Kombinera cykelsemester och kanalbåtssemester

På en kanalbåtssemester kan du hyra cyklar för resan på din kanalbåt, så har du också möjlighet för att gå på upptäcktsfärd på land. När du har valt en destination för din båtsemester, kan du läsa om de många sevärdheter som du kan se från en cykel.

Här är några av våra förslag på, hur du kan kombinera en kanalbåtssemester och cykelsemester:

Kanalbåt Frankrike - kan också vara en cykelsemester

Frankrike har en hel del upplevelser att erbjuda på en kanalbåtsemester - fint väder, bra mat och vin och vackra landskap. På Canal du Midi kan du ta din cykel till Béziers och utforska staden. Vid den majestätiska Lot-floden kan du åka på cykel på de många pråmvägar som är uthuggna i klipporna och ger deg en fin utsikt över floden. I Bourgogne (Nivernais och Loire) finns der stora möjligheter för att utforska landet - här finns det massor av cykelvägar att välja mellan.

Tyskland - perfekt för att segla på kanalen och cykelsemester

I Tyskland ved vackra Mecklenburg och Brandenburg hittar du naturreservater, vattensporter och slott längs sjöarna, men det finns också stora möjligheter för cykelrundor i de omgivande skogarna.

Polen - outforskade segel områden och spännande upplevelser på cykel

De tusen sjöar, som Polen också kallas skaber scene för mångga goda dage. Natur, djurliv och terrängen här är basen för att man kan ha en minnesvärd båtsemester. Upptäck det vackra landskapet och djurlivet från cykeln när du kommer i land.