Alltid prisgaranti – ring på tel. 08-124 100 87

Båtsemester på Themsen

Baserna i Benson och Chertsey ligger ideellt placerade för att uppleva det som absolut kan betecknas som den vackraste sträckan på Themsen.

Stora floder frambringar nästan alltid stora städer och Themsen är inget undantag; färden för er till några av de äldsta och vackraste städer och landsbyar i hjärtat av England.

Themsen är nog världens mest berömda och historiskt sätt mest signifikanta vattenväg, och här finns alltid något att se! Lokalbefolkningen nyttjar gladeligen Themsen och du kommer ofta att se lokala fiskare längs floden.

 

 

Seglingsmöjligheter

Res enkelväg eller retur mellan Le Boats två baser.

Windsor & Eton

Windsor Castle är en av Englands största turistattraktioner. Windsor Castle och Legoland ligger bägge två bekvämt i närheten av tilläggningsplatser. Det samma gäller för tågstationen om man önskar att ta på upptäcktsfärd lite längre bort. Missa inte vaktskiftet på Windsor Castle. Man kan se garderna marschera upp av High Street från klockan 10:50 om förmiddagen, men om man ska se själva vaktskiftet ska man betala entré. Det är vaktskifte varje dag i april, maj, juni och juli (undantag söndag). Om ni har cyklar med er är detta ett härligt landskap att cykla runt i. Ni kan också gå en tur längs the Heritage Trail från Windsor Castle och över floden till Eton College. På gåturen kommer man förbi Kings Head Pub, där det sägs att Shakespeare skrev ”The Merry Wives of Windsor”. Tilläggning: Det är flera tilläggningsplatser/övernattningsmöjligheter längs flodbrädden. Flera tilläggningsplatser är dessutom till rådighet nära järnvägsviadukten. Så länge man inte ankommer allt för sent om eftermiddagen, ska det vara rimligt lätt att hitta en plats att förtöja vid. Förvänta en avgift. 
Läs mer

Reading

Reading är en driftig och modern handelsstad, som har undergått stora förändringar under de senaste åren. Tidigare var staden berömd för de tre B's – Biscuits, Beer och Bulbs. Staden har massor av shoppingmöjligheter och ett aktivt nattliv. Här hittar du också en stor supermarket nära flodbrädden. Besök Reading Museum och Gallery med permanenta utställningar om byns historia. Museet vid Blakes sluss berättar stadens historia om floderna Themsen och Kennet. Varje år i augusti är Reading platsen för Englands största rockfestival. Tilläggning: Ovanför Caversham-slussen finns det offentliga tilläggningsplatser på bägge sidor av floden. Under festivalperioden är det dock avstängt på den här delen av sträckan, och det kan därför vara vanskligt att få en plats. Man kan tanka vatten vid Shiplake-slussen och 2 slussar längre ned på floden. Det finns inga platser för el.
Läs mer

Aldermaston Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Från Aldermaston Wharf kan du resa på Kennet and Avon Canal eller Themsen (Themsen-licens inkluderad i båtpriset). Närliggande ständer är bl.a. Newbury, Thatcham och Reading, med Aldermaston tågstation också nära.
Läs mer

Chertsey (Le Boat)

Le Boat bas - Penton Hook Marina sträcker sig över 80 hektar och är Storbritanniens största flod båthamn. Det ligger på en av de vackraste delarna av Themsen.
Läs mer

Benson (Le Boat)

Le Boat bas - Inbäddat i Themsen, omgiven av det frodiga och gröna engelska landskapet, ligger den charmerande landsbyn Benson mitt i ett populärt turistområde. 
Läs mer

Lower Heyford (Black Prince)

Perfekt för ett besök till Oxford. Du kan också segla på Themsen i rättning mot London, samt till Windsor Castle som varit ramen för många kungliga bröllop!
Läs mer