Båtssemester i Falkirk

Med utgångspunkt i Falkirk har du utsikt till en varierad båtresa med något för varje smak; naturen är mild och vacker, och längs vattenvägen finns det både charmerande byar, trevliga pubar, samt åtkomst till metropolerna Edinburgh och Glasgow.

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga.

 

 

Seglingsmöjligheter

På en veckas båthyra kan man hinna med att resa till Edinburgh och retur och därefter åka till Glasgow och retur till basen i Falkirk. Det är dock flera spännande turer att välja mellan:

Glasgowrutten följer Forth-Clydekanalen. Den snor sig igenom idylliska landskap, under broar och förbi landsbyarna Auchinstarry, Cadder Village och Kirkintilloch, som sägs ha flera kyrkor än pubar. Glasgow är Skottlands största stad och har allt vad en storstad av den kalibern bör rymma av shoppingmöjligheter, ett livligt nattliv och konstsamlingar.

Edinburghrutten följer Union Canal. Först förbi den populära The Union Inn, så följer tre slussar och därefter över den vackra Almond Aqueduct med de höga stenvalven. Fortsätt förbi det berömda Linlithgow Palace, där drottning Mary av Skottland föddes. Edinburgh bjuder på många spännande attraktioner. Kommer du till Edinburgh får du inte missa chansen för en rundtur i Scotch Whisky Experience eller den speciella upplevelsen av Camera Obscura & World of Illusions.

Falkirk Wheel

Den imponerande båtliften Falkirk Wheel är ett spännande och dramatiskt byggnadsverk. Falkirk Wheel är 35 meter hög, 35 meter bred och 30 meter lång. Liften är placerad i en stor bassäng med förtöjningar till mer än 20 båtar och kan lyfta upp till 600 ton. Härmed utmärker den sig som världens första roterande båtlift, som häver båtarna upp och således förbinder vattenvägarna. Black Prince's bas i Falkirk ligger placerad precis vid Falkirk Wheel så du kan inte undgå att komma förbi.
Läs mer

Linlithgow

Linlithgow är berömt för sitt palats, Linlithgow Palace som är födelseplats för den sista oberoende regerande drottningen av Skottland, Marie Stuart. Barn kommer älska att utforska ruinerna. Linlithgow Loch, där palatset ligger, är dessutom kännetecknat vid ett spännande fågelliv, som tillsammans med palatsruinerna skapar ett skönt panorama. Utöver palatset och loch’en är Linlithgow en fin historisk by med knappt 20,000 invånare. Här är det massor att se och göra på en dagsutflykt.
Läs mer

Edinburgh

Edinburgh är en levande och energisk kulturstad och det är inte tomma ord. Även om Edinburgh har en dragande och dramatisk historia, lever Skottlands huvudstad inte i dåtiden. Tvärtemot går dåtiden, nutiden och framtiden upp i en högre enhet, när man är på besök i Edinburgh. Är du ännu inte överbevisad kan du själv få upp ögonen för saken när du släntrar ned av den imponerande historiska huvudgatan i Old Town – också kallad The Royal Mile. The Royal Mile startar vid stadens legendariska landmärke, Edinburgh Castle. På platsen framför borgen kan man varje år uppleva den berömda show Royal Edinburgh Military Tattoo som är den absoluta höjdpunkten i löpet av folkfestivalen Edinburgh Festival. Ett besök på det nya skotska nationalmuseet som finns på en sidogata till The Royale Mile i Old Town, är ett absolut must. Här kan man bland annat se Skottlands historiska och geologiska utveckling och utställningarna är absolut toppmoderna och en stor upplevelse för barn och vuxna. The Royal Mile bjuder på många andra attraktioner och välde av imponerande och spännande arkitektoniska mästerverk. Edinburghs många spännande upplevelser gör självklart varje flodbåtsseglare både törstig och hungrig – turligt nog är det ett rikt urval av pubar i Old Town där man både kan få en kall öl, en dramwhisky och en god måltid.
Läs mer

Glasgow

Glasgow är Skottlands största stad och är känd för sin kultur och sin befolknings stora vänlighet. Den pulserande och dynamiska metropolen erbjuder en blandning av internationellt erkända museer och gallerier, betagande arkitektur, ett livligt nattliv, fantastisk shopping och ett mångfaldigt urval av restauranger och barer. Glasgow har dessutom rykte om att ha en livlig musikscen med många live-konserter. Och så är det lätt att hitta en bra plats för en paus i staden i en av de många fantastiska grönområdena.
Läs mer

Bonnybridge

När du startar från basen i Falkirk längs Forth-Clydekanalen i riktning mot Glasgow, når du efter en stund den lilla byn Bonnybridge. Här kan du njuta av det idylliska skotska bylivet, där lokalbefolkningen generöst delar med sig av berättelser i stadens pubar. Du kan till exempel höra några mycket extraordinära historier. Sedan en man vid namn James Walker år 1992 rapporterade att han hade sett ett ufo på en tur från Falkirk till Bonnybridge, har det varit fullt av rapporter om ufon i området. Den skotska regeringen får enligt uppgift mer än 300 rapporter om ufon från Bonnybridge varje år. Så du kanske ska hålla ett vakande öga på himlen när du färdas hit.   
Läs mer

Falkirk (Black Prince)

Black Prince Base - Vår hamn är vackert placerat vid Falkirk Wheel och ligger idealiskt mellan Edinburgh och Glasgow. 
Läs mer

Falkirk (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Utforska Skottlands lågland med enkel båtresa och få slussar, och upplev the fantastiska Falkirkhjulet, som länkar samman Union Canal med Forth-Clydekanalen.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87