Studieresa i Tyskland med Le Boat

Hela Seatravel-teamet har varit på studieresa hos Le Boat. Under 3 dagar har vi kört kanalbåtar i Mecklenburg och lärt oss mycket om de olika modellerna, slussarna och mycket mer. Det var en fantastisk resa där vädret var med oss och Tyskland visade sig från sin vackraste sida.

Dag 1 - Marina Wolfsbruch och Rheinsberg

Tidigt på morgonen satte vi kurs mot Tyskland. Vädret var perfekt med molnfri himmel och upp till 30 graders värme. Om du har en bil är Tyskland ett perfekt kör-själv-destination för en kanalbåtssemester. Vi passerar många vackra, små byar med mysiga kullerstensgator och charmiga tyska hus med prydligt klippta häckar och trädgårdar.

Efter ca 7 timmars bilresa, inklusive pauser, anländer vi till Marina Wolfsbruch i Mecklenburg-regionen. Här välkomnas vi på Le Boats kontor och får instruktioner om båtarna.

Vi skall resa med de två båtarna Royal Mystique A och Horizon 4. Båda båtarna har gott om plats och är utrustade med stora rum med toalett, salong, stort soldäck och fullt utrustade kök.

Innan vi kan ge oss ut tar vi en tur till Rheinsberg, som ligger ca 10 minuter med bil från basen och bunkrar inför dagarna. Även här är Tyskland ett bra resmål, eftersom inköp kan göras mycket billigt.

Sedan är det bara att dra i väg på de vackra kanalerna. Naturen i Mecklenburg är fantastisk, och det är svårt att inte varva ner när du driver längs kanalerna och njuter av de frodiga strandkanterna och den vackra utsikten över de lugna sjöarna. Här finns också ett rikt djurliv, och vi möter både änder och svanar.

Första stoppet är den idylliska staden Rheinsberg, där vi stannar i den lilla marinan för natten. Rheinsberg är verkligen tysk lantlig idyll när den är som bäst med massor av autentiska hus och butiker. Stadens största attraktion är Schloss Rheinsberg, ett vackert renässansslott från 1566. I Mecklenburg kan du både ankra i sjöarna för natten, eller så kan du åka till en stad med småbåtshamn och lägga till för en liten summa. Det är förbjudet att släppa ankar och tillbringa natten i kanalerna.

Middagen avnjuts ute på soldäcket, och med en vacker solnedgång över Rheinsberg och Grienericksee är det en perfekt avslutning på den första dagen.

Dag 2 - Slussar

Efter en trevlig frukost på soldäck går vi iland och kör tillbaka mot Marina Wolfsbruch och slussarna. Slussarna i Mecklenburg är antingen helautomatiska, bemannade eller automatiska med självbetjäning.

Slussen som vi skall genom är med självbetjäning och vid ankomst köar vi. Här tillbringar vi vår tid med att sträcka på benen, njuta av det fina vädret, spela kort och besöka varandras båtar. I slussen finns plats för ca 3 kanalbåtar per gång. När det blir vår tur kör vi in i slussen och aktiverar den genom att dra i ett handtag, väldigt enkelt.

Efter slussen drar vi vidare upp i kanaler och sjöar tills vi når Kleiner Pälitzsee, där vi släpper ankaret, äter lunch och tar ett dopp i sjön. Efter ett nytt dopp hissar vi ankaret och beger oss till en plats för natten. Kanalbåtar är mycket enkla att styra och när du väl har provat det kommer du snabbt att vänja dig vid att styra dem. Efter ytterligare en sluss, den här gången utan mycket kö, stannar vi in i en liten vik på Großer Prebelowsee och kastar ankar för natten.

Båda båtarna är utrustade med grillar på soldäck, så vi grillar på båten med underbar utsikt över det lugna vattnet i den tyska sjön.

Dag 3 - Tillbaka till Danmark

Tyvärr är det dags att återvända hem till Danmark, så efter en trevlig natt i våra rymliga hytter åker vi tillbaka mot basen i Marina Wolfsbruch. Här överlämnas båtarna och sedan hemfärd.

Sammantaget en fantastisk resa som verkligen visar vad en kanalbåtsemester kan göra, och speciellt när vädret är med dig finns det inget mer avkopplande än att utforska floder och sjöar i din egen takt ombord på en läcker kanalbåt.

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87