Storslagen natur på segelsemester vid Nya Zeeland

Nya Zeeland är en unik destination för att hyra en segelbåt eller katamaran: svajande palmer, laguner med imponerande korallrev, bergiga öar med grönskande regnskog, charmiga byar och ett glittrande turkosblått hav, och det är bara några av de attraktioner som väntar i södra Stilla havet på Nya Zeeland.

Vi erbjuder båtuthyrning från en helt unik och spännande destination i Nya Zeeland och en segelsemester här kommer att vara ett exotiskt äventyr i en värld som är så långt ifrån vardagsstressen som man kan komma. Segling i Nya Zeeland och mötet med den vänliga lokalbefolkningen är bra för själen såväl som hälsan.

Bay of Islands

Bay of Islands

Hyr segelbåt eller katamaran vid Bay Of Islands, Nya Zeeland Nya Zeeland mottar varje år en mängd reseutmärkelser, och det är inte utan anledning som Lonely Planet har utsett landet till världens bästa resmål. Landet består av Nordön och Sydön, med ett subtropiskt respektive tempererat klimat. Tekniskt sett så är Nya Zeeland en sydlig stillahavsnation, men öns sydliga läge ger landet en annan karaktär än de önationer som ligger närmare ekvatorn. Snötäckta berg, gröna kullar med betande får, klippiga kuster och större öar gör Nya Zeeland till något alldeles speciellt. På östra sidan av Nordön, med sitt milda klimat, ligger seglarparadiset Bay of Islands, en kuststräcka på över 50 sjömil, skyddat av mer än 80 öar med en mängd vackra förankringsplatser, pittoreska städer och fantastiska stränder. En segelsemester vid Bay Of Islands kommer garanterat vara ett inspirerande äventyr för hela familjen. Segelmöjligheter En seglingssemester vid Bay of Islands är avkopplande och lätt, de flesta passager är korta och du kommer ha gott om tid att utforska några av Nya Zeelands vackraste platser. Till skillnad från andra delar av Stilla havet så kan vädret här variera under året, på samma sätt som vindriktningen och vindhastigheten, vindar som växlar från land och hav varje dag är typisk för området. Navigeringen är enkel och tidvattenskillnaden är på ca sex fot. Starka strömmar kan förekomma i trånga kanaler på vissa ställen, beroende på tidvattenståndet, men det är i allmänhet inte ett problem. På södra halvklotets sommar, november till april, är temperaturen normalt mellan 24°C och 30°C. Höjdpunkter Över 80 öar som väntar på utforskas Spektakulär natur och landskap Behagligt klimat Sandvita stränder på Moturua Island Beskyddande Whangaroa Harbour och vattenfallen vid Rere Bay Plocka färska musslor vid Oke Bay En segelsemester vid Bay of Islands kan innehålla en mängd underhållande aktiviteter. Segling i skyddade farvatten, mellan natursköna öar som vimlar med djurliv. Delfiner, pingviner och den endemiska nordösydhake, snapper (Pagrus auratus), jättemakrillen sydseriola, och många andra djurarter. Några platser är suveräna dykarställen, med stenig botten, grottor och skeppsbram runt omkring. Snorkling och badning är också formidabelt här. Oberörda sandstränder, vandringsstigar som leder till imponerande utkiksplatser, spännande historiska platser, avslappnande resorts, shopping och goda restauranger i små hamnbyar är endast några få av nöjena vid en segelsemester vid Bay of Islands.
Läs mer

Segling vid Nya Zeeland - Praktiska tips

Tull och immigration

Alla besökare till Nya Zeeland måste ha ett pass som är giltigt i sex månader från det datum du planerar att resa hem.

Etniska grupper på Nya Zeeland

Europeisk, maori, asiatiska och polynesier.

Dricks

Dricks förväntas inte.

Internet

Vid marinan.

Seglingsinformation

I Nya Zeeländska farvatten används det internationella A-systemet, och inte B-system som används Karibien. När du lämnar hamnen, skall de röda sjömärkena vara till styrbord och de gröna till babord (motsatsen till B-system).

Segelområde

De skyddade vattnen nära Bay of Islands och den lätta navigeringen, gör att besökande seglare kan använda hela området som sin egen stora lekplats och det finns enkel tillgång till alla öar, deras vägar och stränder.

Vaccinationer

Nya Zeeland är i allmänhet fritt från smittsamma sjukdomar.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan