Tyskland

Segling i Tyskland är både vackert och lätt, samtidigt som servicen är hög och faciliteterna goda i de närliggande marinorna. Du kan både segla i det nordtyska området, men riktigt många rör sig upp till Danmark där du kan segla i det Sydfynska öhavet, Smålandsfarvattnet mellan Lolland och Falster eller besöka härliga Bornholm!

De danska farvattnen är fulla av beskyddade seglingsområden, spännande ankarplatser och en speciell vacker natur. På en segelsemester i Danmark kommer du märka att det är korta passager mellan alla härligheterna. I Danmark finns det mer än 7 000 km kustlinje, och som ett land med en välutvecklad sjöfartsindustri och långa traditioner för maritim utforskning, påbörjat av vikingarna och deras berömda långskepp, finns det många trevliga och moderna marinor, samt intressanta hamnbyar med goda shoppingsmöjligheter, kulturattraktioner och några av världens bästa restauranger. Den mest optimala tidpunkten at segla i Nordtyskland och Danmark är om sommaren.

Kom också ihåg ditt fiskespö, Danmark har många spännande fiskeplatser.

Seglingsmöjligheter

Både i Nordtyskland och Danmark är det mycket lätt att segla. Här finns nästan ingen ström och tidvattnet har närmast ingen betydelse. I segelsäsongen från maj till september präglas vädret ofta att frontpassager som kommer från väst, och man upplever temperaturer på mellan 15 och 28 grader. Badvattnet kan nå upp till 18–21 grader på en vacker sommardag, men de låga temperaturerna kompenseras av alla de ljusa kvällarna man kan sitta upp riktigt länge, innan det blir mörkt.

Höjdpunkter

Från Flensburg är höjdpunkterna det Sydfynska öhavet med Marstal, Ærøsköping på Ærø och Avernakø, Lyø, Drejø, Skarø, Hjortø, Strynø, Tåsinge m.m.

Från Breegen är höjdpunkterna segling i det gamla Östtyskland eller seglings i Smålandsfarvattnet mellan Lolland och Falster i det vackra Guldborgsund, samt mellan Femø, Fejø, Askø, det vackra området runt i Storströmmen och Stege bukt.

Rügen/Breege

Rügen/Breege

Från den tyska Östersjökusten ligger Tysklands största ö, Rügen, som med sitt varierande landskap, trevliga väderförhållanden och många småbåtshamnar är ett attraktivt resmål för danska fritidsseglare. Ön ligger söder om Sverige och mellan Falster och Bornholm, vilket gör det relativt lätt för danska sjömän att nå. Beroende på utgångspunkten i Danmark kan Rügen utforskas under en längre helg. Ankomsten till Rügen är en imponerande syn, speciellt längs de norra kusterna där vertikala vita klippor dominerar landskapet. Seglingen till ön från havssidan ger en unik upplevelse, skild från utsikten från land. Rügen är känt för sin naturliga skönhet, och en segeltur runt ön är ett perfekt sätt att uppleva dess charm. Breege Från ingången till fyren är det cirka 10 sjömil till antingen Breege, Wiek eller Vitte. Breege hamn är den idealiska utgångspunkten för oförglömliga segelresor till Danmark, Bornholm och Sverige. Från basen finns möjlighet till avslappnad segling i lagunens vatten med utsikt över det imponerande kustlandskapet. De omgivande småbåtshamnarna erbjuder moderna faciliteter för fritidsbåtar, medan de rustika tavernor längs kusten ger en mysig atmosfär där du och dina vänner kan avsluta dagen. Segling Segling runt Rügen sker i navigeringskanaler, och det rekommenderas att respektera bojarna, eftersom vattendjupet på andra sidan ofta är mindre än en halv meter. Trots potentiell trafik är efterlevnaden av sjöfartsregler avgörande och inget kanalcertifikat krävs för segling i området.
Läs mer

Femern/Grossenbrode

Femern/Grossenbrode

Fehmarn är en tysk ö i Östersjön och är känd för sina natursköna omgivningar. Ön är strategiskt belägen och är en idealisk utgångspunkt för segelturer längs den tyska kusten och till andra destinationer i Östersjön. Populära kryssningar inkluderar resor till närliggande öar som Poel och Rügen. Grossenbrode hamn Nära Fehmarn hittar du småbåtshamnen Grossenbrode, som ligger nordväst om sjön Grossenbrode. Precis som Heiligenhafen är det centralt beläget på den "nya" tyska Östersjökusten och är därför den idealiska utgångspunkten för resor längs den östra Holsteinska kusten, till de många hamnarna i Lübeckbukten, till Mecklenburgs Östersjökust, till Danmark, Rügen, Bornholm eller Lilla Bält. Grossenbrode hamn har en lugn atmosfär och här finns vatten- och elanslutningar vid broarna, wifi och sopsamling samt välskötta sanitära anläggningar och tillräckligt med parkeringsplatser. I hamnområdet finns en butik med ett välsorterat utbud för seglare och hyresgäster. I det närliggande Östersjöspaet Grossenbrode (2 km) och i Heiligenhafen (6 km) hittar du olika stormarknader och butiker, kaféer och restauranger, läkare, apotek, bankomat, postkontor och matvaror. Segling Vindförhållandena är idealiska för segling under sommarmånaderna eftersom stormvindar knappast förväntas. På resor längs den östra holsteinska kusten ger landsbygden skydd mot höga vågor, även i stormiga västliga vindar.
Läs mer

Bavaria Cruiser 51 - 5 Cab - Mola Yachting

Bavaria Cruiser 51 - 5 Cab - Mola Yachting

Läs mer

Bavaria Cruiser 41 - 3 Cab - Mola Yachting

Bavaria Cruiser 41 - 3 Cab - Mola Yachting

Läs mer

Bavaria Cruiser 46 - 4 cab - Mola Yachting

Bavaria Cruiser 46 - 4 cab - Mola Yachting

Läs mer

Hanse 315 - 2 Cab - Mola Yachting

Hanse 315 - 2 Cab - Mola Yachting

Läs mer

Hanse 388 - 3 Cab - Mola Yachting

Hanse 388 - 3 Cab - Mola Yachting

Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Välj din destination nedan