Cookies

Themsen & London

View PDF

Themsen & London

Uplevelsesrik båtsemester på Themsen

Seatravel erbjuder kanalresor från baserna Benson och Chertsey på Themsen - eller one-way mellan de två baserna.

Baserna är idealiskt utplacerade för att uppleva det som brukar kallas den vackraste sträckan av Themsen. Seglatsen kommer föra er till några av de äldsta och vackraste städerna och byarna i hjärtat av England. Stora floder ger nästan alltid upphov till stora städer och Themsen är inget undantag. De första bosättarna som kom dit var förmodligen stenåldersnormader och senare kom invandrare under Bronsåldern. År 43 före vår tidräkning intog romerska legioner England och byggde en hamnstad som de kallade Londinium i närheten av det nutida London Bridge. Themsen blev livsnerven i England från och med då och fick därmed en mycket betydelsefull plats i världshistorien.

Themsen är således nog en av världens mest berömda och historiskt signifikanta historiska vattenvägar och man finner historia, nöjen och kulturarv överallt. På några sträckor av floden är fisket fantastiskt. Det finns gratis fiskeplatser upprättade för sportfiskare med möjlighet att fånga mört, abborre, eller gädda. Det är gratis att fiska vid Oxford och Reading.

Höjdpunkter för en kanalresa på Themsen

 • Windsor Castle – Drottningens mäktiga residens och det vackra Royal Park
 • Snabb och enkel tillgång till centrala London – gör en dagstur till Englands pulserande huvudstad
 • Eton College’s heliga salar och friluftsområden
 • Vilda djur i Beale Park – Roligt för hela familjen
 • För barnen är det roligt i Legoland Windsor, Thorpe Park och många andra nöjesparker
 • Oxford – Upplev den drömmande spiran på katedralen och det världsberömda universitet
 • Hanley on Thames – hemvisten för Englands mest berömda sommarregatta
 • Royal Hampton Court Palace – kung Henrik VIII: s imponerande residens
 • Ett enastående fågel- och djurliv – samt historiska engelska städer som Marlow, Cookham, Pangbourne och Datchet med ett flertal mysiga pubar längs floden.
 • Berömda popsångares och skådespelares spektakulära hus längs floden
 • Shopping i Reading - en av Englands Topp 10 shoppingstäder.

Inspiration för en båtsemester på Themsen

Här finns 2 baser – Benson som ligger i närheten av Oxford och Chertsey, som ligger på den andra sidan av Windsor Castle och i närheten av Heathrow flygplatsen. Man kan segla tur & retur från bägge baserna eller välja att segla oneway mellan de 2 baserna. Områdets slussar är alla bemannande av vänliga slussmästare.

Vid Windsor erbjuds det guidade rundvisningar, man kan även gå en tur bland betande hjortar. Bland andra sevärdheter i området kan nämnas den berömda internatskolan Eton College, Ascot Racecourse och en av Englands viktigaste herrgårdar, Cliveden House. Familjer kan också välja att ta en utflykt till Legoland eller Thorpe Park. Det stora Hampton Court Palace och den kungliga botaniska trädgården vid Kew tillför ännu en kunglig glans till seglingsområdet – och får för allt i världen inte missas. Dessutom är det varje år spännande händelser som den berömda Henley Rowing Regatta vid Henley–upon-Thames och den stjärnspäckade sommarkonserten på floden. Tillbringa en spännande dag bland vilda djur i Beale Park eller segla runt på floden vid Oxford i en Punt (en flatbottnad pråm) och betrakta de glänsande spirorna på de olika katedralerna, kyrkorna och universitetsbyggnaderna. Med många annorlunda ting att utforska, natursköna byar, gamla klassiska pubar, tehus, butiker och antikvariat kan vi garantera att ni kommer att älska er båtsemester på Themsen.

Nyttig information om seglatser på Themsen

Themsen har alltid varit Englands viktigaste flod – den tjänade som en stor ådra för fraktfartyg inrikes och till utlandet och beskyddades av den engelska flottan, och är i dag alltjämt en trafikerad färdväg. Från dess källa i Cotswolds Hills flyter den 346 kilometer ut till Nordsjön och dess längd överträffas bara av floden Severn. Vid utmynningen till Nordsjön är Themsen 8 km bred och där har det bildats ett delta fullt av fåglar och fisk.

Slussar
Alla slussarna på Themsen är automatiska och bemannade. Det är gratis att använda dem. Slussarna håller öppet på helgdagar. Det är förbjudet at segla längre än till Teddington-slussarna i riktning mot London. Medan du seglar på Themsen är det noga med att iaktta strömförhållandena då dessa kan variera, men alla slussarna är bemannade så man kan slappna av helt.

Platser att lägga till
Finns det massor av längs floden

Transfer service
Det går bra att arrangera taxi transfer mellan baserna och flygplatsen eller stationen. 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer

Loading...