Sätt segel och ta av på en segelsemester

Det har inte varit lätt att välja 5 destinationer eftersom alla segelsemester kommer att erbjuda något annorlunda och spännande, oavsett vilken hav, ö eller land du väljer som din bas för en riktig seglingsäventyr. Här är vårt förslag för en topp 5 destinationer för segelsemester.

caribien

1. Brittiska Jungfruöarna - Tortola, en sjömans paradis

BVI är en sjömans dröm - här möter stadiga passadvindarna med lugna havsströmmar och skyddade laguner, som har lockat seglare i flera år. Det finns över 40 vackra öar att besöka och massor av laguner och vikar där båten kan vara. Alla öarna är så nära att du kan titta på dem när du segla på ett äventyr på havet. Det är ett av de enklaste ställen att segla i världen - omgiven av vita sandstränder, vackra gröna berg och en färgglad värld under havsytan är BVI definitivt en destinationm, som kan uppfylla alla dina krav och önskemål för en fantastisk segelsemester.

Klicka här för mer info om BVI.

 

Grekland

2. Grekland - segla mellan 1000 öar i det azurblå havet

Det är en mycket speciell atmosfär, du kommer att märka när du åker på segelsemester i Grekland - det är som om öarna är genomsyrad av legender av de antika grekiska gudarna och en liten havsvågor, lätt kan bli Poseidon, som svingar sin treudd. Segelsemester i Grekland erbjuder många roliga upplevelser och är både erfarna och mindre erfarna seglare. Ta ö-hop och bestämma din egen takt när du besöker de olika öarna och utforska. Segla till en vacker avskild lagun och njuta av solnedgången. Det är bara att välja en grupp av öar - Bland våra favoriter är de Joniska öarna. Var dock medveten om att Meltemi-vinden blåser från mitten av maj till mitten av september och kan vara kraftfull.

Klicka här för mer info om Grekland.

 

Tahiti och Franska Polynesia

3. Tahiti och Franska Polynesien - äga din egen ö för en dag i ett vackert miljö

Du kan lätt bli övertygad om att Franska Polynesien kunde vara ett område som sprang från din fantasi - här blir samtliga drömmar om exotiska vatten, vita stränder och vinka palm toppar uppfyllt. Franska Polynesien består av 118 öar utspridda över ett område lika stort som Europa. Havet består av flera korallrev, som är hem för många havsdjur inklusive havssköldpaddor, hajar, delfiner, tumlare och många olika arter av fisk. Därför är det naturligt att ta flipprarna på och hoppa i havet för att uppleva den unika värld, som är gömmt under havet. De pittoreska förankringar hittar du inte någon annanstans i världen.

Klicka här för mer info om Tahiti och Franska Polynesien.

 

Kroatien

4. Kroatien - den vackraste skärgård i världen

Kroatien är en av Medelhavets gömda skatter med mer än 1000 öar, historiska platser och vackra naturområden. På en segelsemester här kommer erfarenheter kö, vilket också är en av anledningarna till att Kroatien har blivit en populär destination för båtfolket. Det går under många namn "Den nya Grekland", "Den nya Riviera" och "det nya Toscana" - med det kristallklara Adriatiska havet som erbjuder 1778km kust och 1185 öar som kan utforskas, är det lätt att förstå varför. En av de mest populära öarna att besöka är Hvar, där du kommer att se byggnaderna vacker renässans arkitektur, som är fantastiska. Men glöm inte också att segla till Kornati och Visa, som båda erbjuder vacker natur, underbara stränder och historiska Visa stad (grundad 397 f.Kr.).

Klicka här för mer info om Kroatien.

 

Seychellerne

5. Seychellerna - tropiska öar, dykning äventyr och pittoreska laguner

På segelsemester i Seychellerna, kommer du att vara omgiven av en tropisk miljö, det vill säga sandstränder där sanden är så bra som porslin, färgglada koraller och bergiga öar. En natur, kommer du inte hitta många andra platser i världen. På Seychellerna segla vanligtvis mellan öarna Mahe och Praslin, men det finns flera öar som är värda ett besök. Coco öarna är ett måste på en segelsemester i Seychellerna - parkens uppenbara skönhet, med Coco Island centralt beläget och tre små öar runt det är en syn som kommer att imponera mest. Här hittar du också en av de bästa snorkling platser, ta flipprarna på och hoppa i havet.

Klicka här för mer info om Seychellerna.

 

Har du lockats av en av de destinationer? Klicka här för att skicka oss en förfrågan, ger vi dig en offert.