Gå igång med semesterplaneringen nu!

Boka tidigt – varför det?

Väntar du också till sista minuten? Vad händer om priset sjunker?

Det kan vara frestande att titta på klockan hela tiden för att inte missa ett bra sista-minuten-erbjudande. Om du slår till tidigt kan du välja fritt från alla hyllor, men om du väntar kan båten vara borta.

Det bästa priset

Bästa möjliga semester för priset - det är vad man vill ha! Det är vår erfarenhet att du får den billigaste båtsemestern om du bokar din semester så tidigt som möjligt och utnyttjar boka-tidigt-rabatterna.

Vi kan inte förneka att "sista-minuten-rabatter" erbjuds om en båt inte har hyrts ut 1-1½ månader innan hyresperiodens början.

Det kan se lockande ut om du jämför och ser att det finns några stora sista-minuten-rabatter.

Men, båtarna som inte är sålda 1-1½ månad före avgång är ofta de som har varit för dyra ända från början.

Om en båtoperatör introducerar 20-25% "sista-minuten-rabatt" strax före avgång, men priset på båten från början var prissatt 40-50% högre jämfört med liknande båtar, betyder det att en verklig besparing blir minimal, om det blir någon överhuvudtaget.

Störst urval av båtar först på bokningssäsongen

De som bokar först kommer också att välja de båtar med bästa värdet för pengarna; den största båten, den nyaste båten, den bästa platsen, den bästa reseperioden. De får alltså det största urvalet, medan de som väntar måste välja bland de båtar som finns kvar. Låt dig därför inte lockas av höga rabatter senare under säsongen, du har alltid bäst utgångspunkt om du bokar så tidigt som möjligt.

Vi brukar säga att välja den bästa hyrbåten för pengarna är som att välja frukt och grönt i mataffären: "när du kommer först, får man välja fritt. Du har tid att välja det bästa, men om du väntar kan du bara välja bland de som är kvarlämnade. Som de sist ankomna i butiken kan du inte se vad som tidigare har erbjudits till andra, och vad som redan har sålts".

Billiga flygbiljetter

Om det kräver en flygresa till destinationen, så blir boka-tidigt-effekten ofta ännu större. Det är vår erfarenhet att priset på flygbiljetter också stiger betydligt, ju närmare du kommer till avresedatumet.

Dessa tre effekter förstärker varandra, och slutsatsen är att det alltid är en stor fördel att boka din båtsemester så tidigt som möjligt.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87