Tyskland som destination med flodbåt


En flodbåtssemester i Tyskland innehåller underhållning för hela familjen.
Oavsett om du är mest intresserad av att uppleva områdets historiska slott och betagande landskap från vattenkanten eller har mod at bege dig ut i de omringande skogarna och städer med cykel och picknickkorg kan Tyskland leverera. Det är lätt att ta med sin egen cykel på båten eller hyra på en av baserna billigt.

Är det vattenälskare ombord? Tyskland bjuder på en massa möjligheter för att ha en aktiv semester prova tillexempel att byta ut båten mot en halv eller hel dag i kajak eller testa din balans med windsurfing i Müritzsee National Park. Det tyska landskapet är en oas för vattensport, men sjöarnas klara vatten ger också möjlighet för ro och uppladdning. Den vackra botaniska trädgården i Mirow är en av Tysklands äldsta trädgårdar och är med sin inspirerande flora är en fantastisk destination att besöka. 

För den historiskt intresserade är medeltidabyarna Röbel, Plau och Waren definitivt värt ett besök! Här kan du vandra ner på kullerstensgatorna och uppleva husens charm från vattenkanten. Direkt från båten kan du uppleva barockslotten i Schwerin, Rheinsberg, Fürstenberg och Neustrelitz så du kan bara lägga dig tillbaka med ett glas vin i handen och njuta av den imponerande synen. Äventyret att uppleva den tyska högkulturen från vattenkanten är en upplevelse utöver det vanliga, som du inte vill missa!

Har du seglarbevis kan du fortsätta söderut på kanalerna i den pulserande huvudstaden Berlin. Upplev stadens otroliga shoppingmöjligheter och se stadens många kulturella attraktioner. Eftersom Berlin var en knytpunkt under andra världskriget rymmer Berlin många historiska monument och museum som markerar stadens stora historiska betydelse. Berlin är även hem för den tyska högkulturen och gastronomiska upplevelser av internationell klass.

Höjdpunkter:

-    Medeltidsbyarna Röbel, Plau, Waren, Mirow, Rechlin och Klink

-    Njut av den imponerande synen av barockslotten i Schwerin, Rheinsberg, Fürstenberg och Neustrelitz
     från vattenkanten

-    Vindsurfa, paddla kajak eller simma i Müritzsee National Park

-    Hiking och cykling i ett eget tempo i de omkringliggande skogarna och vattenbrynen

-    Upplev fantastiska Berlin

-    Den gamla botaniska trädgården i Mirow

-    Djurliv och otrolig natur i och omkring Meklenburg och Spreewald

 

Läs mer om att boka en flodbåt i Tyskland här

 

Berlin Boat

En flodbåtssegling ger en helt unik möjlighet för att uppleva Tysklands charmerande medeltidabyar och imponerade stora städer från vattenkanten.

 

Tyskland - Båt

Njut av lunch på båten när ni tar en paus på en av turens marinor. På våra tyska rutter är det rik möjlighet för att ta in både frisk luft på sjön och kultur under lunchen.

 

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87