Hyr segelbåt eller katamaran och bege dig ut på segelsemester i det fantastiska Malaysia

Liggandes mellan den Indiska oceanen och Sydkinesiska havet – är det moderna Malaysia en exotisk smältdegel som har tagit det bästa av den malajiska, kinesiska och indiska kulturen.

Den kulturella mixen har bland annat resulterat i en rik matkultur, som erbjuder ett stort antal rätter och spännande smaker – ett av de många nöjen som väntar äventyrliga seglare som väljer att bege sig ut på segelsemester i Malaysia.
Du kommer att uppleva ett mångskiftande land – där det både finns luxuösa hamnar och gamla byar där livet inte har förändrats på hundratals år.

Langkawi

Langkawi

Båtuthyrning vid Langkawi Ge dig ut på ett seglingsäventyr fyllt med ingredienser från den magiska Östern. Langkawi ligger på Malaysias nordvästra kust och där kan du segla hela året runt. De imponerande landskapen, lummiga djunglerna, varma, smaragdgröna havet och de spektakulära vita stränderna är skälen till att Langkawi blivit utsedd till en Geopark av UNESCO. Med ideala seglingsförhållanden och massor av närliggande sevärdheter att utforska är detta ett äventyr du inte vill missa. Förtrollande seglingsområden Fantastisk matkultur Unik kultur Vackra vikar och stränder Spektakulära landskap Malaysia präglas av en mångsidig kultur och dess världsberömda mat, samt invånarnas avslappnade men energiska livsstil. Om du kan slita dig från det malaysiska köket erbjuder en segelsemester i Langkawi trygga förhållanden och naturskön segling i varma vatten med vackra stränder överallt. För de mer äventyrslystna finns här också formidabel dykning. Segelsemester vid Langkawi En segelsemester i Malaysia börjar vid ögruppen Langkawi, som består av 99 öar som ligger i det fascinerande Andamanska havet. Det finns också möjlighet att besöka de södra thailändska öarna Butang och Turatao. Farvattnet är skyddat av den malaysiska halvön, och undviker helt den nordöstliga vintermonsunen, och här kan man även njuta av vintersolen när de östra delarna av landet är översvämmade. Temperaturen varierar mellan 22°C - 28°C och vindhastigheten är 5-20 knop året runt. Höjdpunkter Malaysias unika smältdegel av kulturer gör att en segelsemester här inte kan undgå att vara en stor kulturell upplevelse, även den vackra naturen och lokalbefolkningens generositet ger en extra krydda till upplevelsen.
Läs mer

Segling i Malaysia - Praktiska tips

Vaccinationer

kontakt myndigheterna för uppdaterad information, eller se vårdguiden.

Pass / Visum

Passet måste vara giltigt 6 månader efter avresa från området. Inga visumkrav för besök inom 30 dagar, kolla dock landets ambassad.

Bagage

Vi rekommenderar att bagaget låses med hänglås under flygningen. Tullen är mycket medvetna om smuggelgods. Andra människor kan, även efter incheckning, lägga narkotika i väskan. Av säkerhetsskäl kan myndigheterna komma att försegla bagaget vid avresan från området.

Incheckning

Det blir helt mörkt kl. 18.30. Avsegling kommer inte att vara möjligt efter kl. 17:00, då man skall vara förtöjd vid 17:30.

Begränsningar

Man får inte segla utanför malaysiskt farvatten utan tidigare överenskommelse med basen.

Bara vissa båtar är avsatta till detta. Bl.a. till envägsseglingar. Man måste i sådant fall deklarera vid tullen, både ut och in, samt betala en avgift för utfärdande av officiella papper.

Kryss skatt

I Malaysia betalas en avgift för att segla till de thailändska öarna.

Proviant

Man ligger ofta på svag i dessa farvatten. Inköpsmöjligheterna är mycket begränsade och därför kan det vara en bra idé att alltid ha proviant för flera dagar.

Dedikerade restauranger eller lokala matställen i strandkanten finns på några ställen. Lokala fiskebåtar säljer också lite på några av öarna.

Vi rekommenderar att du förbeställer proviant.

Tidvatten

Tidvattenskillnaden är upp till 2-3 meter. Tabeller delas ut på basen. Strömmarna ligger på 0,5-2 knop. Vid badning från båten skall man hänga en lite akterut med en fender, då strömmen kan vara starkare än människor kan simma. Håll alltid uppsikt efter barn, och vuxna, som simmar.

Ankring

Man kan segla ganska nära kusten så var uppmärksam på det vackra korallerna. Många korallrev kan skryta om ett fantastiskt djur- och fiskliv, men många har blivit förstörda av seglare med släpande ankarkedja. Ta hänsyn till detta när ni lättar ankar, och använd gummiflotten när ni åker in till stranden. På några ställen blir korallreven blottade vid lågvatten och landstigning/tillbakatur blir omöjligt, så gå i land vid sandbotten. Vid landstigning med gummibåt, lägges den högt uppe på stranden med förtöjning till land, så den inte driver iväg när högvattnet kommer tillbaka.

Bojar

Det finns bojar på några ställen. Dessa bör undvikas då de flyttar på sig och är opålitliga, de används av lokala fiskare.

Grillning

Grillning sker på båten och inte på stranden. Kom ihåg träkol.

Stränderna

I vattnet finns brännmaneter, och i strandkanten vid sten och koraller kan man se svarta sjöborrar. Havsormar är ovanliga, de är mycket skygga och ses nästa aldrig och flyr mellan klippor på djupare vatten. Ett bett kräver läkartillsyn. Har ni tur får ni se flockar av delfiner, och till och med valhajen (stor och helt ofarlig). Det finns också små revhajar, de har inga tänder och också ofarliga.

Dykning

Dykning är endast tillåtet med PADI-certifikat, fråga på basen.

Semestertips

Drick mycket vätska (gärna ett par liter vatten om dagen, minst) och drick rent, endast från flaska med etikett. Se upp för isbitar köpta i små barer. Isbitar köpta i både, också de från basen, är gjorda på dricksvatten.

Religion

I Malaysia är de flesta muslimer, men det finns även buddhister, kristna och hinduer. Kom ihåg att om ni besöker tempel skall axlar och ben/fötter vara täckta (fina kläder generellt). Kom ihåg strumpor då skorna ställs utanför templet, precis som i privata hem. På några av öarna finns de lokala "Sea gypsies" (muslimer), så vid besök i deras fiskebyar och djungelsamhällen skall den lokala klädkoden respekteras. Ta på T-shirt och shorts (både män och kvinnor), eller bind en sarong/stor strandscarf omkring livet, som de lokala kvinnorna.

Taxi

Vi rekommenderar att ni har en lapp med hotellet/utflyktsmålets namn och adress skrivet på thai. De lokala taxichaufförerna kan inte alltid läsa engelska eller läsa en karta. I städerna är det möjligt för Meter-Taxi, dvs. att åka till fast pris (tillägg efter midnatt) och detta är överlägset billigast. Alternativet är privattaxi, där priset bör avtalas på förhand. Tuk-tuk är den typiska moppetaxin, vilka kör snabbt och överallt i staden. Avtala pris i förväg.

Säkerhet

Pengar, värdesaker, pass, mm. bör ni bära på er själva, när ni reser runt eller går i land, det är ingen grund att fresta svaga själar. Därtill skall det sägas at vi har känt oss trygga överallt på vår resa, även i de minsta gränderna. Vi har aldrig haft ovälkomna gäster ombord under segelturen, men dock ett trevligt besök av de lokala fiskarna eller invånarna i "Long-tail"-båtar, som gärna erbjuder en tur ombord, eller ev. en utflykt (efter avtalat pris) genom mangroveträsken in till "Gipsy Village", en av fiskebyarna, där allt är byggt på pålar i vattnet. Här finns också möjlighet att komplettera med lite proviant.

Valuta

Vi rekommenderar att ni växlar vid den internationella flygplatsen.

Malaysia: Valutan heter Ringgit (MYR). 1 ringgit = 100 sen.

I större städer kan man växla i banker och på de lokala växlingskontoren (Exchange Office). Det går också att växla på hotell, bl.a. på marinan, men kursen är inte lika bra.

Amerikanska dollar är den bästa växelkursen.

Kreditkort kan användas i banker, större butiker och på restauranger. Kan endast användas i begränsat omfång ute på segelområdet.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan