterar en avkopplande segling i det lugna vattnet bakom reven, liksom mer utmanande passager på öppet vatten, om du så önskar. Bakom reven är navigationen enkel och går från en markör till den andra, även om det är viktigt att hålla ett vakande öga på sjökortet, precis som det är viktigt att hålla kursen på de längre passagerna mellan öarna. Tidvattenskillnaden är mindre än en fot och försumbar, vilket också innebär att flödet vanligtvis är svagt, utom i trånga passager.En segelsemester i Tahiti är möjligt för seglare med grundläggande färdigheter i kustsjöfart. Skönheten och områdets unika karaktär, lockar både erfarna och oerfarna seglare tillbaka gång efter gång. Höjdpunkter Även om Bora Bora, Raiatea, Tahaa och Huahine är grannar, så har varje ö olika atmosfär. Naturligtvis är skönheten i södra Stilla havet en gemensam nämnare, liksom utsökta rev, holmar (motus) och stränder, men där en ö har lagt vikt på det chicka och moderna, så är det på andra i första hand naturen som härskar. Andra öar är kända för sina lokala konsthantverk och gamla arkeologiska polynesiska tempel. Tillsammans erbjuder de attraktioner för alla besökare och ser till att en segelsemester runt Tahiti kommer bli en minnesvärd upplevelse för alla.
Läs mer

Segling i Franska Polynesien - Praktiska tips

Det finns badanläggningar, restauranger, dykcenter, internet, telefonkiosk, vatten och bränsle vid marinan.

Pass och visum

Du måste ha ett giltigt pass när de reser till Tahiti. Se till att ditt pass är giltigt i sex månader från det datum du planerar att resa hem. Visum krävs inte för vistelser på mindre än 3 månader.

Tull och immigration

Vid ankomst måste du visa ditt pass och ett utfyllt immigrationskort, vilket fylls i på planet.

Segelbevis

Det behöver inte segelbevis för att segla in Franska Polynesien, men vi rekommenderar starkt att du tar med dina certifikat.

Segelområde

Du kommer att få nödvändig information vid en genomgång vid ankomsten, och basen kan be dig att fylla i en dispensation (waiver) som bekräftar att du har den erfarenhet som krävs för att kunna ta de längre seglatser till Raiatea, Bora Bora, Huahine och Tahaa.

Valuta

CFP-franc (XPF) är standardvalutan i Franska Polynesien, men dollar och euro accepteras också.

Banker

5 km från basen, i Uturoa, finns flera banker och uttagsautomater.

Kreditkort

Visa och Mastercard accepteras i på de flesta större restauranger och matbutiker.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan