Istriens hemliga och oupptäckta pärlor

Följ med på segeläventyr i de vackra kroatiska omgivningarna. Här kan du njuta av det klara vattnet till fullo och gå i land i de mysiga kuststäderna, vilka erbjuder vackra stenstränder, och restauranger som serverar fisk i långa rader. Den norra delen av Kroatien gömmer vackra omgivningar och vyer vilka skall upplevas med egna ögon. Här kan du lära dig mer om varför Kroatien är ett så fantastiskt resmål. Bli inspirerad att bege dig till några underskattade destinationer och se fram emot en coronavänlig semester till sjöss i vackra Kroatien.

OBS! Kroatiens turist- och idrottsminister har meddelat att vaccinationspass inte kommer att införas i landet. Du kan därför utan problem boka en segelsemester i Kroatien.

Njut av solnedgången från båten Åk på segelsemester i Kroatien Kristallklart vatten i Kroatien
  1. Den pittoreska staden Rabac är som tagen från den franska Rivieran. Staden uppmuntrar till avkoppling på de vita stenstränderna eller roliga aktiviteter i alla dess former. Den vackra, frodiga naturen är till exempel idealisk för vandring eller cykling, och de mäktiga bergen ger vandrarturer helt rätt atmosfär. Det finns många olika rutter som bara väntar på att genomföras. Det klara turkosa vattnet erbjuder också vattenskidåkning, vindsurfing, dykning och allt annat som semesterhjärtat önskar. Inte alltför långt från Rabac hittar du den historiska staden Rijeka, som lätt kan besökas på en dagsutflykt. Här kan du strosa genom gatorna och njuta av de gamla byggnaderna.

  2. Längre upp i bergen, inte långt från Rabac, hittar du den vackra staden Labin. Staden ligger på en bergstopp och erbjuder oförglömlig utsikt, vilket staden bygger vidare på med vacker arkitektur och konstnärlig karaktär. Utforska den dolda staden och ät lunch på de mysiga lokala kaféerna. Staden har ett antal konstgallerier som sätter stämningen för besöket i staden. Du kanske hittar en bit konst för vardagsrummet?

  3. Om vi flyttar oss till Istriens västkust väntar ett besök i staden Poreč. På de lokala stränderna hissas flaggor i blått, vilket indikerar att det finns de bästa förutsättningarna för vattensportaktiviteter. Därför hittar du här ett antal roliga aktiviteter - inklusive en vattenpark med färgglada vattenrutschbanor. Den lilla staden är lätt att utforska till fots, där du kan uppleva sann Medelhavsarkitektur. Poreč tar dig tillbaka i tiden med sina romerska gator och historiska byggnader. Staden går tillbaka över 6 000 år i tiden, och bland de gamla historiska byggnaderna är några upptagna på UNESCO:s världsarvslista, som Eufrasiana-byggnaden. Byggnaden, som tidigare var en kyrka, består fortfarande av marmorblock och vacker mosaik. Missa inte heller Decumanus-templet, som är förtrollande att uppleva.

  4. När du seglar runt Adriatiska havet kommer du att stöta på ön Rab. Ön är 22 km lång och naturen delar upp den i två delar. En del av ön är ett stort bergslandskap, medan den andra är täckt med tallskog så långt ögat kan nå. Dessutom finns det många stränder, dolda vikar idealiska för snorkling och flera kyrkor och slott som skapar en sann kroatisk atmosfär. Öns historia går tillbaka till 360 år f.Kr, och det är därför intressant att utforska de gamla kyrkorna och de små museerna. Du kan också utforska alla ruiner som ön döljer. Du kommer inte att bli uttråkad när du besöker Rab. Öns traditionella livsstil inkluderar fiske och jordbruk, vilket återspeglas i menyerna på de lokala restaurangerna. Lämna inte ön utan att ha smakat färsk fisk och ekologiska grönsaker. Prova rätterna med det lokala vinet Cabernet Sauvignon, för vilket den kroatiska familjen Staničić har vunnit flera olika priser.

  5. Ön Krk ligger i Kvarner-bukten och är ett riktigt paradis med underbara stränder och kristallklart vatten. Ön är den största i landet och har därför flera olika fantastiska städer som väntar på att utforskas. Det är också här du hittar en av de mer sällsynta kroatiska sandstränderna - nämligen den imponerande Baška-stranden. När du vill ha lite aktivitet kan du besöka den medeltida staden med samma namn som ön, som med sina lockande byggnader och hus är en trevlig upplevelse i sig. Missa inte heller den lilla bergsstaden Vrbnik, som kommer att förtrolla dig med sina smala gator och otroliga utsikt över havet. Slutligen kan du inte undvika att Krk har några helt fantastiska gastronomiska upplevelser som väntar, och om du vill skämma bort smaklökarna bör du besöka semesterorten på nordkusten - Njivica. Här döljer sig ett litet bed & breakfast som har letts av samma familj i generationer och som har en otroligt läcker meny som kännetecknas av färsk fisk och läckra desserter. Du kommer inte ångra att du satte kurs mot denna pärla, som väntar på dig i norra Kroatien.

Kroatien

Kroatien

Hyr segelbåt eller katamaran och upplev det vackra Kroatien på en segelsemester Mer än 1200 vackra öar skjuter upp från Adriatiska havet utanför Kroatiens dalmatiska kust och gör området till ett av de mest fantastiska för seglingssemester i Europa. Kroatiens slingrande kust och dess öar skapades av en dramatisk höjning av havsnivån för 13000 år sedan. Området är rikt på fascinerande natur, skyddade vikar och vackra förankringsplatser. Du kan hyra segelbåt eller katamaran och bege dig ut på seglingssemester i tre olika områden i Kroatien: Norra Pula (Zadar och Šibenik), uppdelade i centrala Kroatien och Dubrovnik i söder. Alla är belägna vid det Adriatiska havet. I centrala Dalmatien hittar du Split – staden är en utmärkt utgångspunkt för en segelsemester i områdets berömda skärgård, med öar som Hvar, Brac och Vis. Den romerska kejsaren Diocletianus byggde ett palats här eftersom öarna i detta område skyddas av det azurblå havet på ena sidan och de höga majestätiska bergen på landsidan.Dubrovnik, i Dalmatiens sydligaste region, är en gammal fästning och kallas ibland för det Adriatiska havets pärla. Den engelske författaren George Bernard Shaw sa en gång: "Den som söker paradiset på jorden ska komma till Dubrovnik och finna det." Stadens klimat är typiskt för Medelhavet med varma, torra somrar och kalla, fuktiga vintrar. Besökande seglare kan hitta dungar av citron, apelsin och mandarinträd bredvid palmer och agave, och du kan också promenera genom renässansparker, blomsterträdgårdar och medeltida stenpalats. Farvattnet omkring ön inkluderar en mängd öar, inklusive Korcula, där den berömda upptäcktsresanden Marco Polo sägs ha fötts. Zadar i norra Dalmatien är en historiskt viktig region med stora naturrikedomar och vackra landskap. De levande färgerna är ofta det som besökarna först upptäcker. Det färgrika blå havet står i kontrast till den djupa gröna färgen på tallar och olivlundar som sträcker sig ner till kusten. Zadar är 3000 år gammal och är särskilt känd för sina romanska kyrkor. Här i staden hittar du den minsta katedralen i hela världen. Kyrkan sägs endast vara 36 steg bred. Vad som krävs för att segla i KroatienSkepparexamen: Kroatien är det landet i världen som har strängast krav angående vilka seglarcertifikat man ska ha för att kunna hyra en båt. Du ska som minimum ha ett intyg i segling och SRC/VHF-certifikat (radiocertifikat) för att kunna hyra båt i Kroatien. Om du inte har ett SRC/VHF-certifikat, har vi möjlighet med enskilda partner att göra ett undantag från detta krav, men du får ett mycket bättre urval av segelbåtar till ett bättre pris om du har ett VHF-certifikat. Läs mera om de olika områdena i menyn till vänster. Låt oss hitta en segelbåt för din segelsemester - klicka här eller använd hemsidans sökmotor.
Read more
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87