Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Staden Birgu

Birgu City, Maltas vackra sjöfartskapital, ligger på en halvö i Maltas stora naturliga hamnen Grand Harbour.
Läs mer

Blue Lagoon (Ön Comino)

När man seglar i Malta, bör du använda en förmiddag eller eftermiddag på besök till Blå lagunen och ön Comino - sommarsolen väntar på dig, och här finns mycket vacker natur.
Läs mer

Viken Mellieha Bay

Mellieha Bay erbjuder en av öns bästa stränder - och här finns några av det renaste och klaraste vatten i Medelhavet. Stranden är barnvänlig och perfekt för en dag i solen.
Läs mer

Ön Gozo

Gozo ligger norr om Malta - och är något större än sin granne Comino. Gozo är bördig och känd som den gröna ön - och det är där de flesta av Maltas livsmedelsproduktion sker.
Läs mer

Ön Comino

Comino är vackert placerad mellan Malta och Gozo - och är den minsta av de tre. Øya är ett paradis för snorklare, dykare, och turgåere.
Läs mer

Staden Valletta

Valletta är den idealiska platsen för en dags spännandende sightseeing - spesielt på grunn av stadens dramatiska förflutna och många fantastiska kultur attraktioner.
Läs mer

Gnejna Viken

Denna vackra strand finns på den nordvästra sidan av Malta - och här är oftast mer utrymme för att kasta in handduken i de mest populära sommarmånaderna, när det inte är så välkänd av turister.
Läs mer

Marina Birgu - Kiriacoulis

Kiriacoulis hamn - Det är från denna härliga bas, du kan planera din egen segelsemester. Besök till exempel de vackra öarna Gozo, Comino och Cominotto - som erbjuder en myriad av vackra stränder och laguner.
Läs mer

Malta (Malta Charters)

Malta Charters base - Det är från denna härliga bas, du kan planera din egen segelsemester. Besök till exempel de vackra öarna Gozo, Comino och Cominotto - som erbjuder en myriad av vackra stränder och laguner.
Läs mer

Seglarväder på Malta

De maltesiska öarna är placerade i Medelhavets hjärta, därför har ögruppen de bästa förhållandena för segling året runt.

Malta har ett typiskt medelhavsklimat, bestående av en torr sommar och en mild vinter, och samtidigt faller lite regn, och ibland dimma från november till mars. Årligt faller det ca. 560 mm regn, och nästa uteslutande mellan oktober och april. Normaltemperaturen växlar mellan 23-29°C i augusti, och om vintern i januari är temperaturerna mellan 10-14°C i huvudstaden Valetta.

Vindförhållanden

Den dominerande vinden är mistralvinden från nordväst, men man kan också stöta på en sydöstlig vind, känd som xlook av malteserna, men av andra som Siroccovinden. Den bär med sig varm fuktig luft från Sahara, och ibland också ökensand.