Moorings motorkatamaraner

Moorings har utvecklat flera nya modeller av motorkatamaranen, så det kommer att vara möjligt att hitta en modell som passar de flesta personers önskan om en semester på vattnet. Det finns 5 olika modeller från 3 hytter upp till 6 hytter.
Vi besökte basen Agana i Kroatien, där de kan erbjuda båtsemester på flera modeller direkt från den minsta modellen 393 PC upp till den stora modellen 514PC.

Motorkatamaranens fördelar

När du är på segelsemester, må området du seglar i upplevas, och du hoppas naturligtvis alltid, att vinden är med dig, så att du kan segla lite snabbare. Även förmågan att slå på motorn är alltid där.

Motorkatamaranen kan segla snabbt och är inte avhängig av vinden. Du kan åka från A till B, även om vädret inte är som man hoppats och du kan snabbt komma dit. Den största av motor katamaran 514 PC har en toppfart på över 20 knop, om det skulle gå fort, men det rekommenderas, att du ställer in hastigheten till 10-15 knop för optimalt utnyttjande av bränslet.powercat

Utrymme ombord motorkatamaraner är stor! Du har en stor cockpit och uteplats, som i alla katamaraner. Men eftersom det inte är nödvändigt med en mast här, är det överst en flybridge, som ger ännu mer utrymme och en super utsikt! Det är en mysig område, där några av modellerna har elektrisk grill och ett litet kök/bar och på alla modeller är en trevlig sittgrupp, så kaptenen kan delta i konversationen och vara tillsammans med besätningen, när du är på väg.

Motorkatamaran är lätt att navigera, och du kan enkelt göra det 2-3 man. När du seglar, tar det inte lång tid innan förtöjningar kastas, och du är på vattnet. Det samma gäller, när du segla in i hamnen.

Det seglades lite race med varandra, men också med segelbåtar, även om det inte var helt rimligt..

powercat

Motorkatamaranens nackdel

När vinden inte är ditt bränsle, är det klart, att det kommer att finnas ett räkning efter att ha seglat för motor hela semestern. De nya motorkatamaranerna har genomgått en stor utveckling för bränsleförbrukningen inte bliver för hög.

Men det är klart, att du kommer att spendera mer på bränsle, när du är på semester i en motorkatamaran.

powercat

Vi seglade runt några dagar på katamaraner och åtnjöt resor. Trots att vädret inte var med oss alla dagarna, kom vi runt och seglade till Hvar och Brac. Hytterna var stora och rymliga, så det fanns gott om utrymme för två personer i en hytt. Motorbuller var närvarande under seglingen, men när du sitter på toppen av flybridge, är det inte något du märker.


Nedan vi är på väg till hamn för sista gången, innan vi var tvungna att gå på land och återlämna motorkatamaranen för sista gången i denna omgång.

powercat

Motorkatamaranen är perfekt för dig, som vill segelsemester, men inte nödvändigtvis kommer att sätta segel varje dag under flera timmar. Du kommer bekvämt runt och täcker ett mycket större område på kortare tid, än på en segelbåt eller segelkatamaran. Den stora flybridge är också värt att nämna som ett stort plus. Här hela besättningen trivs när du rusa över havet och när du är i hamn, är området perfekt för att ha roliga kvällar.

Ta en närmare titt på de olika modellerna nedan. Klicka på länkarna och kom på en virtuell rundtur i katamaranen.

393 PC - 3 dubbelhytter
Du kan prova 393 PC i Kroatien, BVI, St Martin, Thailand och Bahamas.
Klicka här för fler bilder och en virtuell rundtur.

394 PC - 4 dubbelhytter
Du kan prova 394 PC i Kroatien och Grekland.
Klicka här för fler bilder.

434 PC - 4 dubbelhytter
Du kan prova 434 PC i Kroatien, Grekland, Mallorca, Seychellerna och Phuket i Thailand.
Klicka här för fler bilder och en virtuell rundtur.

474 PC - 4 dubbelhytter
Du kan prova 474 PC i Kroatien, Grekland och BVI.
Klicka här för fler bilder och en virtuell rundtur.

514 PC - 4 dubbelhytter
Du kan prova 434 PC i BVI, Grenada, St. Martin, St Lucia, Kroatien, Grekland, Mallorca, Seychellerna och Phuket i Thailand.
Klicka här för fler bilder och en virtuell rundtur.

Vill du prova något nytt för din nästa båtsemester?

skulle en semester på en motorkatamaran vara ett bra alternativ.

Vill du veta mer? Skicka oss en förfrågan här.