Välkommen till Brasilien

Costa Verde betyder "Gröna kusten" och är ett mycket passande namn till en av världens vackraste kustträckor. Färgen grön är den mest framträdande färg på denna sträcka och från däcket på båten kan man se hur sockerrörsmarkerna breder ut sig på bergssluttningarna tillsammans med idylliska och pittoreska landskap. Utanför kusten finns det småöar i det jadegröna havet, som alla har en mörk grön färg pga. djungeln som täcker öarna.

Om att segla i Brasilien

Utgångshamn

Dream Yacht Charters bas ligger i Angra dos Reis i Marina Verolme. Basen ligger några timmars körning söder om Rio de Janeriro. Den närmaste flygplatsen är Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats. Det tar ca. 2–2,5 timmar med bus eller bil från flygplatsen till basen.

Basinformation

Dream Yacht Brazil – Marina Verolme
Telefonnr: +55 24 336 131 84
Baschef: Eduardo Harabedian 
Kommersiell chef: Joana Soares

Transport

Buss: Det går regelmässiga bussar mellan Rio de Janeiro och Angra dos Reis. Bussen stannar vid huvudingången till Marina Verolme och därifrån är det ca. 500 meter till marinan. Bussbolaget heter Costa Verde Transports. Kom ihåg att säga till busschauffören att du skall av vid Marina Verolme.

Privatkörning: Dream Yacht Charter samarbetar med Cesar Tour som har bilar med plats till 4 personer eller minibussar med plats till 10 personer. Privat körning kan arrangeras om så önskas. Från flygplatsen kostar en bil ca. 1 700 SEK och en minibuss ca. 1 900 SEK.

Väder

Klimatet vid Angra dos Reis och Paraty är i stort sett det samma året runt. Den rådande vinden kommer från ost med en kylig bris på omkring 8–14 knop.

I de varmare månaderna från november till mars kan det förekomma regnstormar med kort varighet med vindstyrkor på upp till 25 knop. De har dock ingen påverkan på havets rörelse och vågor.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan