Båtssemester på Caledonian Canal

Det skotska höglandet inbjuder till långa vandrarturer i den klara, keltiska luften. Under vägen på färdrutten kan man få lokala rätter så som vildlax, fågel och rådjur. Ni får också chansen för att smaka den lokala Haggis, eventuellt efterföljt av ett glas av den fina Highland Whisky.

Kaledoniska kanalen sträcker sig 97 km på tvärs av Skottland. Arbetet på kanalen som skulle skapa en genväg mellan Atlanten och Nordsjön startades i 1803 och stod färdig i 1822. Endast 37 av de 97 km av kanalen är skapat av människor – resten är sjöar. Ett av motiven bakom kanalen var att undgå att handelsskepp skulle resa nord om Skottland, där farvattnen var "förrädiska".

Kanalen blev dock aldrig den succéhistoria, för när kanalen äntligen stod färdig efter 19 års hårt arbete, var standardstorleken för handelsskepp över kanalens kapacitet på 45,7 meter gånger 10,7 meter. I dag besöks den vackra kanalen av mer än 500 000 människor per år och främst av fritidsbåtar och till flodbåtsfärder.

 

 

Kaledoniska kanalen är lätt att färdas på. Dock ska man vara lite extra uppmärksam om det blåser upp medan man åker på sjöarna. Det är alltid ett beskyddat tilläggningsställe i närheten, även på de långa, öppna sträckorna över sjöarna Loch Ness, Loch Oich och Loch Lochy.

Laggan (Le Boat)

Le Boat bas - En förtrollande historia och dramatisk natur väntar dig när du kommer till det skotska högländet. De gröna kullarna påminner om keltiska legender och myter.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87