Seglingssemester i Grekland

Vi har många baser varifrån du kan segla i Grekland, så möjligheterna är många. Seglingsområden du kan välja mellan i Grekland är: Saroniska bukten och Kykladerna, Sporaderna, Tolvöarna eller Korfu, Lefkas och Joniska Havet.

Saroniska bukten och Kykladerna

Saroniska bukten och Kykladerna erbjuder en mängd av natur och djur. Upptäck delfiner hoppa ur av vattnet när du seglar från Aten till Kykladerna. Simma med havssköldpaddor i Saroniska bukten i Monemvasia och gå runt i en fästning, som är inbyggd i ett berg. Öarna Egina, Hydra och Poros är alla värda ett besök. 

Sporaderna

Sporaderne har 11 spännande öar som du kan utforska på en segelresa här. Öarna är gröna och många är täckt av vackra skoga. Då avståndet mellan öarna inte är lång, är detta ett perfekt resmål om du vill ha en segelsemester utan att behöva segla många timar varje dag. Sporaderna har många vita stränder, trevliga grekiska städer och vackra vikar.

Tolvöarna

Tolvöarna ligger väster om Egeiska havet, vilket är nära kusten i Turkiet. Här finns 14 större öar och mer än 40 mindre öar, så här kan det vara svårt att välja vilken grekisk ö, du vill segla till. Kos är et samlingspunkt för sjöfolk och är också en av de största öar. En seglingssemester i Dodekaneserna erbjuder fantastiska sandstränder och speciellt dykning och snorkling är i en klass för sig.

Korfu, Lefkas och Joniska Öarna

Lefkas är enligt i vår mening den bästa seglingsområdet i Grekland. De Joniska öarna är kända för sin skönhet och autentisk medelhavsatmosfär. Öarna ger en mängd av upplevelser på din seglingssemester och inkluderar arkeologiska pärlor, vita sandstränder, livliga tavernor och mycket mer. Här är det möjligt att kombinera segling på öppet havet och små båtturer mellan öarna. Korfu, Lefkas och Joniska Öarna är en säker garanti för en fantastisk seglingssemester.

 

Om du är osäker på vilken destination du skal välja för din segelresa, kan du kontakta oss här. Vi är redo med råd och rekommendationer, så att du får en fantastisk segelsemester.