Aquitaine - en avkopplande kanalbåtssemester med konst och armagnac

Aquitaine ligger i södra Frankrike och är ett lugnt område med flera små pittoreska städer.
Det är möjligt att köra en rundresa från samma bas eller enkelresa mellan de två baserna Le Mas d'Agenais och Castelsarrasin med Le Boat.

Resan mellan Castelsarrasin till Le Mas d'Agenais är 146 km med 57 slussar och tar runt 29 timmar.

aquitaine

Ni kommer att passera städerna:

Castelsarrasin
Ni börjar i Castelsarrasin, som är en stad full av vackra blommor och många trädgåarda. En trädgård som vi rekommenderar att besöka är Clairefront.

Montech
Har du någonsin sett båt lyften vid Montech och kört genom serien av låsar här? Om inte, då det är dags nu! Det kan du se fram emot. Montech har flera vackra byggnader och områden. Dessa inkluderar Notre Dame de la Visitation.

Montauban
Kör igenom de vackra triumfbågar i Montauban, som är den största staden i området. Det är en mysig plats att bosätta sig för ett par dagar med flera bra restauranger, affärer och marknader. Nära Montauban är också en stor golfbana, om du har något intresse i det.

Moissac
När du kör längs kanalen Garonne, är det första du ser när du kommer till Moissac det stora lyxiga hotell Moulin de Moissac, som ligger ut till kanalen. Den imponerande klostret Saint-Pierre de Moissac är också värda ett besök.

Valence d'Agen
Valence-d'Agen är en trevlig stad att besöka och är ett bra område att ta en promenad längs kanalen.
valence-sur-baïse
Agen
Agen är en stor stad och en medeltida stad med intressant historia. Lägg märke till hur många hus här är byggda av trä, besök jakobinska kyrka och utforska denna historiska stad.

Buzet
I Buzet produceras den vackra och berömda vin, Buzet. Du kan besöka vingården, där var den smakfulla vin görs och ta en smak.

Damazan
Damazan är en kön, tyst och färgstark stad. Esplanade des Promenades är en vacker plats, var där spelas petanque i skuggan av träden.

Le Mas d'Agenais
En färgstark stad, särskilt på grund av blommorna. En trevlig stad var din båtresa i Aquitaine slutar.

Har du blivit intresserad av en båttur i den charmiga Aquitaine? Klicka här för att läsa mer om områdets städer och attraktioner.

Du kan också skicka oss en förfrågan på kanalbåtssemester i Aquitaine genom att klicka här.