The Stourport Ring - kanalbåtssemester i en narrowboat

  • Distance: 122 km
  • Slussar: 105
  • 6 timmars tid på kanalen om dagen

Rutten

Ni börjar att kör från basen Stoke Prior mot Birmingham, där ni kommer till Tardebigge Flight. Det är ett följd av flera slussar - den längsta i Storbritannien. De flesta av slussarna i denna serie går tillbaka till början av 19-talet och är en spännande upplevelse att kör igenom i kanalbåt. 

När ni är kommit genom Tardebigge Flight komma ni till ett område utan slussar vid Gas Street Basin i Birminghams centrum, nära International Convention Centre. Det ligger mellan The Mailbox och Broad Developments, och är en liten promenad från området med flera butiker, barer och restauranger. Detta område erbjuder även kulturella sevärdheter som Symphony Hall, museer och konstgallerier.

Ni har också möjlighet för att stoppa vid den fina Birmingham Universitet, där det finns botaniska trädgårdar och Cadbury World. Den botaniska trädgården är från 1832 och kan visa fler än 7.000 plantor. De är hem till British National Bonsai Collection och även värd för ett antal evenemang och utställningar för hele familjen.
Om en av er eller kanske alla har en söt tand, är Cadbury World bara platsen för dig! Här kan du smaka choklad och ”leka” i choklad regn. Det finns 14 områden att utforska, så avsätta tid att njuta av denna attraktion.

I Birmingham fortsätter ni igenom till Netherton Tunnel till Merry Hill och ytterligare till Staffordshire & Worcestershire Canal, där ni kan se vackra naturområden. Staffordshire och Worcestershire Canal är en av de mest historiska kanalerna i England. Kanalen byggdes 1771 för att transportera varor och mycket av original strukturen är väl bevarad.

När ni segla videra kommer ni till floden Severn vid Stouerport. Här finns många aktiviteter på floden för hela familjen. Det finns flera 'sjöbodar' här, som rymmer cirka 100 narrowboats och segelbåtar.

Därifrån segla ni igenom sista etappen, som också erbjuder vackra och öppna landskap genom Worchester.

stourport-ring