Segelsemester i Australien

Hyr segelbåt eller katamaran och upplev paradisöar och det Stora barriärrevet

Australien är världens sjätte största land men har den lägsta befolkningstätheten. Det gynnsamma klimatet gör det till ett populärt semestermål året runt, på vintern kan en semester "down under" till exempel, både inkludera skidåkning i de sydliga delstaterna och en segelsemester i det varma vattnet runt Whitsundayöarna, nära Queenslands berömda stora barriärrev. Landskapet är fyllt med många kontraster såsom vädret, de tropiska regnskogarna, bergskedjorna och de vidsträckta öknarna, liksom över sju tusen orörda stränder vilket skapar oändliga möjligheter till aktiviteter både på vatten och land. Det spektakulära landskapet är hem till ett överflöd av djur- och växtarter och man kan säkert kalla Australien ett perfekt val för naturälskare.

Seglingsförhållanden och navigeringen är enkla och det gör segling i Australien och Whitsundayöarna till ett bra val för familjer. Livet under ytan är extraordinärt, och de som har haft turen att försöka dyka eller snorkla där instämmer säkert.

En segelsemester i Australien är ett perfekt sätt att upptäcka de många och varierade nöjena som finns i Whitsundays seglingsområde, som erbjuder allt från hisnande naturlandskap till lyxiga öresorter och avskilda ankarplatser, och inte minst den fantastiska maten och kosmopolitiska shoppingmöjligheterna samt den avslappnade australiensiska mentaliteten.

Whitsundays

Whitsundays

Båtuthyrning vid Whitsundayöarna Beläget utanför Queenslands kust är Whitsundayöarna utan tvekan en av de mest betagande och vackraste platserna på planeten. Omgiven av det Stora barriärrevets glittrande vatten, erbjuder området spektakulärt liv under ytan liksom du även kommer att stöta på lyxiga öresorter och avskilda ankarplatser när du seglar genom detta magnifika seglingsområde. Helt enkelt en destination alla seglare bör prova på en gång i livet. Prisbelönta stränder Ingångsvägen till det Stora barriärrevet Oöverträffat maritimt liv, perfekt för snorkling/dykning Lyxiga öresorter Whitsundays, som av många anses vara ett av världens bästa seglingsområden, består av 74 öar och skär och skyddas av det omgivande Stora barriärrevet och Korallhavets azurblå vatten. En segelsemester i området börjar vanligtvis på Hamilton Island, en idealisk plats att påbörja ditt australiensiska vattenäventyr, och det finns även möjligheter att utforska den spännande ön. Förutom de gyllene sandstränderna, som man nästan kan förvänta sig i denna del av världen, så omges Whitsundays av vackra korallrev, vilket är en stor upplevelse för snorklare och dykarentusiaster. Tropiska fiskar och sköldpaddor finns överallt, medan knölvalar och delfiner också ofta kan skådas och dessa är bara några av de underverk du kan ha turen att få uppleva här! Segling vid Whitsundays En segelsemester i Whitsundays erbjuder enkel och avslappnad utforskning av de vackra öarna – helt i din egen takt. Med enkel navigering, lugna sjöförhållanden och en mängd avskilda förankringsplatser, kräver en segelsemester i Australien endast begränsad erfarenhet av segling. Tidvattenskillnaden kan vara upp till fyra meter och strömmen kan röra sig med upp till tre knop. Det förekommer enstaka regnskurar januari till mars. Vindhastigheten ligger på mellan 10-25 knop, och temperaturen varierar mellan 23 och 30 grader Celsius. Uthyrningsbåtarna i området är utrustade i förhållande till de högsta specifikationerna så det enda kvar för dig är att koppla av och njuta av din segelsemester med familj och vänner. Höjdpunkter Ansett som ett av världens vackraste seglingsområden erbjuder Whitsundayöarna en blandning av hisnande naturlandskap, spektakulärt maritimt liv, lyxiga öresorter samt ett nästan obegränsat utbud av avskilda förtöjningsplatser och perfekta seglingsförhållanden, allt detta bara väntar på att bli upptäckt på din australiensiska segelsemester. Njut också av enkel navigering och låt de varma vindarna leda dig genom detta magnifika seglingsområde.
Läs mer

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Läs mer

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Läs mer

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Läs mer

Segling i Australien - Praktiska tips

Plats

Den största obebodda ön i Whitsundays, där vår charterbas ligger, är Hamilton Island, som ligger utanför Australiens östkust.

Flygplatser

Ska du segla vid Whitsundayöarna, måste du gå igenom tullen i Sidney innan du kan gå på det anslutande flyget till Hamilton Island Airport.

Transfer

Du kommer att bli hämtad på flygplatsen och köras till vår bas, en tur på ca. 5 minuter.

Pass och visum

Nästan alla nationaliteter behöver ett turistvisum eller ett elektroniskt resevisum (Electronic Travel Authority), även om det är gratis att besöka i upp till 3 månader. Se till att ditt pass är giltigt i sex månader efter hemkomsten.

Segelbevis

Även om det inte krävs ett segelbevis, råder vi starkt att det tas med ändå.

Seglingsområde

I Whitsundays kan du segla till Bowen i norr och ner till Mackay i söder.

Förtöjningar & Marinor

Utöver småbåtshamnarna i Hamilton och Hayman Island, kan gästerna också kasta ankar utanför många av de 74 öarna i Whitsundaysregionen.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan