Vinresa till Bourgogne

Fantastiska landskap, god mat och härligt vin i Bourgogne

Vårens ljusa dagar och blommande landskap är på god väg, och av den anledningen har vi gjort en resa till Bourgogne Nivernais-Loire för att besöka vår leverantör Locaboat och testa kanalerna innan säsongen börjar.Locaboat i FrankrikeEfter en tågresa från Paris befinner vi oss i mysiga Briare, där Locaboat har en bas. En härlig liten stad med gamla husfasader, små kaféer och några änder vid flodkanten.

Med två rymliga Penichette Flybridge sätter vi kursen söderut mot Chatillon-de-Loire, där vi på vägen korsade den imponerande Briareakvedukten, som går över floden Loire och tillverkades av ingen mindre än Gustave Eiffel.
Vintur i SancerreVintur i Sancerre

Det lugna tempot är perfekt för att njuta av de gröna landskapen och de blommande körsbärsträden – ett bra sätt att verkligen märka våren.

Efter en vacker soluppgång i sagomiljö gick turen vidare till Leré, där vi bestämde oss för att förtöja båtarna och ta en vintur i det välkända Sancerre.

Utsikten över alla vingårdarna och de små byarna dominerar toppen av Sancerre, där stadskärnan ligger bakom och bildar ett vackert centrum för vinentusiaster.


God mat och idylliska landskapIdylliska landskaper i Frankrike

Den sista kvällen tillbringades på en av områdets Michelinrestauranger med oförglömlig mat, utsökt lokalt vin, glatt humör och trevliga samtal.

Följande morgon vände vi fören åter mot Briare och njöt av solens värme i slussarna medan slussmästaren hjälpte oss att komma tillbaka. En oförglömlig resa i fantastiska omgivningar, trevligt sällskap och i några härliga kanalbåtarna som är perfekta för en liten grupp.

En semester på de franska floderna är utan tvekan idyllisk. Här får du hela paketet – båtfärd längs vackra kanaler, där det franska landskapet lugnt glider förbi, gott om möjligheter att smaka på regionens härliga viner och mat i världsklass. En destination och semester du inte vill missa!

Frankrike

Frankrike

Upplev Frankrikes historiska kanaler och floder På en kanalbåtsemester i ett av våra 12 franska områden väntar dig en avslappnad upplevelse med läcker gastronomi och vackra omgivningar. Välkommen till Frankrike Njut av Frankrikes inre vattenvägar i din egen takt, där du upplever intensiva men samtidigt avslappnade möten med landets befolkning, historia och kultur. De franska kanalerna och floderna går genom några av Europas vackraste och mest varierande landskap. Du kan handla på färgglada torgmarknader till en picknick längs flodstranden, eller njut av en gourmetmåltid i en av de pittoreska städerna. Alternativt kan du koppla av med en lugn kväll i salongen ombord på båten, med ett glas vin från en av regionens lokala vingårdar. Om båtsemester i Frankrike I Frankrike är det stor nivåskillnad på havet och det bergiga landskapet. Detta kräver att vattennivån måste regleras, på kortare eller längre avstånd, med ett välfungerande slussystem. I bergsområden kan slussarna ligga nära varandra och en mycket speciell upplevelse är båthissen i Alsace. Byggandet av det mer än 800 mil långa kanalsystemet, som förbinder de stora franska floderna, började för ungefär 800 år sedan. Längs kanalerna löper ofta de gamla pråmdragarstigarna, där pråmdragarna förr i tiden mödosamt drog fyllda båtar mot strömmen. De gamla vattenvägarna har så småningom förlorat sin ekonomiska betydelse, men har i dag öppnats igen med restaurerade broar och slussystem till glädje för oss som semestrar på vattnet. Båtsemester i 12 olika områden Seatravel erbjuder båtresor i 12 olika franska regioner - allt från Alsace med de vackra korsvirkeshusen i norra Frankrike, över landsbygden Bourgogne med eleganta vinslott, till Camargues sjöar med ostronbankar och rosa flamingor. Dessutom idylliska Bretagne med en frisk fläkt från havet, Cognac-områdena längs Charente-floden, för att inte glömma det soliga Aquitaine och den berömda Canal du Midi i södra Frankrike.  
Read more
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87