Topp 10 kroatiska öar

Kroatien och Det Dalmatiska öhavet bjuder på mer än tusen olika öar, som var och en har sin egen charm. Det kan därför vara svårt att peka ut de allra bästa, men ännu svårare att hinna med dem allihopa på en enkel segelssemester. Vi ger därför våra rekommendationer på de 10 bästa av Kroatiens öar enligt oss, som bestämt är värda ett besök på din nästa segelsemester till det här underbara området.

Korčula

Korčula är både en ö och en befästningsstad med byggnader och gator placerade i ett fiskbensmönster. Det är känt för Moreška, det är en dans med svärd som visas vid speciella anledningar. Ön sägs också vara födelseplats för Marco Polo.

Hvar

En världskänd ö med en ringmur, orange tak, lavendelmarker, fantastiska vinområden, ojämna berg, perfekt klimat, vackra stränder och bukter, unik gastronomi och ett UNESCO Världsarv.

Paklinskiöarna

En ögrupp på omkring 20 öar som primärt är obebodda. Ögruppen ligger mittemot Hvar stad med många vackra stränder och bukter samt en frodig vegetation. Den ligger perfekt för seglare och för de som söker något mer avsides.

Brač

Här hittar du några av de vackraste stränderna i världen. Upplev stranden Zlatni Rat, som ändrar form utefter hur vinden blåser. Ön är en måste-se-destination med sitt rika djurliv, växter, grottor och även öken. Från den här ön kommer också stenarna som använts till att bygga Ungerns parlamentsbyggnad, Riksdagshuset i Berlin och Vita Huset i Washington.

Vis

Ligg på stranden eller simma i det kristallklara havsvattnet i Stiniva-bukten som ligger mellan två höga klippor. Den mer än 200 år gamla Kung George den Tredjes fästning, även känd som Fortica, en storslagen turistattraktion som du inte får missa. Besök den blåa grottan på den närliggande ön Biševo, som reflekterar solens strålar på ett sätt som ger havet ett bländande blått ljus. 

Mljet

Miljet är både den grönaste dalmatiska ön och en nationalpark med två saltvattensöar och en fantastisk natur. Det finns smakfulla olivlunder och vinområden. Se till att besöka den traditionella fiskebyn Polače, innan du seglar vidare.

Cres

Cres bjuder på dolda bukter och alla typer av stränder, både sandstränder, klippstränder och småstensstränder. Några är markerade med miljömärket Blå Flagg som arbetar för en hållbar miljö på stränder och lustbåtshamnar i hela världen. Gå på upptäcktsfärd vid stadens murar och dess renässanskyrkor och palats. Prova den kroatiska medelhavsmaten med lokalproducerad olivolja av hög kvalitet.

Lošinj

Den här ön bjuder på sundhetsturism baserat på traditioner som är flera hundra år gamla. Det finns många museer på ön, var av Museum of Apoxyomenos (antika grekiska atlet-statyer) helt säkert är värt att nämna. Du kan också besöka ett vattenland i Čikat eller en historisk undervattenspark.

Dugi Otok

Dugi Otok är den längsta kroatiska ön och är hemplats till Telašćica nationalpark, som är ett av de mest populära turistmålen för seglare. Ön har fantastiska landskap och är en perfekt plats för en lugn semester. Missa inte möjligheten att besöka Sakarun-stranden som är den mest populära sandstranden i Zadar-regionen.

Šolta

Njut av den orörda naturen, lokalt rödvin, fridfulla stränder och rena blåa hav. De många sport- och seglingsmöjligheterna gör denna ön till en fantastisk semesterdestination.

Kroatien

Kroatien

Hyr segelbåt eller katamaran och upplev det vackra Kroatien på en segelsemester Mer än 1200 vackra öar skjuter upp från Adriatiska havet utanför Kroatiens dalmatiska kust och gör området till ett av de mest fantastiska för seglingssemester i Europa. Kroatiens slingrande kust och dess öar skapades av en dramatisk höjning av havsnivån för 13000 år sedan. Området är rikt på fascinerande natur, skyddade vikar och vackra förankringsplatser. Du kan hyra segelbåt eller katamaran och bege dig ut på seglingssemester i tre olika områden i Kroatien: Norra Pula (Zadar och Šibenik), uppdelade i centrala Kroatien och Dubrovnik i söder. Alla är belägna vid det Adriatiska havet. I centrala Dalmatien hittar du Split – staden är en utmärkt utgångspunkt för en segelsemester i områdets berömda skärgård, med öar som Hvar, Brac och Vis. Den romerska kejsaren Diocletianus byggde ett palats här eftersom öarna i detta område skyddas av det azurblå havet på ena sidan och de höga majestätiska bergen på landsidan.Dubrovnik, i Dalmatiens sydligaste region, är en gammal fästning och kallas ibland för det Adriatiska havets pärla. Den engelske författaren George Bernard Shaw sa en gång: "Den som söker paradiset på jorden ska komma till Dubrovnik och finna det." Stadens klimat är typiskt för Medelhavet med varma, torra somrar och kalla, fuktiga vintrar. Besökande seglare kan hitta dungar av citron, apelsin och mandarinträd bredvid palmer och agave, och du kan också promenera genom renässansparker, blomsterträdgårdar och medeltida stenpalats. Farvattnet omkring ön inkluderar en mängd öar, inklusive Korcula, där den berömda upptäcktsresanden Marco Polo sägs ha fötts. Zadar i norra Dalmatien är en historiskt viktig region med stora naturrikedomar och vackra landskap. De levande färgerna är ofta det som besökarna först upptäcker. Det färgrika blå havet står i kontrast till den djupa gröna färgen på tallar och olivlundar som sträcker sig ner till kusten. Zadar är 3000 år gammal och är särskilt känd för sina romanska kyrkor. Här i staden hittar du den minsta katedralen i hela världen. Kyrkan sägs endast vara 36 steg bred. Vad som krävs för att segla i KroatienSkepparexamen: Kroatien är det landet i världen som har strängast krav angående vilka seglarcertifikat man ska ha för att kunna hyra en båt. Du ska som minimum ha ett intyg i segling och SRC/VHF-certifikat (radiocertifikat) för att kunna hyra båt i Kroatien. Om du inte har ett SRC/VHF-certifikat, har vi möjlighet med enskilda partner att göra ett undantag från detta krav, men du får ett mycket bättre urval av segelbåtar till ett bättre pris om du har ett VHF-certifikat. Läs mera om de olika områdena i menyn till vänster. Låt oss hitta en segelbåt för din segelsemester - klicka här eller använd hemsidans sökmotor.
Read more
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87