Sådant är livet ombord på en kanalbåt ...

Bådferie - læg til langs kanalen og lav en picnic

Upptäck ett nytt sätt att semestra på – det krävs ingen tidigare sjövana, inga förarbevis krävs för att agera skeppare på en flodbåt på Europas vattendrag!

Här får du praktiska råd och allmän information om hur det är att åka på flodbåtssemester

Ingen erfarenhet krävs!
Var kapten på din egen båt, inga förarbevis eller tidigare sjövana krävs, så enkelt är det att hantera en flodbåt! När du kommer till båtens bas får du en ordentlig lektion om båten och dess funktioner, allt från hur du angör en brygga till hur ugnen fungerar. En tekniker visar dig hur du styr båten, tills dess att du känner dig säker nog att ta över.

Genomgång
Alla vattendrag där du kan köra med våra flodbåtar är lätta att ta sig fram på. Innan ni ger er av informerar baspersonalen er om området ni kommer att resa i, så allt ni egentligen behöver bekymra er om är vilka restauranger ni ska besöka under er tur.

Slussarna är en del av upplevelsen.
Det är roligt och enkelt! När du väl har passerat den första slussen så går det som på rutin! Några slussar behöver du öppna, andra är automatiska eller har en vänlig slussmästare. Vid en del slussar finns det små butiker med specialiteter och museum och de är ett ypperligt tillfälle för att umgås med andra båtfarare.

Är vissa områden slussfria?
Letar du efter slussfria resor så är Camargue i Sydfrankrike ett utmärkt val – andra områden, som Holland, Tyskland och Lotfloden, har väldigt få slussar.

Hanterar vi slussarna själva? Om ja – är det verkligen så enkelt?
Slussarna kan vara manuella (du hanterar dem själv), bemannade av en slussmästare, elektriska eller automatiska, beroende på vilket område du reser inom. Men oavsett vilken typ av slussar du passerar, så är manövern den samma och väldigt enkel. Slussarna anses faktiskt ofta vara en av semesterns höjdpunkter.

Var kan man lägga till?
Flodbåtssemester betyder frihet! Generellt kan du lägga till och förtöja båten var du vill längs med de offentliga kanalerna och floderna, det finns utrustning till förtöjning längs flodstranden. Det finns även privata sträckor med begränsade förtöjningsplatser – men det är nästan aldrig något problem att lägga till var helst ni önskar! Vill ni prova på en privat/offentlig hamn med faciliteter för båtresande kan det kosta en slant.

Fullt utrustade båtar och service när du är i behov av det!
När du väljer Seatravel och våra partners är du garanterad säkerhet och den bästa assistansen under din semester. Alla våra båtar är fullt utrustade och underhållna enligt högsta standard. Platspersonalen står alltid redo att hjälpa till och ni får en bra och grundlig instruktion innan avresa.

Vad händer om det skulle bli problem med båten?
I händelse att det uppstår problem med båten, ska du kontakta personalen i hamnen där ni hämtade båten. De skickar då en tekniker inom kort tid.

Vad är inkluderat i båthyran?
Hyra av båt och utrustning – fullt utrustat kök, sängkläder (hos Le Boat även handdukar), genomgång av hur båten fungerar och styrs, teknisk support, sjökort och slussavgifter (med undantag för Irland och Holland).

Finns det flytvästar på båten?
Ja – det finns flytvästar och livbojar ombord. Vi rekommenderar att barn alltid använder flytväst under båtfärd.

Vad ska vi ta med?
Vi rekommenderar att du tar med seglarskor, handskar och att använda sig av mjuka väskor eftersom de är lätta att stuva undan i båten.

Är fiske tillåtet?
Fiskeentusiaster kommer att älska en flodbåtssemester – så glöm inte att ta med fiskegrejer. Fiskelicenser kan köpas i lokala butiker eller på basen!

Finns det möjlighet för att hyra cyklar?
Ja – vi har cyklar till vuxna och barn. Vi rekommendera alltid att man har cyklar med sig, men lasta inte båten full med cyklar bara. Cyklarna har lås.

Kan jag ta med mig min hund?
Självklart kan du det! Du kan ta upp till två hundar med dig mot en extra avgift.

När kan jag hämta och lämna tillbaka båten?
Båten är din från klockan 16:00 – och den ska lämnas tillbaka klockan 09:00 på sista dagen. Vi rekommenderar att ni anländer vid hamnen klockan 14:00 för att få era instruktioner etc.

Vilken typ av parkering är tillgänglig?
De flesta hamnar har utomhusparkering, ett fåtal kan erbjuda parkering i garage. Det finns också gratis offentlig parkering.

Hur många timmar om dagen ska jag segla?
Generellt sätt rekommenderar vi att man seglar 4–5 timmar om dagen, på det viset får du uppleva mer av området, samt att båtens batterier inte heller laddas ur.

Finns det elektricitet och internet ombord?
Alla båtar är utrustade med 12V cigarettuttag (som i din bil), tar du med en adapter, så kan du använda mobilladdare osv. Internet kan beställas i vissa områden, kontakta oss för mer information.

Ska jag fylla på bränsle och vatten på båten?
Ja och nej! Båten är fulltankad med bränsle och den kan segla 8–10 dagar på en tank. Vattentanken räcker i 2–3 dagar innan den behöver fyllas på igen. Du kan fylla på i hamnar längs vägen, det kostar ett par euro.

Bagage
Packa lätt och helst i mjuka väskor. Även om båtarna är rymliga och det finns gott om plats i dem, så är det svårt att stuva undan resväskor i en båt.

Det finns ett flertal spännande områden att köra kanalbåt i och ett stort antal båttyper att välja mellan, så en flodbåtssemester kan anpassas till de flesta budgetar och besättningsstorlekar. Det är en härlig upplevelse för alla - gammal som ung, barnfamiljer, semester med vänner eller varför inte semestra tre generationer tillsammans.

Upptäck Europas vackraste floder och kanaler från soldäck på båten, medan landskapet långsamt panorerar förbi dig. Njut ett äventyr i en avkopplande atmosfär eller en gourmetresa eller i historiska omgivningar - vi garanterar en oförglömlig upplevelse.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan