Njut av den kanadensiska vänligheten och mångfalden!

Som något helt nytt erbjuder Seatravel nu flodbåtsresor till Kanada! Upplev den världsberömda kanadensiska vänligheten och utforska landet, som är känt för det intressanta mötet mellan fransk- och engelskspråkig befolkning, produktionen av lönnsirap och betagande landskap.

Vill du verkligen imponeras bör du unna dig en flodbåtsresa med Seatravel. Vår bas för flodbåtsturer är placerad i Smiths Fall, och är utgångspunkten för en unik resa genom den UNESCO-beskyddade Rideaukanalen.

Det bästa från alla våra europeiska destinationer möts i en, när du besöker vår kanadensiska bas i Smiths Fall. Från de finaste kanalerna som skulle kunna varit tagna direkt från Frankrike, till de dramatiska landskap och vackra sjöar som du också kan hitta i Irland och Holland. Kanadas mångfalds natur har allt!

Är du intresserad av en aktiv semester, är Kanada optimalt för att utforska kuperad terräng, bildsköna sjöar och betagande slätter. Här har du rik möjlighet för att vandra, paddla kajak, fiska och mycket annat och om du är intresserad av cykling kan du utforska närområdet vid Rideaukanalen från en cykelsadel.

En vandrartur i Ontarios högland är en annorlunda upplevelse, som du inte borde missa. Ontarios högland imponerar med en otrolig kontrast mot de lugna och ändlösa sjöarna vid Kingston och The Great Waterway. Här är landskapet bergigt det utgör ramen för en intressant semester.

Huvudstaden Ottawa är en kosmopolitisk storstad med allt som hör till pulserande nattliv, bra shoppingmöjligheter och kulinariska upplevelser. Med flodbåt reser du igenom hjärtat av Ottawa där du får den helt unika upplevelsen att gå i land mitt i en stor stad.

Kanada är en intressant mix mellan natur, språk och kultur. Precis som att Kanadas natur rymmer en imponerande diversitet, gömmer Kanada också på en kulturell skattkammare. Du kommer höra både engelska och franska på gatorna och även om befolkningen är övervägande engelsktalande har man genom tiden värnat om diversiteten, särskilt den franska kulturen, värderingar och traditioner. Som resultat har Kanada en bred kulturell variation. Städerna längs Rideau Canal levererar verkligen kulturella inslag längs vägen såsom museer och gallerier av internationell klass och inte minst Ottawas berömda festivaler.

Det finns alltid en möjlighet för att stanna under vägen och undersöka en av de små landsbyarna. Många av dem visar ett brett utbud av Kanadas många små lokala producenter och mikrobryggerier. Besök t.ex. ostfabriken Cheese Factory i Ontario som låter dig smaka på några av dem läckra varianterna. Ni kan nästan inte komma undan ett besök på Wheelers Maple Sugar Camp där ni får en inblick i produktionen av den världsberömda kanadensiska lönnsirapen, Kanadas signaturprodukt.

Merrickville också döpt "Rideaus juvel" är officiellt korat till Kanadas vackraste by. Den är definitivt värt ett besök för dem som intresserar sig för lokalt producerad mat och dryck, samt traditionellt hantverk. Den här charmerande byn ligger blott 18 km från basen i Smiths Falls och har blivit känt för sin hantverksgemenskap och att det är ett hjärta för små lokala producenter. Gillar man glass är Downtown Ice Cream shop ett måste.

 

Kanalbåt i Kanada

Rideau Canal

Rideau Canal består av en mängd sjöar och floder som är sammanbundna via kanaler. Kanalerna utgör mindre än 10% av den UNESCO-beskyddade Rideaukanalen, som sträcker sig över 202 km mellan Ottawa och Kingston.

Höjdpunkter för Rideau Canal: 

  • Smiths Fall
  • Museum och den fungerande väderkvarnen Watson’s Mill i Manotick
  • Vinsmakning på Scheuermann vingård i Westport
  • Ontarios högland
  • Merrickville, Kanadas vackraste landsby

Praktisk information om båtresor i Kanada

Här är en överblick över praktisk information som är bra att ha vid en kanalbåtsemester i Kanada.

Slussar

Slussarna på Rideaukanalen är både roliga och lätta att betjäna. De traditionella slussarna betjänas på det gamla traditionella viset dvs. med handkraft av tre-fyra slussmästare. Slussarna blir en trevlig del av semestern och en del av upplevelsen att vara på flodbåtssemester.

Normalt ser slussmästaren dig, men om inte kan du signalera för att be om lov att få köra in i en sluss. Detta gör du med tre långa signaler med båtens horn, på 5 sekunder vardera.

Förtöjning

Längs Rideaukanalen är det möjligt att förtöja vid en av de många lokala marinorna (här ska nämnas områdena vid Parks Canada, samt marinorna i Portland, Seeley’s Bay, Perth och Westport). Till båthyrningen tillhör en obligatorisk avgift som gör att du fritt kan nyttja de nämnda förtöjningsplatserna gratis, om det finns lediga platser. Om det skulle hända att ni inte får en plats är det möjligt att få erbjudande om en annan förtöjningsmöjlighet, mot en mindre avgift som betalas på plats.

Bränsle, vatten och spillvatten

När du går ombord på din båt i Kanada har du bränsle för minst 60 timmars körning. Om du har behov för mer kan du tanka på en av Le Boats baser.

Vattentanken kan du fylla upp i utvalda marinor, det kostar en mindre slant. Det finns en mätare för att hålla koll på den resterande mängden i tanken.

Spillvatten från din båtresa blir uppsamlat i en tank ombord på båten. Tanken skall tömmas med jämna mellanrum, och det kan göras i utvalda marinor längs vägen.

Välj din destination nedan