Canal du Midi - För dig som njuter av livet, älskar ett gott glas vin och historiska städer

Canal du Midi ligger i södra Frankrike och slingrar sig genom den franska landsbygden och charmiga städer. Kanalen stod färdig 1681, där det första fartyget seglade genom.

Längs Canal du Midi är imponerande medeltida städer som Carcassonne och Beziers, som reser sig upp vid kanalen. Båda städerna har intressant historia särskilt Carcassonne som ofta var centrum för religiösa stridigheter på grund av dess läge.

carcassonne

Området har många små och stora vingårdar, som hälsar dig varmt välkommen på provningar. Du kan besöka de större vingårdarna som Domaine Gayda (strax utanför Carcassonne) och Chateau de Paraza nära Argens-Minervois.

vin

En av de vackraste sträckningar går från Homps till Capestang, där du kommer förbi städerna Argens-Minervois och Le Somail. Vi har flera baser på Canal du Midi, så att du kan välja att ta en tur och retur från en bas eller ta en enkel resa från en bas till en annan.

Läs mer om Canal du Midi här.

Alsace - För dig som vill uppleva staden Strasbourg och se Europas kanske vackraste rosor

alsace

Alsace i norra Frankrike är för dig, som vill besöka en storstad som Strasbourg, men också vill njuta av en bit av landsbygden i Frankrike. Strasbourg är en del av UNESCO - bli imponerad av den fascinerande katedralen Notre-Dame de Strasbourg, som betraktas som en av de vackraste monument i europeisk arkitektur.

En av de mest suggestiva områdena i Strasbourg "La Petite France", även känd som Quartier des Tanneurs, är en liten ö, som är omgiven av de trevliga kanaler. Det är ett historiskt centrum och husen från 1600 och 1700-talet är vackert bevarade.

alsace

På en båttur i Alsace, kan du också ta en tur till Saverne, som är känd för sin Rose Festival, som är varje år den tredje juni. Staden är full av rosenträdgårdar, gamla korsvirkeshus och är charmigt att vandra runt i.

Sist men inte minst, kan du uppleva båt lyften Arzviller, vilket är en stor bit av teknik. Båt lyften löfter kanalbåtar 45 m upp eller ner från en kanal till en annan - då går det bara lite snabbare i stället för att behöva köra igenom 17 slussar.

arzviller

I Alsace har vi flera baser, så att du har möjlighet att kör fram och tillbaka till samma utgångspunkt, men du kan också ta en enkel resa från en bas till en annan.

Läs mer om Alsace här.

Nederländerna - För dig som vill undvika alltför många slussar och se mycket, lite färg glad må du också vara

holland

Ta en tur i den nederländska landsbygden, som har ett stort nätverk av kanaler och sjöar. Kanalerna som omger de många pittoreska städer och ofta går rakt igenom städer, så du kommer att bo i centrum av det hela.

På våren kan du uppleva en färg mängd i alla regnbågens färger, när tulpan pop ut i full blom. Keukenhof är en av många blomma gårdar, som du kan besöka på din rundtur i det nederländska landskap.

keukenhof

I Holland kan du köra kanalbåt i norr, där det finns flera områden med möjlighet att bada i sjöarna. Städerna är inte så stora, men väldigt mysiga och speciellt på sommaren är de livliga, då flera konserter hålls. I söder kan du välja en rundresa och besöka huvudstaden Amsterdam och större städer som Gouda och Utrecht. Det är också på denna väg Keukenhof ligger.

holland

Läs mer om Nederländerna här.

Mecklenburg - För dig som önskar en kanalbåtssemester, som passar hela familjen, barnsliga och mer mogna själar

Kanalbåtssemester på Mecklenburg i Tyskland är för familjen som spelar tillsammans. Liksom Nederländerna, finns det i Tyskland, ett stort nätverk av spegelklara sjöar, slingrande floder och kanaler, var du kan köra kanalbåt. Müritz See är en av de mest berömda sjöar i Tyskland och här kan du under sommaren, se flera vattensporter.

mecklenburg

I Mecklenburg finns flera naturreservat, som du kan utforska på promenader - kanske du har tur att se bison och björnar. Du kan också besöka Müritz See akvarium och Jabel's vivarium, som inrymmer djur och växter.

Det finns också kulturella och musikaliska möjligheter för före Bismarck kom till makten och Tyskland var ett imperium, var Mecklenburg adelens "sommarlovs område", så det finns många små fina slott á la vår egen Hermitage, där konserter hålls hela sommaren - förmodligen inte så mycket modern musik, utan huvudsakligen klassisk.

mecklenburg

Läs mer om kanalbåtssemester i Tyskland här.

Narrowboat i England - För dig som vill kör i en traditionel lång båt och njua av brittiska charm

De traditionella narrowboats även känd, som lång båtarna kör på engelska kanaler och floder. De är ca 2 m bred och inte mycket mer, annars kan de inte kör igenom slussarna. Å andra sidan, är de mycket lång, så det kan finnas utrymme för 4 hytter och sittgrupp.

narrowboat

England har flera spännande områden, som du kan uppleva i narrowboat. Du kan till exempel ta en rundtur i Worcester Shire, som ligger i närheten av Birmingham. På den här turen kommer du att uppleva den engelska landsbygden, den större stad Birmingham och komma förbi små byar.

Om du föredrar natursköna områden, ta en tur från basen Chirk, som ligger i Wales. Här kör du på Llangollen Canal, som bland annat tar dig över Pontcysyllteakvedukten, vilket är en imponerande struktur 38 m över marken och den totala längden på 307 m. Den byggdes 1805 och är på UNESCOs världsarvslista. En kanaltur från Chirk tar dig genom pittoreska byar och vacker natur, och kan rekommenderas till alla naturälskare.

Du ser Pontcysyllteakvedukten härunder:

narrowboat

Har du blivit lite kär i de gammaldags lång båtar, som har en charm som ingen annan båt?

Läs mer om dem här och ta reda på, var du måste åka.

Vi skickar dig också gärna en offert på en kanalsemester - skicka oss en förfrågan genom att klicka här.

Vi kan hjälpa till med råd och vägledning till området och båt, som bäst passar dig och din besättning. Du kan kontakta oss på telefon 08 1241 0087 eller skicka ett mail till info@seatravel.dk.