Kanalbåtssemester för hela familjen

Med tanke på en semester i kanalbåt för hela familjen, små som stora, ska aktiviteter helst finnas för alla åldrar. De flesta segling områden erbjuder lite av allt, så det är lätt att bli underhållen på ett eller annat sätt. Vi har ändå valt några destinationer som vi skulle vilja påpeka, eftersom dessa resmål erbjuder några roliga aktiviteter.

Sandstrand, vattensporter och moderna Gardian cowboys - båtsemester i Camargue

I Camargue i södra Frankrike kommer ni att uppleva en sprudlande atmosfär som under sommaren är svårt inte att bli kär. Stränderna vid kusten är familjevänliga, så barnen kan leka med bygga sandslott och spela strandtennis. I staden Séte, även kallad Medelhavs Venedig, det finns vattensporter under hela sommaren, de flesta barnen kommer att älska. Kan du tänka dig en cowboy ride ut på prärien i Frankrike? I Camargue är en det en syn som kan ses och kommer säkert att bli en hit för barnen att se.

Läs mer om båtsemester i Camargue här.

ZOO och Exploratorium - kanalbåtssemester i Holland

Vid Amsterdam i Holland finns det en uppsjö av upplevelser för barn och vuxna. På en kanalbåt i Holland finns det alltid mycket att se, speciellt om du väljer att segla på kanalerna i staden, det kommer alltid att finnas saker som är roliga att följa från kanalbåten. Staden har en riktigt trevlig djurpark som rymmer fler djur, ett planetarium och underbara trädgårdar. Här finns upplevelser för hela familjen samtidigt djurparken nära kanalerna, så att det är lätt att komma dit. Behöver du experimentera en dag, sedan segla förbi Nemo Exploratorium. Det ligger i den gamla hamnbassängen heter Oosterdok och ligger på näsan av ett sjunkande skepp. 

Läs mer om båtsemester i Holland här.

Vattensporter, naturreservat, vandring och cykling - familjesemester i Tyskland

Vid Mecklenburg vill du uppleva ett vackert landskap och ett perfekt segling områden. Müritzsee Nationalpark erbjuder roliga vattenaktiviteter för hela familjen - vindsurfing, kajaker och simma i det klara floder och sjöar. Samtidigt finns det goda möjligheter att ta på vandring och cykling i de omgivande skogarna och byar, så att du kan uppleva spännande djurliv och vacker natur.

Läs mer om båtsemester i Tyskland här.

Kanotpaddling, ridning, fiske och solsemestrar - båtsemester i Portugal

Grande Lago är den största sjön i Europa och det finns många roliga aktiviteter för hela familjen. Lägg till på ett övergivet ö och spela Robinson Crusoe för en dag. Kanotpaddling på sjön och njuta av utsikten. Upptäcka området till häst ock om nära naturen, ta din metspö och se om du kan fånga en svart bas, karp och andra fiskarter i sjön. Med mer än 300 soldagar om året är Grande Lago i Portugal ett underbart resmål för en familjesemester.

Läs mer om båtsemester i Portugal.

 

Tänker du att en av destinationerne kan vara ett spännande resmål för din familjesemester?

Så är du välkommen att kontakta oss här.