Segelsemester på Mallorca – Hyr segelbåt och katamaran från Palma de Mallorca

Mallorca, en del av ögruppen Balearerna, är ett av Europas mest populära resmål för att hyra segelbåtar, och det finns många goda skäl till varför så många väljer att åka hit på en seglingssemester. Bland annat det klarblå havet runt ön, liksom de hundratals vackra och isolerade stränderna och vikarna som bara kan nås ombord på en båt. Även det mallorcanska köket är en stor kulinarisk upplevelse.

Du kommer att kunna uppleva vacker segling längs öns orörda nordvästra kust, med idylliska bergsbyar, branta terrassformade sluttningar samt doftande odlingar med citrus, mandelträd och mimosaträd. I mitten av Palma de Mallorcas palmklädda strandpromenad finns våra baser, bekvämt för en sista natt i huvudstaden och en promenad i den vackra gamla stadsdelen kring katedralen.

Toppmånaderna för segling är mellan maj och oktober och det är också under denna period som farvattnet är som mest trafikerat. Du kan också uppleva mycket lugnt väder i december och januari, navigering under dessa månader är också utmärkta.

Ruttförslag från Palma de Mallorca

Mallorca

Mallorca

Hyr Segelbåt och åk på segelsemester vid Mallorca och Balearerna Balearerna är placerade på ett sådant sätt att de bildar en Medelhavsfront som gör de lokala vindarna extra gynnsam för segling i segelbåtar, perfekt för en seglingssemester. Förhållandena är oftast bara dåliga när andra fronter dominerar, vilka kan uppstå under vintermånaderna. De lugna vattnet i naturliga indrag, vikar och calaer (klippiga vikar) finns överallt på Mallorcas kust, och är perfekta platser för att kasta ankare. De idealiska vindförhållandena tillåter nybörjarseglare att öva i en trygg miljö. I de skyddade vikarna kan nybörjare lära sig att segla utan att behöva oroa sig för starka vindar och hotfulla vågor. Under sommarmånaderna ger varma vindar lugn havsbris från tidig morgon till sen eftermiddag, och de många vikarna är väl skyddade, och större vågor hålls borta från kusten. Några calaer är dock mer utsatta än andra. Puerto Pollenca är en populär destination för vattensporter, till exempel kitesurfing. Vinden på Mallorcas kust är vanligtvis mycket tillförlitlig och sommarvindar ger en stabil bris hela dagen, perfekt för en seglingssemester. Även under vintermånaderna finns det vikar på Mallorca som förblir skyddade av bergen, som t.ex. Puerto Pollenca och Port d'Alcúdia. Större fartyg kan klara av de starkare vindarna längre ut till havs och resa runt Mallorcas 554 km långa kust. Under vintermånaderna kan farvattnet i kanalen mellan Mallorca och Menorca vara förhållandevis starka och vågorna träffar ofta Mallorcas östkust. Höjdpunkter för en segelsemester vid Mallorca Mallorca är en del av Balearerna, en ögrupp full av kontraster – en kulturell mosaik över dåtid och nutid, och ett fantastiskt ställe att hyra och använda segelbåt under semestern på vattnet. Längs den sydöstra kusten hittar du djupa calaer ofta tillgängliga endast från havet, imponerande stalaktitgrottor och små byar där livet går sin gilla gång. I livligare Alcudia, Port de Sóller och Port d'Andratx lägger man till i atmosfäriska hamnar mellan lokala fiskebåtar. Ruttförslag från Palma de Mallorca
Läs mer

Ibiza

Ibiza

Välkommen till Ibiza, en sann fristad för seglingsentusiaster, där azurblått vatten möter bländande vita sandstränder och livligt nattliv. Denna baleariska pärla är inte bara en destination utan en explosion av färger, ljud och smaker, vilket gör den till det ultimata seglingsområdet för dem som söker en oförglömlig resa. Ibizas kustlinje ramar in av dramatiska klippor, idylliska vikar och gömda grottor som bara kan utforskas genom segling. De lugna vattnen runt ön är som skapta för avslappnad segling och erbjuder perfekta förhållanden för både erfarna seglare och de som vill pröva på denna vackra marina värld för första gången. Den gyllene soluppgången som målar himlen över Ibiza är en inbjudan att utforska öns mångfacetterade sevärdheter. Segla till den världsberömda Ibiza-staden, där det livliga nattlivet möter medelhavsarkitekturen. Utforska de slingrande gatorna i Dalt Vila, en UNESCO-världsarvslista, där historien blandas med modern livsstil. För de som söker lugn är det möjligt att ankra upp i avlägsna vikar som Cala Salada eller Cala Conta, där kristallklart vatten inbjuder till uppfriskande simturer och snorkling. Öns många ankarplatser ger möjlighet att skapa din egen rutt och anpassa din segling efter dina preferenser. Den kulinariska upplevelsen på Ibiza är en resa i sig själv. Prova lokala delikatesser på strandrestauranger eller segla till små fiskebyar och smaka på nyfångad skaldjur. Solnedgången över det azurblå havet utgör den perfekta bakgrunden för en romantisk middag ombord på din båt. Utforska Ibiza som seglingsdestination, där äventyret väntar vid varje sväng. Låt de mjuka brisarna och doften av havet guida dig genom denna medelhavsjuvel som kommer att lämna dig med minnen för livet. Ibiza är inte bara en destination; det är en upplevelse som kommer att förtrolla ditt hjärta och väcka din nyfikenhet. Segla ut och upptäck Ibiza – ett verkligt seglingsparadis som väntar på att utforskas.
Läs mer

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Läs mer

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Läs mer

Segling i Mallorca - Praktiska tips

Hamnar/marinor

Det finns många bra och vackra marinor längs kusten, alla med moderna faciliteter. På den nordvästra kusten finns bara en skyddad hamn, den stora naturhamnen Puerto de Soller. Hamnavgifter är något högre än i Sverige. Under högsäsongen rekommenderar vi att anropa småbåtshamnarna över VHF-radio för att få hjälp med plats.

Rättigheter

Segling utanför Balearerna, vilket omfattar öarna Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera, är endast möjligt genom särskild överenskommelse med baspersonal. För detta krävs tullklarering, köp av Transitlog och försäkringar - vilket tar tid.

Nationalparken Cabrera skärgård

En ansökan för att få segla i detta skyddade område måste skickas in senast 1 månad före ankomst. Ansökan gäller ett visst datum, och en kopia av segelbevis samt passkopior för alla ombord måste bifogas. Det utfärdas endast ett begränsat antal tillstånd per dag, så alla kan inte räkna med att få sin ansökan godkänd. Du får först besked vid ankomst.

Ankring

Många ligger också och guppar i de djupa vikarna (Cala), särskilt på sydöstkusten. Vissa platser tar också betalt för detta.

Inköp

Det finns butiker i staden Can Pastilla. Stängt under siestan och på söndagar.

Väder och vind

Prognoser finns att få på alla marinkontor. Vinden är ofta svag på morgonen, ökar runt lunch, för att sedan avta igen på kvällen. Det är ofta pålandsvindar hela ön runt.

Semestertips

På land är Palmas gamla stadsdel med domkyrkan, slingrande gator, vackra historiska byggnader, museer, och folklivet till sena kvällen verkligen värt ett besök.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan