Välkommen till Bahamas

Cirka 25 mil från Floridas kust, i hjärtat av Bahamas, ligger de isolerade och storslagna Abacosöarna, ett nätverk av både bebodda och obebodda öar med fantastiska korallrev, läckra vita sandstränder och pittoreska öar med intressanta butiker och avslappnade restauranger som serverar läcker mat från havet.

Farvattnet mellan öarna är skyddade och passagerna korta, en segelsemester här är ett mycket familjevänligt val.

Abacos & Nassau

Abacos & Nassau

Båtuthyrning vid Bahamas och Abacos Hyr segelbåt och upplev drömmen De lokala invånarna på de många öarna i Abacos skärgård är avslappnade och vänliga, korallreven och de vackra vikarna ligger isolerade – allt detta kan avnjutas på en segelsemester i Abacos, men som ni kommer att märka finns det så mycket mer att njuta av på en segelsemester här. Segling i skyddade farvatten vid reven Mysiga byar – Hopetown och Man-O-War Cay Vackra stränder – Treasure Cay Formidabelt fiske, dykning och snorkling Goda flygförbindelser Spännande utbud av museer, strandbarer och bra restauranger Bahamas ligger öster om Florida och norr om Kuba och till skillnad från de karibiska öarna, som bildades av gamla vulkaniska bergskedjor, ligger Bahamas ovanpå två undervattensbanker som stiger upp från Atlanten. Därför är Bahamas öar låga och relativt platta och det finns en mängd små öar omgivna av korallrev med spännande djurliv. Great Abaco Island ligger på Little Bahama Bank och området erbjuder otaliga idylliska och spännande öar – perfekta för en familjesemester. Passadvindarna blåser över det lugna turkosblåa vattnet som är väl skyddat mot det stora havet. Småbåtshamnar, natursköna ankarplatser, lugna småöar, historiska platser, livliga strandbarer, lyxiga semesterorter, bra snorkling och dykning och inte minst den avslappnade seglingen är bara några av nöjena vid en segelsemester i Bahamas. En annan fördel är den enkla flygvägen från stora amerikanska flygplatser. Segling vid Bahamas och Abacos En segelsemester i Bahamas är lika med avkoppling och varma vindar, blått vatten och fantastisk natur. Vinden är vanligtvis mellan 2,5-10 m/s. De är sällan starkare, bara då en vind från norr blåser genom vintermånaderna. Vindriktningen är öst till sydost under sommaren och mer nordostlig under vintern. Abaco-havet är normalt lugnt, passagerna korta och navigeringen sker oftast via ögat – dock så är farvattnet ganska grunt, så det är mycket viktigt att hålla ett öga på sjökortet och planera utifrån tidvattenskillnaden som kan vara upp till tre fot vid fullmåne. Denna del av Bahamas är perfekt för nybörjarseglare och familjer med små barn, men det är också en plats som erfarna och beresta seglare gärna vill återvända till. Dagstemperaturen varierar mellan 24°C i januari och 35°C i augusti. Dagstemperaturen under december-februari kan vara så låg som 15°C. Höjdpunkter De mjuka passadvindarna, stressfri segling, bra snorkling, kilometervis av avskilda stränder, massor av moderna marinor, mysiga byar och städer, och en vänlig befolkning är de ingredienser som utgör en segelsemester i Bahamas. Seglingsområdet är stort, men de flesta seglare anser att centrala Abaco, norr och söder om Marsh Harbour, där båtuthyrningsbasen också finns, erbjuder den bästa seglingen i området.
Läs mer

Segling vid Bahamas - Praktiska tips

Pass / visum

Bahamas är visumfritt upptill 90 dagar och vistelsen kan förlängas lokalt. Ditt pass skall gälla i 6 månader utöver din vistelses varighet. Se denna länk för uppdaterad info.

Proviantering

Då i stort sett allting skeppas in och tullas är prisnivån inte längre än i Sverige. Inga matvaror (kött och frukt) får införas, det konfiskeras för att hålla öarna fria från sjukdomar. Var lite på framkant med proviantering, då man ligger mycket på svaj. Inköpsmöjligheterna är på många ställen begränsade.

Ankring

Man kan gå ganska nära kusten, så var uppmärksam på de ömtåliga korallerna.

Svårighetsgrad

Bahamas bjuder på avslappnad segling som sker med ögat, och korta passager mellan väl skyddade ankarplatser. Tidvattenskillnaden är upp till 1,3 meter, och skeppare skall vara uppmärksamma på grunda områden. Bahamas är en familjevänlig destination som passar för seglare med grundläggande färdigheter med tidigare seglarerfaring.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan